Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 februari 2003.

Bijschriftzaterdag, 15 februari 2003

Bekeren

… en predikten dat zij zich zouden bekeren

Cultuurzaterdag, 15 februari 2003

Drie nieuwe werken op NBK in Groningen

Groningen – De Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) vinden dit jaar net als vorige keer plaats in MartiniPlaza te Groningen. Dat heeft het bestuur van de NBK donderdagavond besloten.

Cultuurzaterdag, 15 februari 2003

Recordaantal musici op muziekfestival Schiermonnikoog

Schiermonnikoog – Het Muziek- en Zangfestival op Schiermonnikoog heeft dit jaar opnieuw een recordaantal deelnemers. Dat heeft Durk Dam van de Christelijke Bond voor Muziekverenigingen in Friesland (CBMF) vrijdag gemeld.

Economiezaterdag, 15 februari 2003

Stadswachten inhuren voor een koopje

Uitwellingerga – ‘Zeven stadswachten voor de prijs van één’. Onder dit motto biedt het nieuwe opleidingscentrum van Schaaf & Van der Meer Bewaking en Beveiliging gemeentes de kans goedkoop in hun stadswachten te blijven voorzien.

Economiezaterdag, 15 februari 2003

Fryslân krijgt een eigen effectenbeurs

Naast Wall Street (Dow Jones), de Nasdaq en de Euronext is er vanaf volgende week ook de Frisian Stock Exchange (FSE), de eigen aandelenbeurs van Fryslân. Deze effectenbeurs is een initiatief van de opleidingen Commerciële Economie (CE) en Financial Services Management (FSM) van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Economiezaterdag, 15 februari 2003

Friese slijter van het jaar

Beetsterzwaag – Slijterij en Wijnhandel Brouwer in Beetsterzwaag is uitgeroepen tot slijterij van het jaar 2003 in de provincie Fryslân. Deze onderscheiding is een initiatief van de landelijke SlijtersUnie.

Economiezaterdag, 15 februari 2003

Beleggen in scheepswrakken

De aandelenmarkt biedt de belegger een weinig inspirerend beeld. Hij komt langzamerhand tot het besef dat een redelijk herstel pas in zicht komt als de koersen maandenlang onafgebroken stijgen. Dat is een droombeeld, waarin alleen superoptimisten geloven.

Hoofdartikelzaterdag, 15 februari 2003

Overheid, zakenleven…

De overheid heeft bij velen een kwalijke naam. Zakenmensen bijvoorbeeld vinden dat de overheid veel te veel tijd en geld verkwist door haar onzakelijke, inefficiënte wijze van werken. Die kritiek is er mede de reden van geweest dat in de jaren negentig een liberaliserings- en privatiseringsgolf is ontstaan: maak van overheidsdiensten gewone ondernemingen, dan wordt alles beter.

Regiozaterdag, 15 februari 2003

Asielzoekers Ameland blijven nog

Ameland - De asielzoekers op Ameland hoeven voorlopig niet te vertrekken. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) stelt de ontruiming van het asielzoekerscentrum (azc) tot zeker donderdag uit. De reden daarvoor is dat de advocate van de asielzoekers, E. Klip, opnieuw twee procedures heeft aangespannen tegen het COA.

Regiozaterdag, 15 februari 2003

Jaar der waarheid voor modelspoormuseum

Sneek – Het jaar 2003 is het jaar van de waarheid voor het Nationaal Modelspoor Museum in Sneek. Heeft het museumbestuur dit jaar niet voldoende geld bij elkaar gekregen voor de verhuizing naar het NS-station, dan valt het doek voor het museum.

Regiozaterdag, 15 februari 2003

Faillissement dreigt voor Paardencentrum

Drachten – Het Fries Paardencentrum (FPC) in Drachten staat op het randje van faillissement. Alleen een gulle bijdrage van de leden van het Friesch Paardenstamboek (FPS), de eigenaar van het FPC, kan een sluiting van het FPC nog tegenhouden.

Regiozaterdag, 15 februari 2003

GEHEIM

Regel één uit het handboek persvoorlichting: Wilt u iets in de krant krijgen, zet er dan met grote letters GEHEIM, Vertrouwelijk of Embargo op en laat het op een strategische plaats slingeren. De media zijn nu eenmaal zwak en licht te verleiden. Zo hebben we slechts met moeite de bekoring weerstaan, u in deze editie reeds te melden dat een toch maar niet nader te noemen camping in het Noorden des lands vanavond een eervolle Duitse onderscheiding krijgt. Het moet geheim blijven tot zaterdag 22.00 uur, staat boven aan het persbericht. Die toevoeging is natuurlijk pure uitlokking tot vroegtijdige publicatie; zo’n vette primeur laat je niet liggen.

Regiozaterdag, 15 februari 2003

Herindeling op lange baan

Leeuwarden – De politieke discussie over gemeentelijke herindeling in Fryslân is op de lange baan geschoven, doordat een onderzoek naar de ‘bestuurskwaliteit’ van de Friese gemeenten vertraging oploopt. Het provinciebestuur spoort de gemeenten nu aan serieus aan de slag te gaan met een ‘zelfevaluatie’ van hun functioneren.

Regiozaterdag, 15 februari 2003

‘De Afghanen zijn weer vrolijk’

Leeuwarden - De drie maanden die de 25-jarige Alexander Pasveer uit Leeuwarden als soldaat doorbracht in Afghanistan, zijn een ervaring om nooit te vergeten. ,,Ze hebben er bijna niets en zijn toch zo gastvrij en vrolijk. Dat is iets wat ik mijn kinderen later wil meegeven: dat er mensen zijn die het veel minder goed hebben en toch tevreden zijn.’’

Geloof & Kerkzaterdag, 15 februari 2003

Bush en de terroristen: spirituele tweelingen

Leeuwarden - Er hangt een religieuze geur rond de pot waarin de oorlog tegen Irak bereid wordt. Voor president Bush maakt deze oorlog deel uit van de strijd van gelovige mensen tegen ‘het kwaad’. Voor vredesactivist bisschop Talbert is een oorlog tegen Irak tegen Gods wet. Beiden schaden de discussie over oorlog en vrede.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 februari 2003

Oude Friezen regelden zelf het priesterhuwelijk

Legendarische heiligen, evangelieverkondigers, kluizenaars, monniken en nieuwe martelaren: Fryslân heeft vele heiligen. Pastoor Jan Romkes van der Wal uit Bolsward gaat er in een serie artikelen op in. Het gaat om het oude ‘Friesland’: het kustgebied van de Noordzee van de Schelde tot de Wezer. Deel 9.

Sportzaterdag, 15 februari 2003

Johan Hansma nog jaar langer bij Heerenveen

Heerenveen - Johan Hansma speelt ook volgend seizoen voor SC Heerenveen. De 33-jarige verdediger verlengde zijn contract met een jaar. ‘Mister Heerenveen’ begint dan aan zijn tiende seizoen bij de Friese voetbalclub.

Sportzaterdag, 15 februari 2003

Voor Cambuur dreigt droevig einde seizoen

Eindhoven - Volkomen onnodig, maar wel terecht, verloor Cambuur Leeuwarden vrijdagavond in en tegen Eindhoven. Een week na de zege op Haarlem, bleek weer dat de Friezen niet een goede serie kunnen neerzetten. Het begint erop te lijken dat de huidige achtste plaats wel eens het hoogst haalbare zou kunnen zijn. En dat is niet genoeg voor nacompetitievoetbal.

Sportzaterdag, 15 februari 2003

Hersisia pakt titel in zwaargewicht

Leeuwarden – Bokser Richel Hersisia heeft vrijdagavond in Leeuwarden de Nederlandse titel in het zwaargewicht veroverd. Hij versloeg de Roemeen Patriche Gostel in de tweede ronde.

Sportzaterdag, 15 februari 2003

Flyers zeker van play-offs

Nijmegen – Formido Flyers is vrijdag zonder te spelen zeker geworden van deelname aan de play-offs in strijd om het landskampioenschap bij het ijshockey. Nijmegen schakelde gisteren Geleen, dat op de vijfde en laatste plaats staat definitief uit door de ploeg met 6-2 te verslaan. Geleen kan nog gelijk komen met de ploeg Heerenveen, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van de Friezen. Flyers doet nog mee in de strijd om de tweede plaats, die thuisvoordeel oplevert in de play-offs.

Sportzaterdag, 15 februari 2003

Berkenbosch wint trainingsrit Groningen

Groningen - Maint Berkenbosch uit Oldeberkoop is winnaar geworden van de eerste trainingsrit op de wielerbaan Corpus den Hoorn in Groningen.

Weerzaterdag, 15 februari 2003

Zachter

Vanmiddag schuiven er wolkenvelden voorbij, maar breekt de zon ook nu en dan door. Lokaal valt een vlok sneeuw of enige regen en er is kans op gladheid. De temperatuur loopt op naar 4 graden. Vannacht vriest het 2 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties