Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 14 september 2010.

Cultuurdinsdag, 14 september 2010

NNO komt met cursussen over klassieke muziek

Groningen - Het Noord Nederlands Orkest (NNO) komt dit seizoen met korte cursussen Luisteren naar Klassieke Muziek, die het organiseert samen met de Volksuniversiteit Groningen en de Volksuniversiteit Friesland. Er zijn vijf verschillende cursussen die alle worden afgesloten met een bezoek aan een concert van het NNO. Dat heeft het NNO gisteren bekendgemaakt.

Cultuurdinsdag, 14 september 2010

Vijf kunstenaars in race voor Sybren Hellinga Kunstprijs

Beetsterzwaag - Kunsthuis SYB in Beetsterzwaag heeft vijf kunstenaars genomineerd voor de Sybren Hellinga Kunstprijs, een driejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor beginnende, professionele kunstenaars. Het gaat om Laurence Aëgerter, Carl Johan Högberg, Jenny Lindblom, Daniël de Roo en Jetske Verhoeven. De genomineerden richten van 27 oktober tot 15 november in Kunsthuis SYB een expositie in. Na een persoonlijke toelichting van de kunstenaars op hun werk, kiest een jury op 14 november de winnaar. Die wint een bedrag van 3000 euro.

Cultuurdinsdag, 14 september 2010

Schrijfster Franca Treur geeft lezing in Drachten

Drachten - Franca Treur, schrijfster van het boek Dorsvloer vol confetti, is op 7 oktober te gast op een avond van Stichting Literaire Activiteiten Smallingerland (S.L.A.S.). Ze wordt geďnterviewd en zal een lezing verzorgen in dienstencentrum De Holdert in Drachten.

Economiedinsdag, 14 september 2010

TNT houdt deeltijdwerker moeilijk vast

Leeuwarden – De omschakeling van postbodes naar postbezorgers bij TNT Post gaat niet altijd soepel. Voor de vacatures zijn genoeg mensen te vinden zegt het postbedrijf. Maar het verloop onder het nieuwe personeel is met name in de Randstad groot. Postbezorgers verdwijnen soms snel naar een andere baan. Het levert problemen op bij de bezorging.

Economiedinsdag, 14 september 2010

Bouwmarkt komt in Heerenveens Tuincentrum Bos

Heerenveen - Bij het Tuincentrum Bos Tuin & Dier in Heerenveen komt mogelijk een bouwmarkt. Dat is het gevolg van aanpassing van de huidige bestemming van het tuincentrum. Maximaal vierduizend vierkante meter bedrijfsoppervlakte mag worden gebruikt voor de inrichting van een bouwmarkt/Doe Het Zelf (DHZ).

Hoofdartikeldinsdag, 14 september 2010

Bezuinigingen in de GGZ...

De eerste tekenen van verzet tegen de bezuinigingen van het (nieuwe) kabinet zijn er. De GGZ protesteert tegen bezuinigingen op psychiatrische zorg, onder meer de verplichte eigen bijdrage van patiënten. Die maatregel moet 110 miljoen euro opleveren en maakt deel uit van een pakket dat de verhogingen van de uitgaven voor de zorg moet indammen.

Regiodinsdag, 14 september 2010

Onrust bij Drachtsters na nachtelijke autobranden

Drachten - Aan de Orion in Drachten is afgelopen nacht opnieuw geprobeerd een auto in brand te steken. Rond één uur ontdekten bewoners dat de voorkant van een auto in brand stond. Ze blusten het vuur zelf met een emmer water. Het is de vierde keer in korte tijd dat in de straat een auto in brand is gestoken. De politie gaat uit van brandstichting en surveilleert intensief in de Orion.

Regiodinsdag, 14 september 2010

Kritiek raad op rekentruc Raadhuisplein

Drachten - De gemeenteraad van Smallingerland staat kritisch tegenover de manier waarop burgemeester en wethouders de 4,3 miljoen euro die extra nodig is voor het Raadhuisplein in Drachten, wil betalen. Een deel moet worden betaald met het bouwplan aan de Vogelzang, maar daarover zijn echter nog te veel onzekerheden.

Regiodinsdag, 14 september 2010

SP in de Staten scheurt uiteen

Leeuwarden - Op de dag dat Feriene Lofts zich officieel inschreef voor de raadsverkiezingen in de Zuidwesthoek, sloten ook twee SP-Statenleden zich bij de partij aan. Van de vierkoppige SP-Statenfractie is daarmee nog maar een lid over.

Regiodinsdag, 14 september 2010

‘Egel haalt het einde van de eeuw misschien niet’

Ureterp - Bij dierenopvang De Fűgelhelling in Ureterp zijn in de afgelopen tien jaar steeds meer gewonde egels binnen gebracht. Waren het er rond 2000 nog zo’n veertig per jaar, nu ligt dat aantal al op driehonderd. Het gaat om gewonde egels, of egeltjes waarvan de ouders zijn overreden. Dat zegt medewerker Hetty Sinnema, zelf al tien jaar werkzaam bij de Fűgelhelling.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 september 2010

Intolerantie jegens christenen zit diep in Pakistan

Karachi - De afgelopen weken constateerden hulporganisaties dat christenen en andere minderheden in Pakistan nauwelijks of geen hulp krijgen, nadat het land eind juli werd getroffen door enorme overstromingen. Arabist Martin Janssen schetst de achtergronden van het land waarin minachting voor minderheden diep wortel hebben geschoten.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 september 2010

Het bedrukte hart moet soms worden opgebeurd

Een e-mailtje op maandagmorgen. Tussen alle overplaatsingen, vergaderverslagen, beleidsvoornemens, een berichtje van een verpleegkundige: ‘Kunt u eens contact opnemen met mevrouw van Alphen? Zij heeft namelijk last van de duivel en is daar soms angstig van. Mw. zit op kamer 3. Alvast bedankt.’ Toevallig had ik kort daarvoor een interview gezien met Joost Vijselaar, auteur van het pas verschenen boek Het Gesticht, enkele reis of retour over de geschiedenis van psychiatrische instellingen in de vorige eeuw, waarin hij zei dat godsdienstwanen na de Tweede Wereldoorlog aanzienlijk afgenomen waren. Mevrouw van Alphen behoorde dus tot een verdwijnende groep.

Sportdinsdag, 14 september 2010

Een boek over Heerenveen scoort beslist niet altijd

Over sc Heerenveen is al heel wat gezegd en geschreven. De club die in juli van dit jaar haar negentigjarig bestaan vierde, heeft een rijke historie. Denk alleen maar aan Abe Lenstra en de mythevorming rond zijn persoon. Oud-voorzitter Riemer van der Velde is de man geweest, die de Abe-hype (‘niemand is groter dan de club, behalve Abe’) weer nieuw leven heeft ingeblazen en hem - letterlijk - op een voetstuk heeft geplaatst.

Sportdinsdag, 14 september 2010

Jong Heerenveen wint in Almelo

Almelo - Jong sc Heerenveen/FC Emmen heeft gisteravond de tweede opeenvolgende zege geboekt. De formatie van trainercoach Johnny Jansen zegevierde gisteravond in de uitwedstrijd tegen de beloften van Heracles Almelo (1-2). Een week eerder was zijn ploeg op eigen veld te sterk voor Helmond Sport.

Sportdinsdag, 14 september 2010

Utrecht-Heerenveen een dag later

Heerenveen - De KNVB heeft een nieuwe datum vastgesteld voor de uitwedstrijd van sc Heerenveen tegen FC Utrecht. Het duel stond aanvankelijk gepland voor zaterdagavond 4 december, maar is vanwege de Europese verplichtingen van de club uit de Domstad verschoven naar zondagmiddag 5 december.

Sportdinsdag, 14 september 2010

Batavus trekt zich terug uit Vacansoleil

Etten-Leur - Fietsenleverancier Batavus uit Heerenveen stapt per 1 januari 2011 uit de sponsoring van wielerploeg Vacansoleil. Batavus heeft besloten te stoppen omdat er steeds grotere budgetten nodig zijn om aan grotere wielerevenementen deel te nemen. ,,We konden leven met de oorspronkelijke - niet geringe - bijdrage aan de sponsoring van het team, maar willen het budget niet verhogen”, aldus de fietsenfabrikant.

Sportdinsdag, 14 september 2010

Pama blijft aan als Cambuur-directeur

Leeuwarden - Algemeen directeur Alex Pama zal binnen nu en een week bekend maken dat hij gewoon bij Cambuur in functie blijft. Dat blijkt uit zeer betrouwbare bron, naar aanleiding van berichtgeving dat Pama zou twijfelen over zijn toekomst bij de Leeuwarder eerstedivisionist.

Sportdinsdag, 14 september 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties