Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 14 juni 2010.

Cultuurmaandag, 14 juni 2010

Nieuwe natuurtheater blijft De Nollekes heten

Terschelling - Natuurtheater De Nollekes is de naam van het nieuwe kratertheater op Terschelling. Dat maakte directeur van Staatsbosbeheer Chris Kalder zaterdagavond bekend. Doordat veel Terschellingers wilden dat de naam behouden werd van de oude vuilstortplaats De Nollekes waarop het theater gebouwd is, is voor deze naam gekozen. Het theater is een gezamenlijk project van Oerol en Staatsbosbeheer.

Cultuurmaandag, 14 juni 2010

Friese bands buiten prijzen op Eurobrass

Drachten - Geen enkele Friese brassband heeft afgelopen zaterdag op de negende editie van Eurobrass in De Lawei in Drachten een hoofdprijs weten binnen te halen. In de A- en B-groep grepen de Groninger bands de hoogste eer en in de C-groep won een Belgische band het sterk internationaal bezette muziektoernooi.

Cultuurmaandag, 14 juni 2010

De Harmonie stelt kaartverkoop opnieuw uit

Leeuwarden - Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden heeft opnieuw zijn kaartverkoop uitgesteld. Werd de online vrije verkoop eerder uitgesteld tot vandaag, op de website van het theater staat nu te lezen dat de kaartverkoop op 22 juni begint.

Cultuurmaandag, 14 juni 2010

Dansgroep GV Goutum tweede op NK Jazzdans

Leeuwarden - GV Goutum heeft zaterdag de tweede plaats behaald tijdens het Nederlands Kampioenschap Jazzdans in Nieuwegein. De dansgroep kreeg in de C-categorie voor zestien jaar en ouder 16,42 punten toebedeeld van de jury: 8,75 punten voor de choreografie en 7,67 voor de uitvoering.

Economiemaandag, 14 juni 2010

Marktplein voor kinderspul

Sneek - Catharina Coepijn en Anet Huizer gaan met hun bedrijf juniormarkt.nl de strijd aan met de grote internetveilingen als Marktplaats en Speurders. Zij richten zich uitsluitend op kinderspullen. Grote speelgoedgiganten krijgen als adverteerder geen toegang tot de site.

Economiemaandag, 14 juni 2010

Friese Coffeeclubs zijn in opmars

Leeuwarden - Open Coffeeclubs zijn de zakenborrel van deze tijd. Als paddenstoelen schieten de netwerken uit de grond waarbij ondernemers elkaar ontmoeten op een maandelijkse ochtend, bij de koffie.Door De eerste Open Coffee Club werd opgericht in 2007 in London door een zakenman die dacht dat hij alleenwerkende creatievelingen bij elkaar kon brengen door ze gezamenlijk te laten koffiedrinken. ZZP’ers zouden zo van hun zolderkamer komen zonder dat ze dure businessclubs nodig hadden.

Hoofdartikelmaandag, 14 juni 2010

De commissie van het CDA...

Het CDA zal de komende weken een grondige analyse maken van het verkiezingsdrama van vorige week. Bij de aankondiging hiervan gingen de gedachten uit naar die andere keer dat het CDA de kiezer niet meer aansprak. Er volgde toen een rapport van de commissie-Gardeniers. Kernwoorden uit dat rapport waren arrogantie en naar binnen gerichtheid: de Haagse ’kaasstolp’. Die stond over de Haagse politici heen en verhinderde hen om contact te hebben met ‘de provincie’. De stolp ontnam het zicht op wat er zich werkelijk afspeelde in het land; de partij leefde vooral voor zichzelf.

Regiomaandag, 14 juni 2010

‘Albertus Magnus verdient een gedenksteen’

Leeuwarden - Leeuwarden doet er goed aan Albertus Magnus te eren met een beeld of plakkaat. Dat zei de kerkhistoricus Guus Bary zaterdagmiddag in de Grote of Jacobijner Kerk tijdens de viering van de Albertus Magnusdag.

Regiomaandag, 14 juni 2010

Brullende tractors verduisteren de zon

De Knipe - ,,Dat geluid is het mooist!”, meent Johan (11) uit Oudemirdum. ,,Dat is echte power.” Hij staat op deze zonnige zaterdag met zijn maat Arnoud (12) ademloos te kijken naar de hot stock 4,5 ton-klasse van het tractorpulling-evenement in De Knipe.

Regiomaandag, 14 juni 2010

Slootje springen of stront schuiven, heel veel mag

Blessum - Twee jaar geleden begonnen Marten en Griet Hoekstra een zorgboerderij in Blessum. Het echtpaar is zo populair, dat het een verblijf voor de kinderen en jongeren heeft moeten bouwen. Zaterdag, op de landelijke open dag van de zorgboerderijen, mocht iedereen er een kijkje nemen.

Geloof & Kerkmaandag, 14 juni 2010

Meer training om ‘brieven van Christus’ te zijn

De IZB kan worden gezien als één van de belangrijkste aanjagers van het missionaire werk in de huidige Protestantse Kerk in Nederland. Dat stelde de theoloog dr. René de Reuver, zaterdagavond tijdens een jubileumbijeenkomst van de missionaire organisatie in Rotterdam.

Geloof & Kerkmaandag, 14 juni 2010

‘Familiedag’ in Dokkum: in roerige tijden sámen katholiek zijn

Dokkum - De jaarlijkse Bonifatiusdag in Dokkum wordt steeds meer een familiedag voor de katholieken van Noord-Nederland. Voor bisschop De Korte was het dubbel feest: hij vierde deze dag zijn 55e verjaardag.

Sportmaandag, 14 juni 2010

Van der Wei aan de kant gezet

Stiens - Het partuur van Chris Wassenaar won gisteren de derde vrijeformatiepartij op rij. Een glaszuivere hattrick voor het gelegenheidstrio, dat in de finale afrekende met het meest besproken partuur van Gert-Anne van der Bos, waar voor-inse Folkert van der Wei aan de kant werd gezet.

Sportmaandag, 14 juni 2010

Triemstra kiest voor zichzelf en duo Van der Bos en Iseger

Stiens - Na een gemist sms’je gaat zaterdagmiddag om een uur of twee de formatiecarrousel in de hoofdklasse op de wagen. 48 uur voordat de inschrijvingstermijn voor de opgave van de parturen voor de tweede cyclus, waarin ook de PC valt, sluit. Taeke Triemstra krijgt een onverwacht telefoontje van Daniël Iseger of de achterinse uit Sint Jacobiparochie niet voorinse wil worden in het partuur met Gert-Anne van der Bos en zijn eigen persoontje. De Sintjabuurster vraagt bedenktijd en na enig overleg met verschillende partijen hapt Triemstra aan het begin van de avond gretig toe. ,,Ik heb wat mensen gebeld om raad en ik heb het er met mijn vader over gehad”, vertelde Triemstra.

Sportmaandag, 14 juni 2010

De liefde tussen Sjouke Koen en fierljeppen is terug

Hij kent naar eigen zeggen een haat-liefdeverhouding met de sport. Of beter gezegd: kende. Gesproken in de verleden tijd dus. Want in vergelijking met de afgelopen jaren is dit seizoen alles anders voor fierljepper Sjouke Koen uit Joure. Al een hele poos wordt-ie bestempeld als iemand die in de top mee zou kunnen draaien, maar ook als iemand die te weinig uit zijn kwaliteiten heeft gehaald. Dit jaar gaat hij er naar eigen zeggen voor en zie daar: Koen promoveerde afgelopen zaterdag op zijn eigen thuisschansen van afdeling Joure naar de topklasse. Eindelijk thuis bij de elite dus. Het moge duidelijk zijn: de liefde tussen een ‘eeuwig talent’ en zijn sport is opgebloeid.

Sportmaandag, 14 juni 2010

‘Lenige Afrikaanse keepers blijven verrassen op het WK’

Tijdens de eerste drie dagen van het WK voetbal stonden de doelmannen gewild dan wel ongewild in de schijnwerpers. Zo viel enerzijds het puike optreden van Nigeria’s Vincent Enyeama tegen Argentinië op, maar ontpopte zich anderzijds een nieuw Engels keepersdrama met de gigantische blunder van Robert Green tegen de Verenigde Staten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de zwabberende Jabulani-bal en de daarmee verband houdende ijle lucht in Zuid Afrika. Staan de absolute topkeepers juist nu op?

Sportmaandag, 14 juni 2010

De zaalvoetballers heersen tijdens de Midsimmercup

De zevende editie van de Midsimmercup heeft niet alleen mooie potjes voetbal, maar ook heel wat positieve geluiden opgeleverd. Het vijf-tegen-vijf toernooi in Dronryp verloopt in een goede organisatie, is populair bij toeschouwer en deelnemer en krijgt deze keer de futsalteams van Avanti bij de heren en Drachtster Boys bij de dames als winnaar.

Sportmaandag, 14 juni 2010

Ruw einde aan sprookje Sneek

Dongen - Het lange jubileumseizoen van Sneek Wit Zwart is in mineur geëindigd. Waar de 100-jarige Waterpoorters zich de voorbije weken als ware cupfighter presenteerden, ging het zaterdag in de landelijke bekerfinale in en tegen het Brabantse Dongen faliekant mis. Bij rust was het kwaad al geschied.

Sportmaandag, 14 juni 2010

Het is niet waar

Dat voorspellen een linke business is, is afgelopen week ten overvloede aangetoond door Maurice de Hond en trawanten. En dan is het in de politiek nog simpel: je vraagt mensen wat ze gaan stemmen, telt hun antwoorden bij elkaar op en zegt wat de uitslag gaat worden. Dat zou vrij nauwkeurig moeten kunnen, ware het niet dat veel mensen elke dag iets anders zeggen, waarschijnlijk onder invloed van de voorspellingen van de dag daarvóór, en bovendien op het moment suprème iets blijken te doen wat ze niet hebben durven zeggen. En dan blijkt een aangekondigde zetelverdeling van 37-32-17 in werkelijkheid ineens 31-30-24 te zijn.

Sportmaandag, 14 juni 2010

Goed voorbeeld doet goed volgen

Drogeham - Niek Hooghiemster heeft zaterdag in Drogeham De Friesche Leeuw voor de vierde keer laten brullen in de clubcompetitie. De 20-jarige Oentsjerkster won de Ronde van de Kerspelen geïnspireerd door de prestaties van grote broer René. Voor Niek was het de eerste overwinning van dit seizoen.

Sportmaandag, 14 juni 2010

Liever zingen dan korfballen bij toernooi Opeinde

Zomaar een zaterdag op het sportpark van Opeinde. Op tientallen velden dartelen honderden kinderen naar een gele korf. Langs de kant, of zelfs staande in het veld, moedigen ouders de korfballertjes aan. De 62e editie van het jeugdtoernooi van korfbalclub De Pein kent een uitgebreid deelnemersveld. Er doen 136 teams mee, afkomstig van 28 verenigingen, op twee Groningse equipes na alle afkomstig uit Fryslân. ,,Ik schat dat er dit jaar zo’n 1300 kinderen en jongeren meedoen”, vertelt organisator Janco Akkerman, de Nederlandse driekleur op zijn wang geschminkt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties