Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 15 januari 2004.

Bijschriftdonderdag, 15 januari 2004

Een bijna vergeten jongen

Er moet een nieuwe koning voor Israël komen. Toen zei de Here.

Hoofdartikeldonderdag, 15 januari 2004

Een excuus…

Bush had alleen een excuus nodig om tot de aanval op Irak over te gaan, zegt de voormalige Amerikaanse minister van Financiën Paul O’Neill. Meteen na zijn inauguratie als president in januari 2001 was hij al bezeten van het idee om Saddam Hussein te wippen.

Regiodonderdag, 15 januari 2004

’Burgemeester’ Dales neemt afscheid van Amsterdam

Amsterdam – De Amsterdamse wethouder Geert Dales (51) heeft gisteren afscheid genomen van de gemeenteraad. Dales begint op 1 mei als de nieuwe burgemeester van Leeuwarden. De tussenliggende tijd gebruikt de nieuwe burgemeester om kennis te maken met de Leeuwarder samenleving. In een interview in het Friesch Dagblad zei hij de komende maanden met ,,enkele tientallen mensen’’uit de Leeuwarder samenleving te willen spreken. Hij zal daarbij proberen ,,onzichtbaar’’ te blijven, omdat hij de huidige burgemeester niet voor de voeten wil lopen.

Regiodonderdag, 15 januari 2004

Huizen staan langer te koop, ook in Fryslân

Leeuwarden – Huizenbezitters die hun woning willen verkopen, moeten steeds meer geduld hebben. In de laatste drie maanden van 2003 duurde het gemiddeld 82 dagen voordat zij hun huis hadden verkocht.

Regiodonderdag, 15 januari 2004

‘Rapport totaal ongeschikt’

Franeker - Het onderzoek naar de effecten van de schelpdiervisserij in de Waddenzee en de Oosterschelde, EVA 2, is nu al hopeloos achterhaald en eigenlijk niet geschikt als wetenschappelijke basis voor een nieuw visserijbeleid. Dat vinden zowel voor- als tegenstanders van de schelpdiervisserij, zo bleek gisteren op een inspraakmiddag over het rapport.

Regiodonderdag, 15 januari 2004

Rechter moet beter motiveren

Leeuwarden – Rechters moeten er beter op letten dat ze de vonnissen die ze uitspreken, begrijpelijk motiveren. ,,We doen ons best, maar kennelijk komt dat niet genoeg over’’, vindt vice-president mr. H. Hermans van het Leeuwarder Hof.

Regiodonderdag, 15 januari 2004

Graf van Jaap uit Nes (D) na 58 jaar opgespoord

Holwerd – De schrik sloeg de 75-jarige Hiltsje Oevering-Visser uit Holwerd twee weken geleden om het hart, toen ze een brief van de Nederlandse Oorlogsgravenstichting in de bus kreeg. ,,Ik tocht daliks, dat giet oer ús Jaap’’, vertelt ze.

Regiodonderdag, 15 januari 2004

Pater geëerd met naamgeving fietspad

Workum – Het fietspad tussen de Ursuladyk in It Heidenskip en de Aldewei in Workum gaat het Patersrűntsje heten.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 januari 2004

CCA de boer op in Fryslân

Westendorp – Hoe geef je als christenboer door de week handen en voeten aan wat je zondags van de kansel hoort? Bezinning op die vraag is in het kort samengevat de doelstelling van het Contact Christen Agrariërs (CCA). Ontstaan vanuit het CBTB-Contact wil de vereniging nu mensen uit de volle breedte van de agrarische wereld aanspreken. Een beleidsmedewerker die deze week benoemd is, zal onder meer gaan proberen in Fryslân een CCA-kring van de grond te tillen, meldt voorzitter Bernard Huinink uit Westendorp.

Weerdonderdag, 15 januari 2004

Stormachtig

Vanavond en vannacht neemt de bewolking toe en later gaat het regenen. Het kwik zakt tot rond 2 of 3 graden. Morgen veel regen en stormachtig. Het kwik schommelt rond 7 graden. De stormachtige wind draait overdag naar noordwest. Van echt winterweer is op dit moment geen sprake, maar toch komt er af en toe koudere lucht binnen vanuit het noorden. Tijdens zulke momenten worden we er weer even aan herinnerd dat het toch echt winter is. Dit weekend is zo’n moment, want het kwik ligt overdag rond 4 ŕ 5 graden en in de nachten gaat het vriezen. Het koudere weer wordt ingeluid door een depressie die morgen dichtbij ons land (net ten noorden van de Wadden) langs koerst naar het oosten. Daaromheen kan het stormachtig waaien aan zee.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties