Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 14 oktober 2003.

Achtergronddinsdag, 14 oktober 2003

Israëlische en Palestijnse moeders

Israëlische en Palestijnse moeders, die bij de escalatie van het geweld een zoon of een dochter verloren, vinden elkaar en voeren samen actie.

Bijschriftdinsdag, 14 oktober 2003

Gebedsgenezing

Op een bepaalde manier heeft in sommige kringen het woord ‘gebedsgenezing’ een wat verdachte klank gekregen. Ik begrijp het wel. Zeker als gebedsgenezing een soort systeem is geworden.

Hoofdartikeldinsdag, 14 oktober 2003

Justitie, burgerrechten…

Het is en blijft tobben met Justitie: gebrek aan vrijwel alles. Gisteren werd bekend dat mensen met een vals paspoort niet langer voor de rechter komen, maar er met een boete vanaf komen. Pas bij een tweede keer worden ze voorgeleid aan de rechter. De reden: capaciteitsgebrek bij de rechter. Gisteren werd ook bekend dat de wegens moord veroordeelde schrijver Klinkhamer voortijdig de gevangeniscel heeft verlaten en thuis, onder elektronisch huisarrest, verblijft. Reden: cellentekort.

Regiodinsdag, 14 oktober 2003

Vroeger bezorger, nu zelf lezer

Workum - ,,De oertsjoeging fan de krante, dy sprekt my oan.’’ Dat vindt Klaas Bakker (33) uit Workum. Zijn vrouw Herma Bakker-Agricola (31) beaamt de opvatting van haar man. Vier jaar geleden zijn ze getrouwd en toen was besloten dat ze een krant zouden nemen, viel de keuze op het Friesch Dagblad .

Regiodinsdag, 14 oktober 2003

Dorpsvereniging Midwolde boos

Leek - Dorpsvereniging Midwolde dreigt naar de rechter te stappen om te voorkomen dat de begraafplaats met twintig meter in plaats van met veertien meter wordt uitgebreid. De problematiek van de uitbreiding van de kerkelijke begraafplaats kwam maandagavond aan de orde in de vergadering van de raadscommissie Ruimte van Leek.

Regiodinsdag, 14 oktober 2003

Kangoeroe weer terug in Rottevalle

Rottevalle – De ontsnapte kangoeroe uit het hertenkamp in Rottevalle is dinsdagmorgen gevangen in de buurt van Kootstertille. Dat deelde voorzitter J. Keuning van Plaatselijk Belang vanmorgen mee.

Regiodinsdag, 14 oktober 2003

Rechtszaak begonnen tegen stenenhandel

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden heeft een rechtszaak aangespannen tegen Swaalf Marmerprojecten uit Heemstede. Dit bedrijf leverde Leeuwarden eind jaren negentig een partij Chinese stenen die bedoeld was voor de herinrichting van de Nieuwestad.

Regiodinsdag, 14 oktober 2003

Grootste zonnedak Noorden

Leeuwarden - Woningbouwcorporatie Nieuw Wonen Friesland gaat de komende maanden vijfduizend vierkante meter zonnepanelen plaatsen op woningen in de Leeuwarder wijken Heechterp en Schepenbuurt. De zonnepanelen vormen samen het grootste zonnedak in Noord-Nederland.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 oktober 2003

Islamieten vierde op lijst geloofsgroepen

Voorburg – Het aantal islamieten van achttien jaar en ouder in Nederland groeit nog steeds. Vorig jaar kwamen er 33.000 bij, wat het totaal bracht op 920.000.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 oktober 2003

‘Tweederde Chinese christenen zonder bijbel’

Haarlem - De Verenigde Bijbelgenootschappen (UBS) hebben de laatste jaren miljoenen bijbels gedrukt en verspreid in China. Desondanks moeten nog altijd naar schatting zestig miljoen van de negentig miljoen christenen in het land het zonder het Woord van God stellen.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 oktober 2003

Jeugdkerk begint in Heerenveen met show in sporthal

Heerenveen – Een groep van vijftien jongeren in Heerenveen begint met een jeugdkerk. De eerste bijeenkomst wordt op 7 december gehouden in sporthal De Kamp.

Sportdinsdag, 14 oktober 2003

Dammers Fries spel winnen interland

Praag – Het viertal dammers Fries spel heeft in een Praag een interland gewonnen van Italië en Tsjechië.

Sportdinsdag, 14 oktober 2003

‘Bij een fusie worden we gewoon Zwaluwen 19’

Leeuwarden – Het onderzoek naar een mogelijke fusie tussen Zwaluwen en Blauw Wit’34 houdt de gemoederen op sportpark Nijlân flink bezig.

Weerdinsdag, 14 oktober 2003

Veel zon

We hebben vandaag en morgen veel zon. Vannacht koelt het af tot rond 3 graden, bij heldere condities. Morgen wordt het zo’n 11 graden en daarbij waait het stevig. De oostenwind is matig en aan zee krachtig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties