Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 15 december 2017.

Cultuurvrijdag, 15 december 2017

Groots stuk over Elfstedentocht in de maak

Leeuwarden - Fryslân moet vanaf december 2020 de standplaats worden voor Elfsteden Experience 2020 , een groots, meerjarig theaterspektakel over de Elfstedentocht. Voor de voorstelling die het hele jaar door te zien moet zijn, wordt mogelijk een nieuw theater gebouwd met een ijsvloer en ruimte voor 1500 man publiek.

Economievrijdag, 15 december 2017

Landbouw draagt vaak onterecht negatief imago

Drachten - Boeren zijn belangrijk voor de voedselvoorziening en verantwoordelijk voor de natuur. Als bij dit laatste iets misgaat moeten ze worden aangepakt, vindt minister Carola Schouten. ,,Maar we moeten vooral zorgen dat de goede dingen die worden gedaan beter bekend worden.”

Hoofdartikelvrijdag, 15 december 2017

LF2018 dreigt alleen een kater na te laten

Culturele Hoofdstad moet meer worden dan een feestje. Het moet een katalysator worden van vernieuwing, verandering. Een feest van innovatie, niet alleen voor een culturele elite maar voor iedereen. En het mag zeker geen politiek feestje worden, sterker nog, zelfs de verhoudingen tussen de bestuurders en de inwoners van de provincie zal door 2018 veranderd worden.

Regiovrijdag, 15 december 2017

Drachten eist openheid inspectierapporten

Drachten - Smallingerland wil dat de provincie alle inspectierapporten over Van Gansewinkel doorspeelt aan de gemeente. Ook moet in de toekomst alle informatie over inspecties bij de afvalverwerker in Drachten automatisch met de gemeente gedeeld worden. Dat stelt wethouder Pieter van der Zwan, in reactie op de recente onrust rondom het bedrijf.

Regiovrijdag, 15 december 2017

Veteranenteam zoekt mee naar vermiste jongen

Leeuwarden - Het recreatiegebied Groene Ster met de Grutte en Lytse Wielen bij Leeuwarden is gisteren uitgekamd door de Stichting Veteranen Search Team en de politie, in de zoektocht naar de vermiste Remon Bruinsma. Volgens teamchef Cor Reijenga zijn er geen concrete aanwijzingen dat Bruinsma daar kan zijn, maar wil de politie deze mogelijkheid desondanks uitsluiten.

Regiovrijdag, 15 december 2017

Hurdegaryp is nog steeds verbaasd over aanleg extra spoortunnel

Hurdegaryp - Het is al enige tijd bekend, maar in Hurdegaryp zijn ze nog steeds verbaasd én blij. Onder de spoorwegovergang in de voormalige doorgaande weg wordt een tunnel aangelegd. Het niet bouwen van de beoogde spoortunnel in Leeuwarden gaf dit project misschien wel het laatste zetje.

Geloof & Kerkvrijdag, 15 december 2017

Kerst is: de wereld in, de luiken open

Ds. Jan-Jaap Stegeman (30) is predikant in Leeuwarden. Op de Kerstsamenzang op 19 december verzorgt hij dit jaar de meditatie. Het slot van een drieluik waarin wordt vooruitgeblikt met betrokkenen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties