Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 15 februari 2018.

Economiedonderdag, 15 februari 2018

Informele sfeer vereiste voor innovatiekracht

Assen - Noordelijke bedrijven zijn meer bezig met kleine aanpassingen in de organisatie en hun diensten en producten dan met baanbrekende creatieve innovatie. Juist die radicale innovatie is nodig om stevige groei uit de vernieuwingen te halen.

Hoofdartikeldonderdag, 15 februari 2018

Noord-Korea heeft de beste kaarten

Er wordt wel eens gezegd dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un een onvoorspelbare heethoofd is. Zijn toenadering tot Zuid-Korea tijdens de Olympische Winterspelen bewijst echter het tegendeel. Op een uitgekookte manier heeft hij een wig gedreven tussen de Verenigde Staten en Zuid-Korea en de internationale status van zijn land verhoogd.

Regiodonderdag, 15 februari 2018

Leerkracht durft vaak geen Fries te geven

Leeuwarden - Veel basisschoolleraren zijn wel bevoegd, maar durven het niet aan om Fries te geven. Ze voelen zich niet vertrouwd genoeg in de Friese taal. Dat is een van de conclusies van onderzoekers van NHL Stenden, die de afgelopen twee jaar in kaart brachten hoe het gesteld is met het Friese taalonderwijs. De eerste uitkomsten werden gisteren gepresenteerd in het provinciehuis.

Regiodonderdag, 15 februari 2018

‘Kraaien’ op het kerkdak blijken looddieven

Sneek - De koster dacht vrijdagavond laat kraaien te horen op het dak de Oosterkerk in Sneek. Maar de volgende ochtend bleek dat het dieven waren, die 25 strekkende meter lood van het gebouw aan de Leeuwarderkade hadden verwijderd. De dieven kwamen in de nacht van zaterdag op zondag terug. ,,Ik denk dat er te veel lood was om in keer mee te nemen. In totaal is er zo’n tien vierkante meter verdwenen”, zegt kerkrentmeester Jan Hiddo de Boer van de PKN-gemeente, de eigenaar van het gebouw.

Regiodonderdag, 15 februari 2018

Uitspraak rechter legt bouw Hanzekwartier Stavoren stil

Stavoren - Het hoofdpijndossier van het Hanzekwartier in Stavoren heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. De gemeente Súdwest-Fryslân verloor een rechtszaak over de omgevingsvergunningen en nu dreigt een financiële strop van bijna een miljoen euro.

Regiodonderdag, 15 februari 2018

Friese gasschade-commissie ziet geen kwaad in zeggenschap NAM

Leeuwarden - Minister Eric Wiebes van Economische Zaken maakte twee weken geleden bekend dat hij de NAM op afstand zet bij de vaststelling van schade door gaswinning in Groningen. Tot voor kort moest de NAM de schade zowel vaststellen als uitkeren. Wiebes vindt dat de vaststelling onafhankelijk moet gebeuren. ,,Dit is op geen enkele manier iets dat je privaat kunt regelen”, zei hij in televisieprogramma Jinek. ,,Het is zo’n geval waarin je zegt: hier hebben we een afslag gemist.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties