Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 oktober 2006.

Cultuurzaterdag, 14 oktober 2006

‘Wonderkind’ Smilde Anjer opgespeld

Leeuwarden - Een wonderkind, zo noemde CdK Nijpels dr. Bernard Smilde gisteren bij de uitreiking van de Friese Anjer 2006 in het Provinciehuis in Leeuwarden. ,,Je bent toch een wonderkind als je op je negende al noten kunt schrijven en op je tiende al mag spelen op het kerkorgel”, aldus de voorzitter van het prins Bernard Cultuurfonds Fryslân, die Smilde (84) onder luid applaus de Anjer opspeldde.

Economiezaterdag, 14 oktober 2006

Met z’n allen gezond afvallen is veel leuker

Heerenveen - Samen afvallen door gewone gezonde voeding en veel bewegen, gezellig in een groep, maar onder deskundige begeleiding. Dat is in een notendop het afslankprogramma van gezondheidscentrum Contoura. Alie Wallendal (50) wil hiermee een tegenwicht bieden voor de jojodiëten. ,,Afvallen moet niet te snel gaan.”

Economiezaterdag, 14 oktober 2006

Met z’n allen gezond afvallen is veel leuker

Wallendal zit sinds een maand in de lifestylepassage van Sportstad Heerenveen. Haar eerste afslankgroep van dertig mensen is van start gegaan. De deelnemers zijn enthousiast, zegt Wallendal, maar over de resultaten kan ze nog niet veel zeggen. ,,Gewicht verliezen staat niet op de eerste plaats. Het is belangrijker dat het eetpatroon en het gedrag verandert. Zes eetmomenten, drie maaltijden en drie tussendoortjes per dag. En je moet iedere dag alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen, dus koolhydraten, eiwitten en vetten.”

Economiezaterdag, 14 oktober 2006

Vos Surhuisterveen sluit in januari

Surhuisterveen - De vestiging Surhuisterveen van transportbedrijf VosLogistics gaat begin volgend jaar dicht. De directie van de onderneming heeft de gemeente Achtkarspelen laten weten de activiteiten in Surhuisterveen per 1 januari naar Veendam te verhuizen.

Economiezaterdag, 14 oktober 2006

Neways Leeuwarden naar nieuw complex

Leeuwarden - Electronicabedrijf Neways verhuist binnen Leeuwarden. Het bedrijf laat een nieuw complex bouwen op het Businesspark. Vanaf 2008 moeten de werkzaamheden volledig op de locatie worden uitgevoerd. Het elektronicabedrijf met de hoofdvestiging in Son investeert vijf miljoen in de nieuwbouw.

Hoofdartikelzaterdag, 14 oktober 2006

De maakbare toekomst…

De toekomst is niet maakbaar.’’ Aldus minister Donner, enkele dagen geleden in deze krant. Dit standpunt van hem is niet nieuw, evenmin dat over de overheid, van wie we volgens de oud-minister niet alle heil mogen verwachten. Het tweede citaat is lastig in de beleving; we zijn zo gewend om de overheid verantwoordelijkheid voor ongeveer alles toe te schuiven. Diezelfde minister Donner zei naar aanleiding van discussies over de overheid en de Schipholbrand dat het de vraag of is de overheid wel zo veel aan kan. En dan gaat het niet alleen om het instituut, maar ook om de mensen die dat instituut belichamen.

Regiozaterdag, 14 oktober 2006

Wellness houdt Unterallgäu gezond

Een sterke Europese economie is gebaat bij innovatieve regio’s. In de komende weken bezoeken we zes van die Slimme Streken – om ten slotte in Fryslân te eindigen. Deze week de derde stopplaats: de wellness-regio Unterallgäu in Zuid-Duitsland, de bakermat van het kuren. Met een knipoog naar natuurgenezer Kneipp presenteert het gebied zich nu als Gesundheitsregion Kneippland® Unterallgäu.

Regiozaterdag, 14 oktober 2006

Kansen genoeg voor de Elfstedenroute

Leeuwarden - Kansen genoeg om toeristen naar het noordelijke deel van de Elfstedenroute te trekken. Maar zonder de creativiteit van de inwoners wordt het niks. Afstuderend plattelandsvernieuwers Bauke Zijlstra en Sifra Kailola onderzochten hoe mooi de toekomst eruit kan zien voor de ‘de hel van het Noorden’.

Regiozaterdag, 14 oktober 2006

Korpsen in paniek om kopieheffing

Surhuisterveen - Korpsen en koren in Fryslân zijn in paniek over een nieuwe kopieerheffing. De in de muziekwereld volkomen onbekende stichting MusiCopy wil per jaar 25 euro per orkest en twee euro per lid als vergoeding voor het incidenteel kopieëren van bladmuziek.

Regiozaterdag, 14 oktober 2006

ChristenUnie buitenspel in Friese raden

Leeuwarden - Zeventien Friese eenmansfracties raken hun raadszetel kwijt als het plan van minister Remkes om de gemeenteraden in te krimpen doorgaat. Met name de ChristenUnie is de dupe. Zoals het nu lijkt, verdwijnen de ChristenUnie-fracties in Ferwerderadiel, Gaasterlân-Sleat, Lemsterland, Nijefurd, Skarsterlân en Wymbritseradiel.

Geloof & Kerkzaterdag, 14 oktober 2006

Hulp en kracht van Boven

Wolvega - Geloof is iets wat heel sterk kan zijn. Maar het is lang niet altijd gemakkelijk om te (blijven) geloven. Soms slaat de twijfel toe en lijkt het geloof verder weg dan ooit. In het Friesch Dagblad een serie portretten. Vandaag: Jan Schaper (80) uit Wolvega.

Sportzaterdag, 14 oktober 2006

KNSB schrapt A-marathon

Leeuwarden - Marathonschaatsers die zich niet plaatsten voor de topcompetitie, starten vanavond in Alkmaar niet in een A-divisie. De sectie marathon van de KNSB wilde voor de rijders een aparte competitie opzetten, maar er meldden zich tot gisteren slechts zes schaatsers voor deze wedstrijden over 75 ronden. Het sectiebestuur wil komende zaterdag in Eindhoven een begin maken met deze competitie, met aan de start dan ook de vijfde en zesde schaatser uit de ploegen, omdat die maar met vier man starten in de topcompetitie. De sectie wil een formule bedenken om tot een ranking te komen voor individuele rijders die wel starten in de A-divisie én rijders die als laatste degraderen uit de topcompetitie.

Sportzaterdag, 14 oktober 2006

Massing naar kwartfinales in Cyprus

Nicosia - Badmintonner Rune Massing heeft zich gisteren geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi in Cyprus. De uit Oude Leije afkomstige Massing, de nummer drie van Nederland, boekte op weg naar de laatste acht overwinningen op de Russische qualifier Victor Pivtsjenkov (21-16 21-16) en de Engelsman Toby Honey (21-8 21-19). De Friese speelt in de kwartfinales tegen de Belg Yuhan Tan.

Sportzaterdag, 14 oktober 2006

Bradley vervangt zieke Bosvelt

Heerenveen - Paul Bosvelt ontbreekt morgen bij SC Heerenveen in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De middenvelder heeft de hele week op bed gelegen met een zware keelontsteking. ,,Hij zit aan de anti-biotica en het is zelfs nog even afwachten of hij de uitwedstrijd tegen Osasuna kan halen”, aldus trainer Gertjan Verbeek. Michael Bradley, die pas gistermorgen terugkeerde van een interland met de VS in Haiti, zal hem in Almelo gaan vervangen. Voor de rest blijft alles bij het oude. Opstelling: Vandenbussche; Zuiverloon, Hansson, Dingsdag, en Drost; Bradley, Prager en Pranjic; Nilsson, Friend en Alves.

Sportzaterdag, 14 oktober 2006

Eindelijk erkenning voor Thomas Prager

Heerenveen – Thomas Prager heeft er lang op moeten wachten. Heel lang zelfs, want de 21-jarige Oostenrijker speelt al vijfenhalf jaar bij SC Heerenveen. Maar zijn geduld werd uiteindelijk toch beloond. De middenvelder kreeg dit seizoen de erkenning waarop hij als voetballer al heel lang zat te azen. Prager is uitgegroeid tot een vaste waarde bij Heerenveen, maar ook bij het nationale team.

Sportzaterdag, 14 oktober 2006

Cambuur is los en boekt tweede zege

Maastricht – Het venijn bij MVV-Cambuur Leeuwarden zat zowel voor als na rust in de staart. De ploeg van de geplaagde trainer Roy Wesseling scoorde vlak voor rust twee keer en vlak voor het eind van de wedstrijd voor de derde maal en wist daardoor – na de zege op Fortuna vorige week – voor de tweede keer op rij te winnen van een Limburgse ploeg.

Weerzaterdag, 14 oktober 2006

Wolken weg

Vandaag is er eerst veel bewolking, maar de zon wint vanuit het noordoosten terrein. Daarbij steekt er een matige en bij zee vrij krachtige oostenwind op. Het wordt 18 graden. Morgen is er veel zon en wordt het met een matige tot vrij krachtige wind opnieuw ongeveer 18 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties