Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 14 juli 2009.

Cultuurdinsdag, 14 juli 2009

FarmFest moet jaarlijks popfestival worden in Scherpenzeel

Scherpenzeel - Het popfestival FarmFest in Scherpenzeel, dat afgelopen weekend voor de eerste keer plaatsvond, krijgt een vervolg. De vriendengroep die het festival had georganiseerd heeft een stichting opgericht, waardoor subsidie kan worden aangevraagd.

Cultuurdinsdag, 14 juli 2009

Cantatrix in de prijzenop zangconcours in ItaliŽ

Leeuwarden - Vocaal ensemble Cantatrix is als tweede geŽindigd op het Concorso del Seghizzi, een internationaal zangconcours in het Italiaanse Gorizia. Het koor wist door te dringen tot de finale en wist daar een tweede plek in de wacht te slepen, vlak achter het Consono Chamber Choir uit Keulen. Derde werd een koor uit Puerto Rico. Dat heeft het management van Cantatrix gisteren laten weten. Naast deze prijs wonnen de Friezen onder leiding van Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen nog vier prijzen. Zo werden ze eerste in de categorieŽn moderne muziek en barokmuziek en sleepte het de prijs in de wacht voor beste dirigent. Ook ging Cantatrix met de polyfonieprijs aan de haal. Voor het evenement waren 24 koren geselecteerd afkomstig uit de hele wereld. Het is voor het eerst dat er een Nederlands koor meedeed aan het jaarlijkse evenement.

Economiedinsdag, 14 juli 2009

Acties van melkboeren bij grensovergangen

Brussel - In BelgiŽ blokkeren melkveehouders sinds zondagavond twee grensovergangen richting Frankrijk. Het gaat om de voormalige douanepost in Lamain op de A8 richting Doornik-Rijsel (Lille) en om de grensovergang Hensies op de A7 Bergen-Valenciennes-Parijs.

Hoofdartikeldinsdag, 14 juli 2009

Terrorismewetgeving...

De commissie-Suyver wond er geen doekjes om in haar rapport over het Nederlandse antiterrorismebeleid: in de verschillende wetten en maatregelen die na 11 september 2001 zijn aangenomen, ontbreekt de samenhang. De titel van het rapport laat al niets te raden over: Naar een integrale evaluatie van antiterrorismemaatregelen. Om het nog duidelijker te maken, werd het woord Ďintegraleí nog eens cursief op de kaft afgedrukt.

Regiodinsdag, 14 juli 2009

EVT mag in Harlingen zo vaak aanleggen als ze wil

Harlingen - De Eigen Veerdienst Terschelling krijgt in Harlingen een eigen ligplaats voor zijn schip Willem Barentsz. Rijkswaterstaat kent de concurrent van rederij Doeksen de oude plek toe van de snelboot Koegelwieck, bij het opstelterrein voor de autoveerdienst. Doeksen heeft die plek niet meer nodig omdat de sneldienst tegenwoordig afmeert tussen de bruggen van de Vlieland en de Friesland, pal naast de terminal.

Regiodinsdag, 14 juli 2009

Handel in paarden in mineur

Joure - In de Friese paardenwereld wordt teleurgesteld gereageerd op het besluit van de Stichting Hynstefeiling De Jouwer om de paardenveling dit jaar niet door te laten gaan. Het afgelasten van de veiling brengt de stemming op de paardenmarkt nog verder in mineur.

Regiodinsdag, 14 juli 2009

Opknapbeurt voor zwembad De KŻpe

Buitenpost - Privatiseren, renoveren of sluiten? Het is onzeker wat er na 2012 met De KŻpe gebeurt. Desondanks wordt het zwembad opgeknapt.

Regiodinsdag, 14 juli 2009

Vossen op Vlieland halen vogelnesten leeg

Vlieland - Hoeveel het er zijn is nog onduidelijk. Of het daadwerkelijk vossen zijn, heeft Staatsbosbeheer evenmin met zekerheid vastgesteld. Feit is wel dat op Vlieland

Geloof & Kerkdinsdag, 14 juli 2009

Irak schroeft de beveiliging van christenen op

Bagdad - Irak heeft gisteren de veiligheidsmaatregelen aangescherpt in de christelijke wijken in de hoofdstad Bagdad en in de noordelijke stad Mosul. Aanleiding is een reeks aanvallen op kerken in de afgelopen dagen. Daardoor kwamen zeker vier mensen om en raakten tenminste 43 mensen gewond. De geweldsgolf is een van de hevigste op de Iraakse minderheid tot dusver.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 juli 2009

Wie hoort er bij?

Een van de belangrijke speerpunten die wij bij Villa Klarendal in Arnhem hanteren, is dat bezoekers zich bij ons thuis mogen voelen. Daarvoor hebben we allerlei barriŤres die dat in de weg staan zo veel mogelijk proberen weg te nemen.

Sportdinsdag, 14 juli 2009

Amateurclubs ontduiken miljoenen aan belasting

Leeuwarden - Bij de clubs in de hoofdklasse van het amateurvoetbal is de afgelopen jaren voor grote bedragen aan belasting ontdoken. Dat blijkt uit onderzoek van de Belastingdienst. Over de afgelopen vijf jaar leverde dat ruim 6,5 miljoen euro op aan naheffingen voor loonbelasting en omzetbelasting. Van de 84 clubs in de hoofdklassen op zaterdag en zondag hadden er slechts acht hun zaken op orde. Vijftien clubs kregen te maken met meer dan 100.000 euro aan naheffingen.

Sportdinsdag, 14 juli 2009

Zilver voor Ferwerter windsurfer op WK

Cadiz Windsurfer Teade de Jong uit Ferwert is dit weekeinde in de Zuidspaanse badplaats Cadiz als tweede geŽindigd op het WK Formula Windsurfing onder 20 jaar. De Fries eindigde in punten gelijk met de Fransman Jules Denel, maar omdat de Franse topsurfer een lagere aftrekwedstrijd had ging hij er met de titel vandoor. De Jong pakte in 2006 ook al het zilver op het WK tot 17 jaar.

Sportdinsdag, 14 juli 2009

Westra in Profronde van Surhuisterveen

Surhuisterveen Lieuwe Westra is de eerste renner die door de organisatie is vastgelegd om aan de start van de 28e Profronde van Surhuisterveen op dinsdag 4 augustus te verschijnen.

Sportdinsdag, 14 juli 2009

Cambuur zoekt tegenstander oefenduel

Leeuwarden SC Cambuur is naarstig op zoek naar een nieuwe tegenstander voor het oefenduel dat voor komende zaterdag gepland staat. Het Turkse Kayserispor, vervanger van wat eerder nog de Griekse topclub Panathinaikos zou worden, is afgehaakt als opponent. De Turken hebben namelijk laten weten bij nader inzien liever niet te willen spelen omdat Cambuur geen eredivisieclub is.

Sportdinsdag, 14 juli 2009

ĎWie er alles aan doet, kan het bij mij niet fout doení

Voor sommigen is basketbalcoach Ton Boot een visionair en een goeroe, voor anderen een autistische, botte extremist. Maar zelfs zijn grootste criticasters beamen dat hij een topcoach is, volgens de Volkskrant zelfs de beste coach van de twintigste eeuw,' noteert journalist en fotograaf Igor Wijnker op de achterflap van zijn biografie Bezeten. Ton Boot. De winnaar & het laatste seizoen. De doelstelling voor zijn boek formuleert Wijnker als volgt. ĎAls basketbalspeler domineerde Ton Boot twee decennia en daarna werd hij als coach met zijn roemruchte trainingsmethode een levende legende. Wat drijft Boot om als 66-jarige na veertien landstitels in 2006 in Groningen op jacht te gaan naar zijn volgende prijs?í

Sportdinsdag, 14 juli 2009

Wereldspelen hele eer voor Friese touwtreksters

Wirdum - Touwtrekken was ooit een olympische sport. Voor het laatst in 1920. Sinds 1981 zijn er de Wereldspelen voor sporten die wel een olympische erkenning hebben maar er niet op programma staan. Grietje Stoker uit Wirdum deed op het onderdeel touwtrekken voor het eerst mee in 1993 in Den Haag en vandaag vliegt ze samen met Maaike Hornstra (Jellum), Aaltje Nieuwland (Jubbega) en coach Jelle van der Velde (Jellum) af naar Kaohsiung (Taiwan), waar vanaf donderdag de achtste editie van de Wereldspelen wordt afgewerkt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties