Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 juli 2007.

Hoofdartikelzaterdag, 14 juli 2007

Genezing op gebed

Evangelist Jan Zijlstra trekt overal in het land duizenden mensen. Een deel van hen komt voor genezing. De evangelist legt in zijn prediking sterke nadruk op genezing van ziektes en kwalen, in het perspectief van Jezus. Hij legt er steeds de nadruk op dat het niet hijzelf is die geneest, maar God. En dat niet Jan Zijlstra zelf beslist of iemand geneest, maar God.

Regiozaterdag, 14 juli 2007

‘Schapendaagse’ door Achtkarspelen

Drogeham - Geen alledaagse straatbeelden in Achtkarspelen dezer dagen. Een kudde van honderd Drentse heideschapen, steeds vergezeld van twee honden en twee herders, drentelt over de openbare wegen in de gemeente. Alleen voor postauto’s en lijnbussen gaan ze aan de kant; al het andere verkeer moet maar gewoon even geduld hebben. In de dorpen kreeg de rondtrekkende kudde deze week uiteenlopende reacties. ,,Zijn ze ontsnapt of zo?” En: ,,Bestaat er soms een schapendaagse?”

Regiozaterdag, 14 juli 2007

Zorgdossiers via internet nog ver weg

Leeuwarden - Het zal nog jaren duren voor er een sluitende landelijke uitwisseling mogelijk is van patiëntendossiers via internet. Het kabinet nam vorige week een voorstel aan voor de invoering van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD), maar versnippering en beveiligingsproblemen zitten nu de meest eenvoudige toepassingen nog in de weg.

Regiozaterdag, 14 juli 2007

Saxonia, de mooiste plattelandsdriehoek ter wereld

Vledder - ,,Je wilt niet weten hoe vervelend het is om aan de rand van een provincie te wonen”, zegt Henk Plenter. Met zijn vrouw Erna kocht hij het voormalige gemeentehuis in Vledder en bracht er hun collecties glas en hedendaagse grafiek in onder, plus de blunderaankopen uit de beginjaren van hun verzamelwoede. Ze wonen er geweldig, zeg maar gerust heerlijk. De Stellingwerven zijn toch zonder meer het prachtigste stuk van Fryslân, waar of niet? Maar het lijkt wel of niemand dat weet, en daar ergert Plenter zich nu al jaren aan. Als je niet oppast wordt alles in Leeuwarden, Assen of Zwolle georganiseerd en blijven die grensgebieden vergeten streken met kromproaters.Onvergeeflijk, vindt Plenter. Want hier vind je nota bene op een kluitje het grootste heideveld en het prachtigste wetland van Europa, plus het op een na grootste natuurgebied van Nederland. Het zou razend populair moeten zijn! Maar wat gebeurt er? ,,Toeristen laten zich een dagje op hun kont in een bootje door Giethoorn sleuren en dan zijn ze weer weg.” Logeren moeten ze, blijven! Er is een wereld aan natuurschoon te ontdekken. En vergeet al die museumpjes niet. Je kunt rustig stellen dat zijn regio de grootste museumdichtheid per inwoner ter wereld heeft, zegt Plenter. Ze zijn weliswaar vaak klein, maar zeer bijzonder en de moeite van het ontdekken waard. Je moet het gewoon groot zien. Dan heeft hijzelf een valse-kunstmuseum, het enige glasmuseum buiten de Randstad èn het enige hedendaagse-grafiekmuseum van Europa.

Regiozaterdag, 14 juli 2007

Kabinet gaat groene stroom weer steunen

Leeuwarden - De subsidie op groene stroomprocuctie keert terug, maar onder scherpere voorwaarden. Dat heeft het kabinet gisteren besloten op voorstel van minister van Economische Zaken Van der Hoeven. De Friese gedeputeerde Galema is verheugd. ,,Het Rijk neemt zijn verantwoordelijkheid, dat is mooi.”

Regiozaterdag, 14 juli 2007

Sybes Pride houdt Jouster traditie in ere

Joure - Er gaat bijna geen seizoen voorbij of Sybes Pride wint op de drafbaan van Joure. Gisteren won hij zowaar het hoofdnummer, ‘de Fjouer fan ’e Jouwer’. De veteraan domineerde deze slijtageslag over 4200 meter en daar had zelfs trainer en rijder Bas Crebas niet op durven hopen.

Geloof & Kerkzaterdag, 14 juli 2007

‘Bouw een relatie op door sport’

Harkema - Zo’n 80 kinderen had Kees Postma (25) vorige zomer verwacht bij het sport-evangelisatieproject van Athletes in Action in Harkema. ,,Tot onze verrassing kwamen er meer dan 150. We hopen dat we er dit jaar weer zoveel mogen begroeten.”

Geloof & Kerkzaterdag, 14 juli 2007

‘Lid zijn van een kerk is heel erg leuk’

Bolsward - De categorie van de dertigers is een verloren generatie voor de kerk, zo wordt vaak gezegd. In het Friesch Dagblad een serie interviews met dertigers. Over hoe ze geloven en daar invulling aan geven. Vandaag: Hinke Abma (37) uit Bolsward.

Sportzaterdag, 14 juli 2007

Schuil en Nummerdor ongeslagen

Berlijn Beachvolleyballers Richard Schuil (Leeuwarden) en Reinder Nummerdor zijn ongeslagen door naar de volgende ronde van het grandslamtoernooi in Berlijn. Het als veertiende geplaatste Nederlandse duo won gisteren de tweede groepswedstrijd van het sterke koppel Fabio Luiz en Marcio Araujo. Vooral de tweede set tegen de als derde gerangschikte Brazilianen was zwaarbevochten: 21-19 30-28. Het derde groepsduel was gisteren een makkie, de Oostenrijkers Nikolas Berger en Robert Nowotny moesten verstek laten gaan vanwege een blessure. Donderdag wonnen de Nederlanders ook al hun eerste groepsduel.

Sportzaterdag, 14 juli 2007

Ook Hamburger naar halve finale

Luzern Sjoerd Hamburger heeft zich gisteren geplaatst voor de halve finale van de wereldbekerwedstrijden roeien in Luzern. De 24-jarige skiffeur uit Oldeberkoop eindigde in de kwartfinale als tweede, achter de sterke Tsjech Ondrej Synek. De beste drie roeiers plaatsten zich voor de halve finale. De Fries komt vandaag opnieuw in actie, waarna morgen de finale is.

Sportzaterdag, 14 juli 2007

Fries ontwerpt wielerbaan Spelen

Leeuwarden Sander Douma mag de wielerbaan voor de Olympische Spelen van Londen ontwerpen. De geboren Fries kreeg de voorkeur boven tientallen andere designers. Hij krijgt hulp van het Engelse architectenbureau Hopkins. ,,Wat een mooi nieuws en dat op gisteren de dertiende'', jubelde Douma. ,,Dit is natuurlijk een prachtige klus. Mijn ontwerp heeft het van misschien wel vijftig andere plannen gewonnen. In overleg met de organisatie in Londen ga ik het definitieve plan snel uitwerken.” De Olympische Spelen worden tijdens de zomer van 2012 in Londen gehouden.

Sportzaterdag, 14 juli 2007

SC Cambuur heeft financiën op orde

Leeuwarden SC Cambuur Leeuwarden heeft de financiën op orde. Dat blijkt uit het feit dat de KNVB de eerstedivisionist in het licentiesysteem heeft ingedeeld in categorie 2. Afgelopen seizoen zat de club nog in categorie 1, waarin clubs zitten die met (grote) financiële problemen kampen. Een plan van aanpak en controles door de KNVB hebben laten zien dat de Leeuwarders de goede kant op gaan. Categorie 3 bestaat overigens ook, maar zover is de club nog niet. Wel gaat de begroting dit seizoen omhoog: van 2,7 naar 3,3 miljoen euro.

Sportzaterdag, 14 juli 2007

Jong-A-Pin wekenlang uitgeschakeld

Leeuwarden Calvin Jong-A-Pin komt de komende weken niet in actie voor sc Heerenveen. De linksback heeft een ontsteking opgelopen aan zijn amandelen en moet daaraan geopereerd worden. Jong-A-Pin is sowieso twee weken uit de roulatie, maar naar verwachting duurt het daarna nog even voordat hij volledig speelklaar is. Aanvaller Sebastiaan Steur speelt het hele seizoen niet voor Heerenveen: hij blijft nóg een jaar op huurbasis voor Excelsior spelen.

Sportzaterdag, 14 juli 2007

Weer grote zege sc Heerenveen

Hoorn Sportclub Heerenveen heeft gisteren ook haar laatste oefenduel tegen amateurs met grote cijfers gewonnen. Op Terschelling, waar de ploeg op trainingskamp is, werd het in Hoorn tegen AVV 12-0 winst. Gerald Sibon, de nieuwe ‘oude’ aanwinst, werd topscorer met drie goals. Danijel Pranjic, Donovan Deekman en Gonzalo García-García maakten er elk twee. Ugur Yildirim, Niek Loohuis en Geert Arend Roorda scoorden elk eenmaal. Vanaf deze week speelt sc Heerenveen enkel nog oefenwedstrijden tegen betaald voetbalclubs.

Sportzaterdag, 14 juli 2007

Schuil geniet van compleet ander leven

Berlijn - Met Richard Schuil hoef je geen medelijden te hebben. De 34-jarige oud-Leeuwarder doet waar-ie zin in heeft. Zonder dralen leverde hij een lucratief contract bij een zaalvolleybalclub in Italië in om zich helemaal te richten op het spelletje op het strand. En ook in deze tak van de sport heeft hij samen met zijn maatje Reinder Nummerdor bewezen wereldtop te zijn. Vandaag kan de Fries de finale van het EK in Berlijn halen.

Sportzaterdag, 14 juli 2007

Luc Eisinga, trotse Fries in de Tour

Bourg-en-Bresse - Zijn vroegste Tourherinnering? Peter Winnen die de etappe naar Alpe d’Huez won. Dat maakte indruk op de jonge Luuc Eisenga, die zelf dit jaar voor de twaalfde keer in de Ronde van Frankrijk is. Voor het eerst als technisch directeur van T-Mobile, de Duitse ploeg waarvoor de Fries eerst als persvoorlichter werkte.

Weerzaterdag, 14 juli 2007

Warm

Vandaag zijn er perioden met zon, maar is er ook veel bewolking. Het is warm: 23 graden in de kustgebieden tot 26 graden landinwaarts. Het blijft zo goed als zeker droog. De wind is matig tot krachtig, west tot zuidwest. Ook morgen warm, maar niet stralend.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties