Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 november 2014.

Regiozaterdag, 15 november 2014

Drukte bij DSW door Friese boycot

Hoeveel mensen daadwerkelijk overstappen weet directeur Chris Oomen niet precies, ,,maar we hebben het er druk mee". De comités Red de Sionsberg (Dokkum) en Bethesda moet blijven (Hoogeveen) hopen dat verzekerden een signaal afgeven door voor komend jaar te kiezen voor de Beter Dichtbij-polis van DSW/asr.

Regiozaterdag, 15 november 2014

Onderscheiding voor beheerster Us Gebou

Spannum - Een dorp van 280 inwoners met twee muziekkorpsen. Daar zijn ze in Spannum best trots op. En om ervoor te zorgen dat die korpsen in dorpshuis Us Gebou konden blijven oefenen, wilden de inwoners best de handen uit de mouwen steken. Dankzij veel vrijwilligerswerk is het dorpshuis uitgebreid en voldoet het weer aan alle eisen van de moderne tijd.

Regiozaterdag, 15 november 2014

Eindelijk snel downloaden in Langedijke

Langedijke - ,,Als iemand in het dorp een film downloadt, dan merken wij dat direct. We wonen een beetje buiten het dorp, aan het eind van de lijn. Dan heb je echt supertraag internet", zegt Ate Buiteveld uit Langedijke, voorzitter van Plaatselijk Belang. In zijn dorp is gisteren begonnen met de aanleg van glasvezel. ,,We kunnen bijna niet wachten tot het klaar is."

Regiozaterdag, 15 november 2014

Alle leden mogen Elfstedentocht rijden

Leeuwarden - Vanaf de winter van 2015-2016 mogen alle leden meedoen aan een eventuele Elfstedentocht. Dit wordt mogelijk door een aanpassing van het leden- en startbeleid, die het bestuur voorlegt aan de eerstvolgende ledenvergadering op zaterdag 20 december.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 november 2014

Wat is eigenheid PKN naast pluriformiteit?

De grootste protestantse kerk van Nederland, de PKN, heeft deze week gesproken over onder meer de inhoud van de preken op zondag en over de vraag wat geloven eigenlijk is. Twee hoogleraren hebben daartoe een notitie geschreven. Daarin wordt onder meer gezegd dat er inhoudelijke impulsen nodig zijn om weerstand te bieden tegen het (geestelijke) klimaat in de samenleving. Elementen van dat klimaat zijn volgens die notitie onder meer cynisme, individualisme en agnosticisme. Met dat laatste wordt gedoeld op de overtuiging van mensen die zegt dat het niet mogelijk is om te weten of God bestaat.

Sportzaterdag, 15 november 2014

Ernst begint met remise aan Heite-toernooi

Wolvega - Thuisspeler Sipke Ernst is met een remise begonnen aan de vijfde editie van het het Remco Heite-toernooi. De uit Damwâld afkomstige schaker kwam in zijn eerste partij op het evenement in Wolvega tot een puntendeling met landgenoot Dimitri Reinderman. Loek van Wely en Daniel Fridman kwamen in de invitatiegroep eveneens een remise overeen. Daardoor gaat Erwin L'Ami na de eerste speeldag aan de leiding. Hij versloeg gisteren de Brit Gawain Jones.

Sportzaterdag, 15 november 2014

Flyers start competitie met zege op Tilburg

Heerenveen - De ijshockeyers van UNIS Flyers zijn op een prettige manier aan hun vermoedelijk laatste seizoen in de eredivisie begonnen. Thuis wonnen de Friezen hun eerste competitieduel van regerend landskampioen Tilburg: 2-1. Namens Flyers openden Tony Demelinne en Andrew Krelove de score. Steve Mason maakte de tegentreffer. Alle goals vielen in het eerste bedrijf. Komend seizoen hopen zowel Flyers als Tilburg deel te nemen aan de Duitse competitie.

Sportzaterdag, 15 november 2014

Haken en ogen aan mogelijke locaties Cambuurstadion

Leeuwarden - Een nieuw Cambuurstadion bij het WTC Expo of toch vernieuwbouw op de huidige locatie? Die keuze lijkt er een tussen verstand (WTC) en gevoel (huidige plek), maar is veel meer dan dat. Aan beide scenario's zitten haken en ogen, zo onderkennen zowel voorzitter Ype Smid van SC Cambuur als Henk Deinum, wethouder van sport in Leeuwarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties