Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 maart 2011.

Regiodinsdag, 15 maart 2011

Werpsterhoek winkelterrein

Leeuwarden – Op de Werpsterhoek in Leeuwarden blijft de mogelijkheid open voor een groot winkelbedrijf als Famila of andere grote detailhandel. Alleen niet nu: op zijn vroegst over een paar jaar. Dat bleek gisteren tijdens de commissievergadering in Leeuwarden.

Regiodinsdag, 15 maart 2011

Kostbaar goudbehang straks weer zonder barstje

Dokkum - Het achttiende-eeuwse behang in het stadhuis in Dokkum krijgt een opknapbeurt. De Britse Theo Sturge (59) is voor een paar weken naar Fryslân gehaald om de klus te doen. Een precies werkje, want er zitten een paar grote scheuren in het leren behang.

Regiodinsdag, 15 maart 2011

Aantal aaisikers daalt minder snel

Earnewâld – De Bond van Friese Vogelwachten (BFVW) heeft voor dit jaar tot dusver 4562 eierzoekpassen verstrekt. Dat zijn er opnieuw minder dan het jaar ervoor, maar de daling is minder groot dan de laatste jaren, zegt Marco Hoekstra van de BFVW.

Regiodinsdag, 15 maart 2011

Kwart van Leeuwarden ruim twee uur zonder stroom

Leeuwarden – Een kwart van Leeuwarden heeft vanochtend ruim twee uur zonder stroom gezeten. Een kapotte transformator op het verdeelstation Schenkenschans was de oorzaak. Zeker twaalfduizend huishoudens kampten met de storing, maar ook bedrijven en scholen werden getroffen. De politie zat eveneens korte tijd zonder elektriciteit. De storing deed zich voor in de wijken langs de zuidelijke helft van de rondweg, van Camminghaburen en Aldlân tot aan Huizum en het kantorengebied langs de Tesselschadestraat. Ook op de redactie van deze krant vielen de lichten en de computers om kwart voor acht ineens uit.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 maart 2011

Franeker universiteit was populair onder Hongaren

Amsterdam - Prof. dr. Ferenc Postma is maar even weg geweest van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. In november ging hij met emeritaat, per 1 januari is hij weer benoemd. Als ‘fellow’ gaat hij zich bezighouden met de protestantse boekcultuur, en dan vooral met de historische culturele betrekkingen tussen Nederland en Hongarije.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties