Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 maart 2016.

Cultuurdinsdag, 15 maart 2016

'Borgen’ van NNT is een onvergetelijk statement van Mafalaani

Wat bezielt iemand om naar een toneelvoorstelling te gaan die tien uur duurt? Inderdaad. Je moet wel een beetje gek zijn. Net zo gek als al die mensen die een weekeinde lang een hele serie op dvd gaan herbekijken. Toen de Deense topserie Borgen op de televisie verscheen, miste ik geen aflevering. Ik kocht zelfs daarna de dvd-box - alle drie seizoenen - en zat dagen aan de tv gekluisterd.

Cultuurdinsdag, 15 maart 2016

Fryske Akademy komt met Dag van Friese letterkunde

Leeuwarden - De Fryske Akademy houdt in oktober de eerste Dag van de Friese Letterkunde in Leeuwarden. De dag wordt voortaan eens in de twee jaar gehouden en moet een podium zijn voor het verspreiden van kennis over de Friese literatuur en letterkunde, zegt mede-initiatiefnemer Eric Hoekstra, taalkundige bij de Akademy. ,,Binnen de provincie, maar vooral ook daarbuiten. Wij richten ons daarom ook op vakmensen uit de Nederlandse letterkunde."

Economiedinsdag, 15 maart 2016

Boerinnen komen in actie voor kalveren

Tjerkgaast - Boeren moeten zelf kunnen bepalen of ze hun kalveren direct na de geboorte van de koe scheiden of juist bij elkaar houden. Daarom demonstreren vandaag tweehonderd boerinnen in Den Haag. Tegelijk vindt er een manifestatie plaats op een melkveebedrijf in Leidschendam. Geeske Klaver (31) uit Tjerkgaast is een van de boerinnen die naar Den Haag gaat. ,,Marianne Thieme van de Partij van de Dieren heeft een motie ingediend waarin boeren verplicht worden om kalfjes na de geboorte een tijdje bij de koe te houden, en die motie is aangenomen. Maar dat willen wij zelf bepalen."

Hoofdartikeldinsdag, 15 maart 2016

Geen Duitse politieke aardverschuiving

Als de regionale verkiezingen van zondag in drie Duitse deelstaten worden beschouwd als een graadmeter voor de populariteit van het ruimhartige vluchtelingenbeleid van Angela Merkel, dan heeft de bondskanselier een gevoelige tik gekregen van de kiezers. Haar conservatieve CDU deed het slecht, terwijl de anti-immigratiepartij Alternative für Deutschland (AfD) als grote winnaar uit de bus kwam.

Regiodinsdag, 15 maart 2016

Vindster snapt commotie rond eierzoeken niet

Sintjohannesga - Armanda Stuiver (25) uit Sintjohannesga, de vindster van het eerste Friese kievitsei, snapt niet veel van de commotie rond het kievitsei ,,Ik vind het maar veel gedoe om niets. Ik doe het al bijna twintig jaar. Ik hou van dieren en de natuur en vind het heerlijk om in het land te zijn. Het is me door mijn vader en opa met de paplepel ingegoten."

Regiodinsdag, 15 maart 2016

Verstrengeling van belangen niet gemeld

Beetsterzwaag - Wethouder Wietze Kooistra van de gemeente Opsterland heeft signalen van mogelijke belangenverstrengeling niet gemeld aan de gemeentesecretaris, de burgemeester of zijn collega-wethouders. Dat blijkt uit het onderzoek van bureau Berenschot. Aanleiding voor het onderzoek is de betrokkenheid van (inmiddels) oud-raadslid Sikke Marinus bij zorgaanbieder Springth. Dat bedrijf heeft een overeenkomst met de gemeente Opsterland, de echtgenote van Marinus is een van de eigenaren van het bedrijf. Marinus heeft het bedrijf meerdere malen onder de aandacht gebracht van ambtenaren van de gemeente en zette zich in voor Springth.

Regiodinsdag, 15 maart 2016

Ziekenhuispastors scholen huisartsen bij

Leeuwarden - Geestelijke verzorgers in Fryslân hebben een portaal opgericht waar huisartsen en wijkteams advies kunnen vragen over zingevingsvragen. Nu veel zorg naar de eerste lijn wordt verplaatst komen daar ook de existentiële vragen terecht waarmee patiënten te maken krijgen als ze ernstig ziek worden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties