Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 juni 2008.

Cultuurzaterdag, 14 juni 2008

Een bruiloft van uitersten

Wie voor het eerst op Oerol is, hoeft voor een staalkaart van het festival op Terschelling niet veel meer te doen dan de openingsvoorstelling De Noces/Svadebka/De bruiloft bezoeken. Alles wat Oerol bijzonder maakt, is in dit stuk van Walpurgis, de Roovers en het Spectra ensemble verpakt: publieksdeelname, locatietheater en een experimentele vermenging van genres.

Hoofdartikelzaterdag, 14 juni 2008

Beweging in de kerken...

Er gebeurt heel wat in de kerken, zo bleek deze week uit diverse berichten in deze krant. De grootste protestantse kerk in ons land, de PKN, beleefde een roerige week. Er was het nieuws van het drama van een letterlijk en figuurlijk vastgelopen programma voor ledenadministratie; diezelfde kerk kondigde een programma aan voor kerkstichting in stadswijken; grote groepen mensen blijken de gevestigde kerken te verlaten om zich te voegen bij de pinksterbeweging en bij de vrijgemaakt gereformeerden woelt een strijd tussen behoudenden en mensen die in geloofsopzicht in beweging zijn.

Sportzaterdag, 14 juni 2008

De zalvende werking van een krans; de twijfel is weg

Hallum - De een vocht tegen een tekort aan wedstrijdritme, de ander hikte tegen het gewenste niveau aan. Johan van der Meulen en Jan Willem van Beem, gepokt en gemazeld in het kaatswereldje, kenden een allesbehalve flitsende seizoenstart. Aan de hand van alleskunner Marten Feenstra zette het duo daar gisteren in Hallum een streep onder. In de finale kregen Pieter Bakker, Hylke Bruinsma en Marten Feenstra met 5-3 en 6-6 klop.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties