Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 15 april 2011.

Economievrijdag, 15 april 2011

Nog steeds op zoek naar meisjes voor de techniek

Drachten - ,,Oh, help. Dit ziet er allemaal een beetje ingewikkeld uit. Al die draadjes en dingetjes. Dat mag wel wat simpeler, hoor”, zegt Berber Dijkhoff (13) uit Leeuwarden. Ze heeft net een scheerapparaat uit elkaar geschroefd en heeft de kern met de batterij en printplaat in de hand.

Economievrijdag, 15 april 2011

Stichting Roodbont Fries Vee wil verbod veeimport om MKZ

Tirns - Stichting Roodbont Fries Vee pleit er voor om het vervoer van vee over de grenzen stil te leggen. Dit vanwege de uitbraken van de veeziekte MKZ in onder andere Bulgarije. Bedrijven die contacten hebben met bedrijven over de grens zouden geďsoleerd moeten worden om de kans op import van de ziekte te voorkomen. De stichting vreest voor nieuwe uitbraken waarbij mogelijk ook een groot deel van het zeldzame Friese koeienras verloren kan gaan. Tegenwoordig zijn er ruim driehonderd dieren van dit ras. In 2001 waren dat er nog 99.

Hoofdartikelvrijdag, 15 april 2011

Een half jaar Rutte...

Het kabinet-Rutte heeft nu het eerste half jaar achter de rug. Na een flitsende start heeft het nieuwe kabinet gemerkt hoe moeilijk het is om veranderingen door te voeren. Bestuursmolens draaien traag en structuren blijken taai te zijn. Bovendien weten de nieuwe bewindslieden ook hoe moeilijk het is om een minderheidskabinet te zijn en om te bezuinigen. Zeker in combinatie met elkaar.

Regiovrijdag, 15 april 2011

Zorgen rond basisscholen in Leeuwarden

Leeuwarden - De miljoenentekorten bij de stichting Proloog in Leeuwarden leiden tot ongeruste reacties in de politiek. Proloog, de organisatie voor het openbaar basisonderwijs in Leeuwarden, had vorig jaar ruim drie miljoen euro tekort. Dit jaar komt Proloog zeker een miljoen euro in de min.

Regiovrijdag, 15 april 2011

Sleutelrol FNP in Friese Meren

Joure - De FNP-fracties spelen een cruciale rol in de perikelen rond de fusie van Lemsterland, Skarsterlân en Gaasterlân-Sleat tot de gemeente De Friese Meren. PvdA, ChristenUnie en D66 zijn tegen een fusie zonder Haskerdijken en Nieuwebrug, maar zij hebben de FNP nodig.

Regiovrijdag, 15 april 2011

Voortaan 60 kilometer op parallelweg

Wolvega - De parallelweg langs de Stellingenweg tussen Oost- en Weststelingwerf had de primeur. Gisteren werd deze weg door gedeputeerde Piet Adema (Christen Unie) als eerste parallelweg van de provincie omgedoopt tot zestigkilometerweg. Het was tegelijk de laatste officiële handeling die Adema als gedeputeerde mocht doen.

Regiovrijdag, 15 april 2011

Tussen de kalveren schuilen tijdens de razzia

Wommels - Het is eind januari 1945 wanneer Duitse soldaten een razzia houden in Scharnegoutum. Pyt de Boer uit Hilversum zit ondergedoken bij zijn oom om de arbeidsplicht te ontlopen, wanneer de bezetter het huis langs de Swette aandoet.

Geloof & Kerkvrijdag, 15 april 2011

Hbo-theoloog in ambt noodvoorziening

Lunteren - Na jaren van praten over de positie van de hbo-theoloog binnen de Protestantse Kerk is de knoop doorgehakt: de kerkelijk werker krijgt het ambt van ouderling of diaken. Het predikantsambt blijft voorbehouden aan academisch opgeleiden.

Sportvrijdag, 15 april 2011

Nuchtere Gouweleeuw went snel aan eerste elftal

Vraag Ron Jans naar zijn mening over Jeffrey Gouweleeuw in het eerste elftal van sc Heerenveen en de trainer is lovend: ,,Alsof hij er al jaren staat.” De negentienjarige verdediger maakte echter pas twee weken geleden, thuis tegen Excelsior (2-3), zijn debuut in de hoofdmacht van de eredivisionist. ,,Dat compliment krijg ik eigenlijk al vanaf de B-jeugd”, reageert Gouweleeuw.

Sportvrijdag, 15 april 2011

Narsingh basisspeler bij Heerenveen

Heerenveen - Luciano Narsingh kan vanavond rekenen op een basisplaats bij sc Heerenveen in het duel met FC Utrecht. De aanvaller maakte vorige week indruk met zijn invalbeurt tegen PSV (2-2). Filip Djuricic en Calvin Jong-a-Pin ontbreken door blessures. Door de basisplaats van Narsingh zal Oussama Assaidi achter de spitsen spelen. In die bezetting speelde Heerenveen zondag al het laatste kwart van het duel met PSV. Dat leidde tot een 2-2 gelijkspel. ,,We hebben in Eindhoven goed als een team gespeeld en die lijn willen we doorzetten”, vertelt trainer Ron Jans, die de geblesseerden Filip Djuricic en Calvin Jong-A-Pin, en de geschorste Christian Grindheim mist. Heerenveen is tegen Utrecht naarstig op zoek naar een zege. De ploeg is al zeven wedstrijden zonder overwinning. Opstelling sc Heerenveen: Stuhr-Ellegaard, Janmaat, Gouweleeuw, Kruiswijk, Breuer; Väyrynen, Assaidi, Haglund; Narsingh, Dost, Beerens.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties