Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 januari 2013.

Cultuurdinsdag, 15 januari 2013

Demian Frieswijk wint ontwerpwedstrijd

Sneek | Demian Frieswijk, leerling van de rsg in Sneek, heeft de ontwerpwedstrijd van opera en musicalkoor Les Rigolaux gewonnen. Het koor had Sneker scholieren gevraagd een creatieve verbeelding te maken van de belangrijkste personages uit het boek Don Quichot van La Mancha van Miguel Cervantes.

Cultuurdinsdag, 15 januari 2013

De Oosterpoort zet Friese violiste centraal

Groningen | De Oosterpoort in Groningen wijdt het eerste weekend van februari aan de Friese violiste Simone Lamsma. Ze geeft dan drie concerten in het Groninger cultuurcentrum.

Cultuurdinsdag, 15 januari 2013

De Wâldsang richt zich op volwassenen

Buitenpost | Streekmuziekschool De Wâldsang richt zich met een speciaal cursusaanbod specifiek op volwassenen. Onder de naam ‘Meer met Muziek!’ is een cursusprogramma samengesteld met korte cursussen.

Economiedinsdag, 15 januari 2013

Einde voor bouwbedrijf Koster

Ryptsjerk | De activiteiten van bouwer Koster in Ryptsjerk zijn beëindigd. De bank trok de stekker uit het bedrijf nadat de orders waren opgedroogd. De derde generatie van het familiebedrijf nam rond de jaarwisseling al afscheid van 24 werknemers. Recent werd de inboedel van het pand aan de Binnendijk weggehaald voor veiling. Koster hield zich bezig met utiliteits-, particuliere en woningbouw. Het bedrijf werd in 1922 opgericht.

Hoofdartikeldinsdag, 15 januari 2013

De minister, de boetes en de politiechef

De politie doet het nooit goed; altijd klaagt het publiek. Soms zien sommigen in het optreden van de politie reden om zich tegen de agent te keren die een bekeuring uitdeelt. Politiechef van West-Brabant/Zeeland, Hans Vissers heeft in een interview gezegd dat het voor de politie soms moeilijk is om zich te houden aan de regels van het boetebeleid.

Regiodinsdag, 15 januari 2013

Modern gruttokuiken groeit te traag

Leeuwarden | Gruttokuikens die opgroeien in een weiland met alleen maar gras - zonder kruiden of bloemen - groeien veel minder hard dan kuikens die op een ouderwetse kruidenrijk weiland uit het ei komen. Die trage groei draagt mogelijk bij aan de veel lagere overlevingskans van gruttokuikens.

Regiodinsdag, 15 januari 2013

Hang je de was op, staat de burgemeester daar

,,Goeiedei, ik wol my efkes foarstelle: ik bin de nije boargemaster fan Achtkarspelen.” Burgemeester Gerben Gerbrandy ging gisteren op kennismakingstoer langs alle dorpen.

Regiodinsdag, 15 januari 2013

Alles in het werk gesteld voor sterk ijs

Leeuwarden | Wetterskip Fryslân heeft gistermiddag besloten de gemalen stop te zetten om de ijsaangroei in Fryslân te bevorderen. Ook de sluizen worden gesloten. De verwachting is dat de vorst de komende zeven dagen doorzet. In overleg met de provincie, de Friese IJsbond en weerman Piet Paulusma is daarom het Draaiboek IJs in werking gesteld. De provincie stelt daarnaast vandaag een vaarverbod in voor alle vaarwegen in Fryslân.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 januari 2013

PKN-directeur: kerk niet in overlevingsstand

Utrecht | De neiging van de kerk om terug te vallen op het ‘puur overleven’ moet doorbroken worden. De kerk moet bij de tijd blijven en soms nieuwe wegen gaan. Dat zei directeur Haaije Feenstra van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland gisteren in zijn nieuwjaarstoespraak in Utrecht.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 januari 2013

Te beperkte visie op leiderschap en de huidige cultuur

Dr. Kees Boele promoveerde gisteren aan de VU op een proefschrift over het theologisch denken van Oepke Noordmans. Volgens dr. René Erwich is het culturele blikveld van Boele te beperkt.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 januari 2013

NBG en Jongbloed gaan van oude bijbels nieuwe maken

Heerenveen | Het Nederlands Bijbelgenootschap en Jongbloed in Heerenveen gaan samen oude bijbels recyclen. Het papier wordt gebruikt om nieuwe bijbels van te maken.

Sportdinsdag, 15 januari 2013

Schuil en Nummerdor krijgen oeuvreprijs van de gemeente Den Haag

Scheveningen | De beachvolleyballers Richard Schuil (Leeuwarden) en Reinder Nummerdor zijn onderscheiden met een oeuvreprijs van de gemeente Den Haag.

Sportdinsdag, 15 januari 2013

Van Kuiken hangt kaatswant in de wilgen

Leeuwarden | Aukje van Kuiken heeft haar vrijeformatie-maten Marije Hiemstra en Imke van der Leest meegedeeld dat ze per direct stopt met kaatsen. De PC koningin van 2012 heeft een baan gevonden in het onderwijs en kiest heel doelbewust voor een maatschappelijke loopbaan.

Sportdinsdag, 15 januari 2013

Het voelt geweldig, vooral omdat je helemaal niets bijzonders voelt

Hoewel het officieel nog niet vaststaat, wijzen alle tekenen erop dat Lance Amstrong gisteren in een interview met Oprah Winfrey eindelijk heeft toegegeven gedurende zijn loopbaan als wielrenner doping te hebben gebruikt. De bekentenis zou een keerpunt in de geschiedenis van de wielersport betekenen - het definitieve einde van het oude wielrennen? - en tevens het vertrekpunt van een nieuwe koers. Want wie volgt het spoor van de Amerikaan? Denkelijk velen!

Sportdinsdag, 15 januari 2013

Siep Braaksma (71) was zijn hele leven verliefd op sport

Leeuwarden | Siep Braaksma, oud-verslaggever van het Friesch Dagblad, is zondag op 71-jarige leeftijd overleden. Hij volgde bijna twintig jaar lang het kaatsen voor deze krant en was daarnaast ook belast met de verslaggeving van het biljarten in Fryslân. In 2001 besloot hij vanwege de ziekte van zijn vrouw een stap terug te doen, maar was de laatste jaren steeds van de partij op de kaatsklassieker, de PC. ,,Hij was verliefd op de sport; dat was zijn leven”, vertelde zijn broer Jan Braaksma.

Sportdinsdag, 15 januari 2013

Elfstedentocht 1963: mythes en uniek beeld

Leeuwarden | Het is komende vrijdag exact vijftig jaar geleden dat Reinier Paping winnaar werd van de zwaarste Elfstedentocht ooit. Voor de programmamakers van Andere Tijden Sport aanleiding voor een reconstructie met de hoofdrolspelers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties