Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 15 december 2005.

Cultuurdonderdag, 15 december 2005

‘Dr. Quinn’ is leuke amateurproductie

Dr. Quinn, Medicine Woman is de eerste productie van Première Theaterproducties uit Delft. Het is meteen een heel grote! De cast telt vijfenveertig spelers, acteurs en dansers en het orkest bestaat uit vijftien musici, allen amateurs of semi-professionals. Deze musical, gebaseerd op de bekende televisieserie Dr. Quinn , werd woensdagavond uitgevoerd in De Lawei in Drachten.

Dossierdonderdag, 15 december 2005

‘De winnende scoren in laatste minuut is een jongensdroom’

Heerenveen – Na de blijde mare van speaker Jouke de Vries barstte het Abe-Lenstrastadion woensdagavond even na half elf volledig uit haar voegen. Met ingehouden adem wachtten ruim twintig duizend toeschouwers op het verlossende woord van de spreekstalmeester. Maar daarna daalde een kakofonie van geluid neer op de moegestreden artiesten, die rollebollend van vreugde hun succesje hartstochtelijk vierden. SC Heerenveen was er voor de tweede achtereenvolgende keer in geslaagd om de groepsfase van de tweede ronde van het UEFA Cuptoernooi te overleven en andermaal Europees te overwinteren.

Dossierdonderdag, 15 december 2005

Heerenveen met de hakken over de sloot

Heerenveen – Het moest van heel ver weg komen. En na het laatste fluitsignaal waren er nog eens vier minuten van verschrikkelijk in spanning zitten. Uiteindelijk kwam het verlossende bericht. Dinamo Boekarest verloor in Marseille, waardoor de benauwde winst van Heerenveen op Levski Sofia genoeg is om net als vorig jaar Europees te overwinteren.

Dossierdonderdag, 15 december 2005

Gelijkmaker van Dinamo Boekarest valt net buiten tijd

Marseille – Het had niet veel gescheeld of Dinamo Boekarest, en niet SC Heerenveen, had zich woendagavond in Marseille verzekerd van een plaats bij de laatste 32 van het UEFA Cup toernooi. De Roemeense ploeg van trainer Ioan Andone leek in blessuretijd van het duel tegen Olympique Marseille nog op 2-2 te komen, maar op het moment dat invaller Chihaia doelman Fabien Barthez met een lob verschalkte floot de Spaanse arbiter Santiago voor het einde van de wedstrijd.

Economiedonderdag, 15 december 2005

Hommerts eerste Tuinwereld in Fryslân

Hommerts – Het nieuwe Tuincentrum Hommerts, dat vorige week de deuren opende, wordt de eerste noordelijke vestiging van de nieuwe keten Tuinwereld. De vestiging in Hommerts wordt in januari omgebouwd tot Tuinwereld.

Economiedonderdag, 15 december 2005

Door rugklachten in de scheepsbouw

Heeg – De uitdaging was er bij Jaap de Boer uit. Door toenemende rugklachten en reuma had hij al twee jaar iemand in dienst om het zwaardere werk te doen, maar zelf boeren deed hij naar zijn gevoel niet meer. Een groot deel van het werk werd uitbesteed aan loonwerkers. ,,Ik was meer een bureauboer en dan is de uitdaging weg. Ik ging me vervelen.”

Economiedonderdag, 15 december 2005

Enna betaalt salaris: nog geen faillissement

Dokkum – Enna Aerosols heeft de salarissen van 24 CNV-leden over november alsnog met een spoedbetaling overgemaakt. Daarmee is de faillissementsaanvraag die vandaag bij de rechtbank zou dienen van de baan. De vakbonden zijn woedend over de actie van de spuitbussenfabrikant.

Economiedonderdag, 15 december 2005

Akkoord over Sociaal plan bij Sonac in Burgum

Burgum – Vakbonden en directie zijn het eens over de invulling van een sociaal plan bij Sonac waarbij 35 mensen hun baan verliezen. Bij het eerdere plan kon het grootste deel van de betreffende werknemers aan de slag bij een ander bedrijf maar met behoud van hetzelfde werk. Omdat het salaris daarbij lager werd, volgde er toen geen overeenstemming.

Hoofdartikeldonderdag, 15 december 2005

Onrust in transportsector…

Regiodonderdag, 15 december 2005

Restauratievak onder druk

Leeuwarden – Het is lastig om in Fryslân voldoende praktijkopleidingsplaatsen te vinden voor jongeren die zich willen bekwamen in het restauratievak. Het Restauratie Opleidingsproject (ROP) Noord dat in mei is begonnen, heeft tot nu toe zes plaatsen opgeleverd. Daar komen na de winter nog een paar plaatsen bij, zegt coördinator E. ten Boom.

Regiodonderdag, 15 december 2005

Kerstmarkt betaalt schooljubileum

Tzummarum – Honderd jaar christelijk onderwijs in Tzummarum, dat verdient een feest. Compleet met jubileumboek, reünie, revue en kerkdienst. Om een deel van de festiviteiten in het kader van het schooljubileum te kunnen betalen, werd gisteren een kerstmarkt gehouden op het plein van De Schalmei.

Regiodonderdag, 15 december 2005

Stinzenclub wil behoud Eysingahuis

Veenklooster – Het Eysingahuis aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden moet toegankelijk blijven en worden ingericht als achttiende-eeuwse woning. Het statige pand maakt nu nog onderdeel uit van het Fries Museum.

Weerdonderdag, 15 december 2005

Storm(achtig)


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties