Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 november 2016.

Economiedinsdag, 15 november 2016

Grote kuilvoorraden, maar de kwaliteit is niet altijd optimaal

Door het langdurig groeizame weer hebben melkveehouders veel gras kunnen inkuilen. Uit de analyses blijkt dat veel kuilen natter en zuurder zijn dan verwacht. Het mengen met aanvullende voeders is ook dit jaar weer noodzakelijk.

Hoofdartikeldinsdag, 15 november 2016

Europa op zichzelf teruggeworpen

Van laatdunkend tot onverschillig. Zo reageren Europese bewindslieden op de verkiezing van Trump. Voorzitter Juncker van de Europese Commissie liet dit weekeinde gepikeerd weten dat de onwetende Trump niets van de EU begrijpt. In contrast daarmee staat de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson. Hij liet zondag verstek gaan bij het EU-spoedoverleg over Trump omdat hij vindt dat de EU zich niet moet aanstellen. Johnson, aanjager van de door Trump gesteunde brexit, heeft het volste vertrouwen in een goede samenwerking met Trump.

Regiodinsdag, 15 november 2016

Wandelnetwerk dekt straks de hele provincie

Leeuwarden - Meer dan vijfhonderd kilometer aan wandelpaden in Fryslân wordt de komende jaren bewegwijzerd met markeringspalen en -borden. Recreatieschap De Marrekrite wil hiermee het huidige wandelnetwerk provinciaal dekkend krijgen.

Regiodinsdag, 15 november 2016

Protestmars voor meer en beter Fries onderwijs

Leeuwarden - Met een protestmars door Leeuwarden onder de naam 'Sis Tsiis´ wil een groep Friezen aandacht vragen voor meer en beter Fries onderwijs. De initiatiefnemers vinden kwalitatief goed Fries onderwijs een mensenrecht. De tocht wordt 22 december op het Zaailand gestart.

Regiodinsdag, 15 november 2016

Kunstencentra botsen met Keunstwurk

Leeuwarden - De provinciale cultuurinstelling Keunstwurk bemoeit zich te veel met het cultuuronderwijs op basisscholen en werkt te weinig samen met de regionale kunstencentra. Dat zorgt voor verwarring en kan er op termijn toe leiden dat de kwaliteit van het cultuuronderwijs verslechtert. Daarvoor waarschuwen vijf grote Friese kunstencentra in een brandbrief aan de provincie.

Sportdinsdag, 15 november 2016

Pupillencoach uit Franeker sensatie op internet na rap

Franeker - Niek Tiemersma (22), trainer van SC Franeker JO09-1, scoorde afgelopen weekeinde miljoenen views op internet met een bijzondere manier van het motiveren van zijn team. Voorafgaand aan de kampioenswedstrijd tegen de leeftijdsgenootjes van Stiens sprak hij zijn spelertjes toe door middel van een rap.

Sportdinsdag, 15 november 2016

Schip maakt water, Wardy zinkt nog niet

Ferwert - Wardy nam het voorbije half jaar al vele slokken uit de gifbeker, maar leeg is deze nog lang niet. De amateurvoetballers van het vlaggenschip in Ferwert wachten na tien competitiewedstrijden in de vijfde klasse C op zaterdag nog altijd op het eerste punt. Ook zaterdag lukte het niet tegen Ouwe Syl. Sterker nog; de 0-11 betekende de grootste thuisnederlaag in de geschiedenis van de club (in competitieverband) en de tweede nederlaag met dubbele cijfers in de competitie.

Sportdinsdag, 15 november 2016

Ideaal sinterklaascadeau voor de jonge Ajacieden

Ajax. Er is geen club in Nederland waarover zoveel gezegd en geschreven wordt als over de Amsterdamse recordkampioen. Maar hoe leg je nu aan je kinderen uit wat Ajax precies is? Waarom zijn er zoveel fans van de club en waarom zijn er ook zoveel mensen die de Amsterdammers verafschuwen? En dus begon Menno Pot (geboren in Heerenveen, opgegroeid in Joure) met het opschrijven van wat zijn kinderen absoluut moeten weten over 'zijn´ club.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties