Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 15 januari 2014.

Economiewoensdag, 15 januari 2014

Kiezen tussen pannenkoeken en patat hoeft niet meer

Sint Annaparochie | ,Ik zou hem zelf niet snel uitkiezen, maar kinderen vinden hem erg lekker”, zegt Paul Feenstra (45) van pannenkoekrestaurant De Struverij uit Sint Annaparochie over de nieuwste aanvulling op de menukaart: een patatje pannenkoek. De kinderjury van het NK Pannenkoekenbakken, dat maandag in Amsterdam werd gehouden, wees zijn creatie aan als lekkerste pannenkoek.

Hoofdartikelwoensdag, 15 januari 2014

Slecht nieuwjaar voor publieke omroep

Het had een fijne nieuwjaarsbijeenkomst moeten worden, bij de NPO, de koepel van de publieke omroeporganisaties. Maar het pakte anders uit. De voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO, Henk Hagoort, had een nieuwjaarstoespraak die niet goed viel bij de medewerkers van de omroepen. De reden was duidelijk: Hagoort omschreef het belang van de omroepverenigingen anders dan de meeste mensen bij de publieke omroep gewend zijn en gewenst vinden. Eigenlijk kwam de nieuwjaarstoespraak er op neer dat de NPO de functie van de omroepverenigingen in het geheel van de publieke omroep wil verminderen.

Regiowoensdag, 15 januari 2014

Drukke raadsleden gaan graag door

Landelijk zijn kandidaat-raadsleden lastig te vinden. In Fryslân gaat dat niet op. Integendeel, eenmaal in de gemeenteraad wil een lid zijn of haar plekje vaak niet meer kwijt. Door Goos Bies.

Regiowoensdag, 15 januari 2014

Weinig steun voor molens op Drachtster industrieterrein

Drachten | Smallingerland lijkt het plaatsen van windmolens in de gemeente definitief naar de prullenbak te verwijzen. Op een druk bezochte raadsvergadering spraken veel fracties zich gisteravond weliswaar uit vóór windenergie, maar na het massale protest van omwonenden concludeerden de meeste partijen dat er te weinig draagvlak is voor het plaatsen van grote windturbines op het industrieterrein De Haven.

Regiowoensdag, 15 januari 2014

Energy Valley kan veel duurzamer

Leeuwarden | Ondanks zijn groene imago zorgt Energy Valley niet voor een radicale verduurzaming van de Noordelijke provincies. Dat concludeert Quinten Hogeweg, masterstudent bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, in zijn scriptie The inter-organizational network and its effect on the regional energy transition.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 januari 2014

Leven als broers en zussen


Geloof & Kerkwoensdag, 15 januari 2014

Pleidooi voor stem Syrische christenen

Gorinchem | Europese en Amerikaanse organisaties hebben zich met de Syrische Nationale Coalitie van Syrië (SNCS), een koepel van christelijke oppositiegroepen in ballingschap, verenigd in een Christelijke Coalitie voor Syrië (CCFS). De coalitie gaat wereldwijd lobbyen om Syrische christenen een stem te geven in het politieke proces. Zo vindt de nieuw opgerichte beweging dat deze coalitie - niet te verwarren met de algemene oppositiebeweging in ballingschap, de Syrische Nationale Coalitie (SNC) - moet worden uitgenodigd voor de vredesbesprekingen van Genève II op 22 januari.

Sportwoensdag, 15 januari 2014

Kruiswijk niet op tijd fit voor duel met Roda JC

Heerenveen | Arnold Kruiswijk mist zaterdag de wedstrijd van sc Heerenveen in eigen stadion tegen Roda JC. De centrale verdediger heeft tijdens het trainingskamp in Portugal een spierscheurtje in zijn bovenbeen heeft opgelopen. Onderzoek in het ziekenhuis heeft dat uitgewezen. Ook Brian Vandenbussche (spierblessure) en Mitchell Dijks (hamstring) zijn onder behandeling bij de medische staf. In de komende dagen wordt duidelijk of Dijks op tijd fit is voor de thuiswedstrijd tegen Roda JC.

Sportwoensdag, 15 januari 2014

Geen Woudenklassieker op fietskalender in 2014

Burgum | De tiende editie van de Friesche Woudenklassieker gaat niet door. De wielerkoers stond op de agenda voor 13 april van dit jaar, maar de organisatie is er niet in geslaagd de begroting tijdig rond te krijgen. Het vertrek van een aantal sponsoren ligt daar mede aan ten grondslag. De Woudenklassieker, met start en finish in Burgum, telt zowel als een wedstrijd voor elite en beloften als voor junioren. De organisatie hoopt dat de Woudenklassieker in 2015 wel doorgaat.

Sportwoensdag, 15 januari 2014

Van Basten: Milan loopt een risico met Seedorf

Heerenveen/Milaan | Heerenveen-trainer Marco van Basten vindt dat AC Milan een risico neemt met de benoeming van Clarence Seedorf als hoofdcoach. De oud-international (37) verklaarde gisteren te stoppen met voetbal en als trainer bij de voormalige club van Van Basten aan de slag te gaan. ,,Het is een discutabele keuze om een onervaren trainer aan te stellen en ik spreek uit ervaring”, verklaarde Van Basten. Hij werd zelf in 2004 als onervaren trainer bondscoach van Oranje.

Sportwoensdag, 15 januari 2014

Familie Nijland in de ban van ijshockeybeker


Sportwoensdag, 15 januari 2014

Geen transfernieuws: Heerenveen gaat rustig het nieuwe jaar in

Heerenveen | Een nieuwjaarsreceptie zonder reuring. Het was even wennen voor de ruim zevenhonderd bezoekers van de door de Ondernemers Sociëteit Sportclub Heerenveen (OSSH) georganiseerde toast op 2014, gisteravond in het Abe Lenstra Stadion. Waar de club vorig jaar rond dezelfde tijd onder oud-voorzitter Robert Veenstra nog in brand stond, was het belangrijkste nieuws gisteren dat er eigenlijk niet zoveel nieuws is.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties