Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 15 januari 2016.

Economievrijdag, 15 januari 2016

Lage dieselprijzen betekenen niet voor iedereen goud geld

Leeuwarden - ,,Het lijkt allemaal wel heel mooi, maar in de relatie met vaste klanten geldt vaak een dieselclausule. Dat betekent dat de vrachtpenningen toenemen als de brandstofprijs stijgt en dat we minder voor het vervoer krijgen als de prijs daalt", zegt algemeen directeur Freerk Tilkema van Tiltrans in Burgum (drie onderdelen met samen meer dan zestig bedrijfswagens).

Economievrijdag, 15 januari 2016

Verbod op neonicotinoïden voorbereid

Leeuwarden - Staatssecretaris Martijn van Dam wil een verbod invoeren op het gebruik van het bestrijdingsmiddel imidacloprid wanneer de glastuinbouw niet in staat is het afvalwater beter te zuiveren. Nu nog zijn de gehaltes aan het middel, dat hoort bij de groep van neonicotinoïden, te hoog. In maart moeten de gehaltes voldoende zijn afgenomen, anders komt er een verbod, schrijft de staatssecretaris van Landbouw in een brief aan de Tweede Kamer.

Regiovrijdag, 15 januari 2016

Directie Heijmans op matje geroepen bij provincie

Leeuwarden - De directie van Heijmans is woensdagmiddag ter verantwoording geroepen door gedeputeerde Sietske Poepjes. Poepjes deed dat nadat de Drachtsterbrug dinsdag werd afgesloten voor zwaar verkeer zoals bussen en vrachtwagens.

Regiovrijdag, 15 januari 2016

Een euro voor elke kilo afval

Kollum - Niets werkt zo motiverend als een zak geld. De gemeente Kollumerland c.a. probeert daarom bewoners te verleiden tot betere afvalscheiding met 'waste coins’.

Regiovrijdag, 15 januari 2016

Explosieve groei registratie bij ziekenhuizen

Drachten - Sinds anderhalf jaar is Elsbeth ten Have bij Nij Smellinghe in dienst als manager Kwaliteit en Veiligheid. Een vrij nieuwe functie dus, maar een noodzakelijke. ,,Met name de laatste vijf jaar is het aantal lijstjes en registratieformulieren geëxplodeerd. Er is 80 procent bijgekomen", heeft ze nagevraagd bij haar medewerker die al die 26 kwaliteitsmetingen moet uitdraaien en verwerken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties