Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 15 november 2012.

Cultuurdonderdag, 15 november 2012

Bijbelse diorama’s voor museumpark Orientalis

Heilig Landstichting | Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting heeft 28 grote Bijbelse of Palestinadiorama’s gekregen van de Stichting Johan Maasbach Wereldzending. Het gaat om het bekendste werk van de in Leeuwarden geboren oriëntalistische kunstschilder Sipke van der Schaar (1879-1961).

Cultuurdonderdag, 15 november 2012

‘Merke blues’ op Europees filmfestival

Wergea | De Friese speelfilm Merke blues is volgende week te zien op het vierde Europese filmfestival voor minderheidshalen in Husum, Duitsland. Dat heeft regisseur Jan Tijsma gisteren laten weten.

Cultuurdonderdag, 15 november 2012

Bildtse Kultuurpriis voor Piet Hoekstra

Sint Annaparochie | De Bildtse Kultuurpriis gaat dit jaar naar Piet Hoekstra (1948) voor zijn inzet voor de Bildtse cultuur vanuit agrarisch perspectief. Dat heeft de gemeente het Bildt gisteren bekendgemaakt.

Economiedonderdag, 15 november 2012

Snuffelstages voor werkloze vakbondsleden in Drachten

Drachten | CNV Vakmensen houdt vandaag op het districtskantoor in Drachten een bijeenkomst voor werkloze leden om deze mensen op weg te helpen naar een nieuwe baan. Voor de bijeenkomst hebben zich 33 Friese leden aangemeld. ,,We kunnen natuurlijk geen banen toveren, maar we willen wel onze leden ondersteunen bij het zoeken naar werk”, zegt districtshoofd Jan Kampherbeek.

Hoofdartikeldonderdag, 15 november 2012

Internet en overheid, een foute combinatie

Er is heel wat gaande op het gebied van de digitale veiligheid van burgers en van overheden in ons land. Maandag begon het nieuwe kabinet met een campagne om burgers en overheden bewust te maken van de gevaren van digitale criminaliteit en misdaden.

Regiodonderdag, 15 november 2012

Spoormiljoenen behouden voor ov in Fryslân

Leeuwarden | De 24 miljoen euro die de provincie overhoudt aan het schrappen van de spoorlijn Heerenveen-Groningen moet ten goede komen aan het openbaar vervoer in Fryslân. Dat benadrukten de meeste fracties van Provinciale Staten tijdens de commissievergadering van gisteren. Bredere investeringen in bijvoorbeeld Thialf of de Culturele Hoofdstad 2018 horen daar niet bij, waarschuwden verschillende partijen. Gedeputeerde Sietske Poepjes verzekerde de Statenleden dat het accent op ov zal liggen, en dat er volgend jaar een uitgewerkt ‘keuzemenu’ aan projecten komt waar de Staten het laatste woord over hebben.

Regiodonderdag, 15 november 2012

Couturier Hans Noordstrand vindt inzet leerlingen ontroerend

Ontwerp een tas van duurzaam materiaal die past bij een creatie van couturier

Regiodonderdag, 15 november 2012

Winkels in oud busstation Drachten

Drachten | Het voormalige busstation aan de Stationsweg in Drachten gaat op de schop. De gemeente Smallingerland wil meewerken aan plannen van projectontwikkelaar De Haan uit Stadskanaal om het huidige winkelcentrum Noorderpoort flink uit te breiden.

Regiodonderdag, 15 november 2012

Ambachtsschool richt het vizier op Appelscha

Appelscha | De Ambachtsschool Plus wil zich vestigen op een bedrijventerrein in Appelscha. De initiatiefnemers Peter en Inanna van den Berg hebben tevens het plan er een campus te vestigen. Burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf staan er positief tegenover.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 november 2012

Kerk Oudehaske houdt Twitterdienst

Oudehaske | De Protestantse Gemeente van Oudehaske houdt zondag een speciale Twitterdienst. Het motto is: ‘Welke vraag zou jij aan God willen tweeten?’ Met de dienst wil de gemeente kerk en sociale media verbinden.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 november 2012

Duitse theoloog: kerk moet sterker opkomen voor vrede

Wittenberg | ,,Willen we voor onszelf en onze kleinkinderen de basislevensvoorwaarden behouden dan is een diepgaandere revolutie nodig dan de Wende in de DDR.” Dat stelt de Duitse theoloog en vooraanstaande oppositieleider in het voormalige Oost-Duitsland Friedrich Schorlemmer in een interview voor de website van de Evangelisch-Lutherse Kerk.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 november 2012

Weer kerstpakkettenactie voor Leeuwarder minima

Leeuwarden | Kerken in Leeuwarden en Wirdum gaan dit jaar opnieuw kerstpakketten samenstellen en inzamelen voor de minima in Leeuwarden. Vorig jaar werden in zeven kerken in Leeuwarden en Wirdum 387 kerstpakketten ingeleverd die de ‘Kerstactie Leeuwarden’ vervolgens via zorginstanties en particulieren uit kon delen aan Leeuwarders, die van een minimuminkomen of minder moeten zien rond te komen.

Sportdonderdag, 15 november 2012

Hoe een jongensdroom werkelijkheid werd

Wolvega |Toen Action Skoatter aan het einde van de jaren tachtig van succes naar succes snelde wist de nu dertigjarige Andre Bakker al wat hij wilde worden. Hij wilde later ook dravers in de koers rijden. Pikeur worden kan iedereen, maar een toppikeur worden is voor weinigen weggelegd. Andre Bakker heeft die status bereikt. Zaterdagavond rijdt hij op de drafbaan Victoria Park in Wolvega de medefavoriet in de Prijs der Giganten. Het kan de kroon worden op een jaar waarin alles lijkt te lukken.

Sportdonderdag, 15 november 2012

Davis onzeker voor World Cup Heerenveen

Heerenveen | Het is hoogst onzeker dat de Amerikaanse schaatser Shani Davis dit weekeinde in actie komt bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. De tweevoudig olympisch kampioen op de 1000 meter heeft een liesblessure. Dat meldde zijn trainster Ingrid Paul op Twitter. ,,Na MRI is duidelijk geworden dat Shani een spierscheurtje heeft in de liesstreek.” De wedstrijden in Heerenveen komen volgens Paul te vroeg voor Davis om honderd procent voluit te gaan.

Sportdonderdag, 15 november 2012

Cvetkov wordt Bulgaar én international

Sofia | Oud-Heerenveenspeler en voormalig Nederlander Ivan Cvetkov heeft gisteren op 33-jarige leeftijd alsnog zijn interlanddebuut voor een andere natie gemaakt. De aanvaller die sinds 2003 de Nederlandse nationaliteit had, kreeg net op tijd een Bulgaars paspoort om in actie te kunnen komen tijdens het oefenduel met Oekraďne dat met 0-1 werd verloren. Cvetkov staat onder contract bij het Bulgaarse Botev Plovdiv en speelde in Nederland ook voor Veendam, Zwolle en Sparta.

Sportdonderdag, 15 november 2012

Inlinekampioene Kamminga naar Liga

Heerenveen | Wereldkampioene Manon Kamminga uit Heerenveen is per direct toegevoegd aan de schaatsploeg van Liga. De geboren Haulerwijkse (20) was al lid van het Renault-marathonteam, maar gaat zich nu meer richten op het langebaanschaatsen. ,,Ik geloof in de kracht van samenwerking tussen inlineskaten en de verschillende schaatsdisciplines’’, liet Liga-coach Marianne Timmer weten. Zij ziet veel mogelijkheden voor Kamminga op de lange baan.

Sportdonderdag, 15 november 2012

Cambuur boekt wel winst naast het veld

Leeuwarden | Hoewel het sportief gezien de laatste weken wat minder gaat, heeft Cambuur op het financiële vlak wel goede stappen gezet in het afgelopen seizoen. Over het boekjaar 2011/2012 werd net als een jaar eerder opnieuw winst geboekt: 212.000 euro. Groot verschil is dat het bedrijfsresultaat, met plus 228.000 euro, voor het eerst in zeven jaar ook positief is. Punt van zorg blijft dat Cambuur nog wel steeds een negatief eigen vermogen van 3.343.000 euro heeft.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties