Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 14 juli 2016.

Cultuurdonderdag, 14 juli 2016

'Jong geleerd-ers opnieuw actief op Simmer Akademy

Leeuwarden - Tijdens de jaarlijkse zomerschool van Keunstwurk, de Fulkaan Simmer Akademy, is er dit jaar weer een Jong geleerd-atelier van het Friesch Dagblad. Jongeren die in de wekelijkse rubriek Jong geleerd over hun passie voor muziek, theater, ballet of poëzie hebben verteld, gaan vier dagen met elkaar aan de slag om gezamenlijk aan een eindpresentatie te werken. Vorig jaar was het atelier van het Friesch Dagblad er voor het eerst. Hieraan deden zeventien jongeren mee.

Hoofdartikeldonderdag, 14 juli 2016

Nederland mag best zijn zegeningen tellen

Wie straks op vakantie gaat en over een tijdje terugrijdt, moet eens goed opletten hoe de omgeving verandert wanneer de grens wordt gepasseerd. Echt waar, de Nederlandse wegen zijn beter, de wegbewijzering is helderder en de bermen netter onderhouden. Zo heeft het Duitse dogma om koste wat kost geen begrotingsoverschot te krijgen geleid tot achterstand van investeringen in de infrastructuur en lijken stoepen in Engeland meer op lapwerk.

Regiodonderdag, 14 juli 2016

ING hoofdsponsor CH2018

Leeuwarden - ING gaat Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad sponsoren. De bank is de eerste hoofdsponsor die zich verbindt aan het Europese evenement in 2018. Met de sponsoring is een bedrag van een miljoen euro gemoeid. ,,Als grote werkgever in Leeuwarden is het belangrijk om de betrokkenheid met de stad te vergroten. Op deze manier kunnen wij ook meehelpen om cultuur voor veel mensen toegankelijk te maken", aldus Tjitske Benedictus, hoofd sponsoring van ING. De bank zal zijn naam onder meer verbinden aan de tentoonstelling over Esscher, maar ook op andere manieren zichtbaar zijn tijdens Culturele Hoofdstad.

Regiodonderdag, 14 juli 2016

Spoedoverleg over nieuwe situatie Caparis

Drachten - De aandeelhouders van Caparis, acht Friese gemeenten, komen vanavond op het stadhuis in Leeuwarden bijeen om met de raad van commissarissen en de interim-bestuurder de nieuwste ontwikkelingen te bespreken in de bestuurscrisis bij de sociale werkvoorziening. De kantonrechter stelde Caparis gisteren voor de derde maal op rij op alle punten in het ongelijk in een conflict met de directieleden Klaas Weissenbach en Tjerk Sinnema.

Regiodonderdag, 14 juli 2016

Veiligheidsregio sceptisch over landelijke meldkamer

Leeuwarden - Veiligheidsregio Fryslân weigert voorlopig een nieuw transitieakkoord voor de vorming van één landelijke meldkamerorganisatie te tekenen. Er zijn nog te veel bezwaren tegen de fusie, onder meer over de financiële afwikkeling.

Regiodonderdag, 14 juli 2016

Dubbel gevoel op leefbaarheidsfeest Dongjum

Dongjum - ,,It is geweldich. Wy fiele ús al hielendal thús." Tiny Langhout woont nog maar vijf weken op het nieuwe streekje aan de Dorpsstraat in Dongjum. ,,Us buorlju binne allegear positive minsken. Eltsenien groet mekoar."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties