Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 juli 2012.

Economiezaterdag, 14 juli 2012

Akkerbouwgewassen groeien prima door in regenachtige zomer

Granen, aardappelen en bieten hebben amper te lijden onder het regenachtige weer. Boeren moeten wel alert zijn op ziekten. Bij een weersomslag kunnen er nog veel kilo’s van het land komen al zal het geen recordjaar worden.

Economiezaterdag, 14 juli 2012

Subsidiepot zonnepanelen lang niet leeg

Leeuwarden | De verwachte stormloop op subsidie voor zonnepanelen is uitgebleven. Bijna twee weken na openstelling van de particuliere regeling zijn er twaalfduizend aanvragen voor 8,3 van de beschikbare 21,55 miljoen euro gedaan. Nog zeker 21.000 mensen kunnen profiteren.

Hoofdartikelzaterdag, 14 juli 2012

Manifest voor jong en oud in de kerken

Zo’n honderd jonge theologen en predikanten hebben een klemmende oproep gedaan aan de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Ze willen meer ruimte om het evangelie te brengen dan in de traditionele setting van de plaatselijke kerk vaak mogelijk is. In die plaatselijke kerk wordt van alles verwacht van de predikant dat te maken heeft met plaats, taak en functie van de predikant van decennia geleden.

Regiozaterdag, 14 juli 2012

Vrees voor kaalslag door zonnebaars

Leeuwarden | In Noord-Brabant zorgen duizenden zonnebaarzen voor een kaalslag in de wateren. De uit Amerika afkomstige roofvis doet ook zachtjesaan zijn intrede in Fryslân.

Regiozaterdag, 14 juli 2012

Campinggasten gaan niet op de vlucht voor een bui

Juli is iets kouder dan gebruikelijk en er valt twee keer zoveel regen als normaal. De campinggasten laten zich echter niet ontmoedigen door de natte zomer, blijkt op camping It Krúswetter in Easterlittens.

Regiozaterdag, 14 juli 2012

Voor lang niet alle meesters en juffen is nog plek

Leeuwarden | Voor veel basisscholen in Fryslân wordt het in de laatste week nog passen en meten om de indeling voor komend schooljaar rond te krijgen.

Geloof & Kerkzaterdag, 14 juli 2012

Katholieke Kerk koerst af op steeds meer conflicten

Oxford | De Rooms-Katholieke Kerk koerst af op een groot aantal conflicten tussen de behoudende kerkleiding en het steeds liberalere grondvlak. Dat concludeert de Britse kerkhistoricus Diarmaid MacCulloch in het boek Silence in Christian History, dat dit najaar verschijnt.

Geloof & Kerkzaterdag, 14 juli 2012

‘Zelfhulpboek’ over religiestress

Zoetermeer | Tom Mikkers, algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap komt in augustus met het eerste ‘zelfhulpboek over religie’. Volgens Mikkers veroorzaakt religie stress in Nederland en is het redelijke religieuze spreken en het redelijk spreken over religie steeds ingewikkelder geworden. ‘Kerken krimpen. Politieke partijen die zich beroepen op godsdienstige beginselen weten steeds minder kiezers aan te spreken. Wat kan ons religie dan nog schelen?’.

Sportzaterdag, 14 juli 2012

Sierk Jan de Haan rijdt naar winst in Lus van Roden

Roden | Sierk Jan de Haan heeft vrijdagavond de Lus van Roden gewonnen. De 31-jarige wielrenner uit Dokkum ontsnapte vijf ronden voor het einde uit een kopgroep van vijf renners. Jeff Vermeulen (Hoogvliet) eindigde na 100 kilometer als tweede, Dylan Groenewegen (Amsterdam) werd derde en Wim Stroetinga (Olderbekoop) zevende. Laura van der Kamp uit Hasselt won bij de vrouwen, voor Vera Koedooder en Nina Kessler. Beste Friezin was Ilona Hoeksma (Luxwoude). Zij kwam als zesde over de meet.

Sportzaterdag, 14 juli 2012

Gianni Zuiverloon maakt rentree bij sc Heerenveen

Heerenveen | Maandag doorstond hij al de medische keuring, maar vrijdag maakte sc Heerenveen het nieuws officieel bekend: Gianni Zuiverloon is terug in Friese dienst. De 26-jarige verdediger trainde al meteen mee in de verregende oefensessie tijdens het trainingskamp van de club op Terschelling.

Sportzaterdag, 14 juli 2012

Donkere wolken pakken zich samen boven Swipe Dei

Joure | Normaal staan er in Joure tijdens de Swipe Dei koersen duizenden bezoekers rond de baan, maar gistermiddag was het toen de eerste start viel akelig stil op en rond de Nutsbaan. Een zeer actief regenfront trok urenlang precies over de provincie en dat hield veel trouwe koersgangers thuis. Het had zijn weerslag op de wedomzet. Normaal gaat er in Joure makkelijk een ton of meer door de wedkassa’s. Ditmaal bleef de teller steken op dik 66 mille.

Sportzaterdag, 14 juli 2012

Wijtsma en IJsselmuiden winnen eerste FK muurkaatsen

Jirnsum | Anno Wijtsma en Paul IJsselmuiden hebben het eerste FK muurkaatsen op hun naam geschreven. Het tweetal was in Jirnsum vrijdagavond in de finale te sterk voor Peter Posthumus en Sjoerd Riemersma. Op de outdoorbaan op It Keatsplein op Sportpark De Bining werd het 15-11, 6-15 en 11-0 (tiebreak). Voorzitter Bauke Nicolai van muurkaatsvereniging De Wide Stege toonde zich na afloop tevreden. ,,Dit smaakt naar meer. Volgend jaar komt er opnieuw een FK. Misschien dat we het dan wel op een andere datum gaan doen. Het belangrijkste is dat we een mooi draaiboek hebben liggen voor een volgende keer.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties