Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 januari 2005.

Achtergrondzaterdag, 15 januari 2005

Snelle behandeling nodig

Kinderen die betrokken zijn geweest bij de ramp in Azië, zullen tijdelijk hun gedrag veranderen. Ze zijn zelf bedreigd door de vernietigende kracht van het water, of hebben de doodsstrijd van anderen meegemaakt.

Bijschriftzaterdag, 15 januari 2005

Geschenken

Er komt een onverwachte wending in het gesprek dat Jezus is begonnen met de Samaritaanse vrouw. Dorstig en vermoeid heeft Jezus gevraagd om water. En nu opeens biedt Hij zelf water aan!

Economiezaterdag, 15 januari 2005

Noordelijke Dagblad Combinatie neemt uitgever VBK over

Leeuwarden – De Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) en Veen Bosch & Keuning Uitgevers (VBK) zijn het eens over de voorgenomen fusie van beide bedrijven.

Hoofdartikelzaterdag, 15 januari 2005

Een nieuwe koers…

Het Noorden heeft met de vorige week gepresenteerde Strategische agenda voor Noord-Nederland geaccepteerd dat het voorheen vanzelfsprekende infuus van de rijkssteun er af gaat. Er was ook geen andere keus. Staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken heeft duidelijk laten weten dat er geen toekomst is voor achterstandenbeleid, de economische reddingsboei waaraan Fryslân zich jarenlang heeft vastgeklemd. Ook met de blik op Europa is de kans op structurele steun verkeken. De nieuwe Centraal-Europese lidstaten verdienen meer economische ondersteuning vanuit Brussel dan delen van het rijke Nederland.

Regiozaterdag, 15 januari 2005

Tweede ‘slipschool’ Fryslân

Leeuwarden – Fryslân krijgt een tweede verkeersopleidingscentrum. Tilstra Verkeersschool Leeuwarden wil in Leeuwarden het Verkeersopleidingscentrum Friesland openen. Eind vorig jaar werd in Drachten al het Verkeerseducatiecentrum geopend.

Regiozaterdag, 15 januari 2005

Rijk betaalt niet voor Friese noodopvang

Witmarsum - De gemeente Wûnseradiel draait zelf op voor de kosten voor de noodopvang aan uitgeprocedeerde asielzoekers in Witmarsum. Het Rijk is daar niet verantwoordelijk voor, heeft minister Verdonk van Vreemdelingenzaken gisteren geschreven aan de gemeenteraad van Wûnseradiel.

Regiozaterdag, 15 januari 2005

Burgemeesters in de rij voor glastuinbouw

Berlikum – De burgemeesters Cazemier van Dongeradeel en Van den Berg van Ferwerderadiel willen ook in aanmerking komen voor glastuinbouw binnen de gemeentegrenzen. Ze hebben de provincie op de hoogte gebracht van hun interesse.

Regiozaterdag, 15 januari 2005

‘Straatstenen te stom om op te skaten’

Tijnje – ,,We willen een banks, een quarterpipe , een funbox en een olliebox . En we hebben al een grote tekening. Daar staat precies op waar ze moeten komen.”

Regiozaterdag, 15 januari 2005

Friezen klaar voor Boot Düsseldorf

Düsseldorf – ,,Onvoorstelbaar. Ik heb nog nooit zo’n grote beurs gezien. Ik ben wel eens op de Hiswa geweest, maar dit is wel wat anders.’’ De zeventienjarige Marlissa Zwaan uit Leeuwarden kijkt in de Messe van Düsseldorf haar ogen uit. Afgelopen week heeft ze hard gewerkt om de standruimte van promotiebureau Friesland Holland in te richten voor ’s werelds grootste watersportbeurs Boot Düsseldorf. Dat deed ze met vijf klasgenoten van het CIOS in Heerenveen, die ook de vierjarige opleiding mbo Watersport volgen.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 januari 2005

‘De beste ideeën krijg ik in de kerk’

Leeuwarden - Een twintig minuten durende live performance met twaalf etende en drinkende mensen rond een overvloedig gedekte tafel. Kunstenares Marjan Beuker zag al helemaal voor zich wat haar inbreng zou zijn voor de tentoonstelling Water, brood en wijn in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Uiteindelijk bracht ze haar idee over het laatste avondmaal tot uitdrukking in een digitaal bewerkte foto. Die is nog tot 27 februari in Utrecht te zien. Volgende week is ze één van de spreeksters op een studiemiddag in het Catharijneconvent over het thema ‘Kunst in de kerk’.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 januari 2005

‘Maak in Buitenpost een bijzondere wijkgemeente’

Buitenpost – De tweedeling in de Protestantse Gemeente in wording in Buitenpost kan het best worden opgelost door het evangelische en confessioneel gereformeerde gedeelte van de gemeente onder te brengen in een ‘wijkgemeente van bijzondere aard’. Dat heeft het breed moderamen van de classis Buitenpost besloten. Ds Groenendijk, die eerder door de kerkenraad van Buitenpost op non-actief was gesteld, heeft zich bereid verklaard om als predikant van deze bijzondere wijkgemeente te blijven. De classis heeft daarom besloten om ds Groenendijk ‘geen toestemming te geven zich vervroegd beroepbaar te stellen’.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 januari 2005

‘Nieuwe vertaling laat zich lezen als een roman’


Sportzaterdag, 15 januari 2005

Voor Marcel Nijland telt alleen het heden

Heerenveen – Terugdenken aan vorig jaar is niet iets dat Marcel Nijland nog vaak doet. Ook niet nu het bekerweekeinde opnieuw voor de deur staat. Nijland was in het desastreuze treffen met Tilburg de goalie. Vandaag is hij wederom de startende goalie, ditmaal tegen Nijmegen. Hij weet de gebeurtenissen van vorig jaar goed te relativeren.

Weerzaterdag, 15 januari 2005

Kouder

Het blijft op een enkel buitje na vanmiddag droog met vrij zonnig weer. De middagtemperaturen komen te liggen rond 6 graden. Vannacht gaat het vriezen en ook morgen is het kouder dan de afgelopen dagen. Het wordt rond 3 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties