Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 14 juni 2005.

Bijschriftdinsdag, 14 juni 2005

Navolging en vervolging (3)

Als ik de verzen 11 en 12 uit Mattheus 5 lees, dan is mijn eerste reactie om aan Jezus te vragen of het ook iets minder kan.

Bijschriftdinsdag, 14 juni 2005

Navolging en vervolging (2)

Zo af en toe is het voorgekomen dat mensen in de kerkgeschiedenis doelbewust het lijden hebben opgezocht.

Dossierdinsdag, 14 juni 2005

Voor even ontsnapt aan de knechtenrol


Economiedinsdag, 14 juni 2005

Fryslân: sociaal met zwakke economie

Groningen - In Fryslân is het goed wonen, maar de economie blijft zwak. Dat is in een notendop de uitkomst van het jaarlijkse rapport Visie op provinciale dynamiek , dat de Rabobank vandaag bekend maakt.

Hoofdartikeldinsdag, 14 juni 2005

Een weddenschap in Deventer…

Een gebrek aan normbesef. Zo karakteriseerde een politieman uit Deventer het gedrag van beschonken mensen. Die moedigden een man aan om uit een reuzenrad te springen. De man, met ernstige psychische problemen, was naar boven geklommen om via een sprong zichzelf te doden. De omstanders moedigden de man aan om te springen. Onder hen werd een krat bier ingezet over de vraag of de man wel of niet zou springen. De politie werd in haar pogingen de man te bereiken, ernstig gehinderd door het groepje. De man ergerde zich vreselijk aan de schreeuwende dronkelappen; waarop hij voorwerpen naar beenden gooide.

Regiodinsdag, 14 juni 2005

Leeuwarden: kou uit de lucht

Leeuwarden – De kou lijkt uit de lucht: burgemeester Dales en de Leeuwarder gemeenteraad hebben elkaar beloofd openhartiger te zullen werken. Dat moet het onderlinge vertrouwen versterken en zo de bestuurscultuur verbeteren. Dales betreurt het dat hij juist op de dag van de feestelijke opening van het stadhuis zijn grieven heeft geuit.

Regiodinsdag, 14 juni 2005

Rouvoet vindt kloof met burger te groot

Ryptsjerk - Politiek leiders moeten de komende jaren beter luisteren naar de burgers en vooral investeren in het vertrouwen van kiezers. Alleen zo kan voorkomen worden dat de kloof tussen burger en politiek nog groter wordt. Ze moeten ook impopulaire beslissingen durven nemen.

Regiodinsdag, 14 juni 2005

Welstandsvrije bouw heeft ook z’n nadelen

Damwoude/Rijnsaterwoude – Zo nu en dan krijgt G. van Rijn van de gemeente Jacobswoude bouwplannen onder ogen die hij het liefst de prullenbak in wil kieperen. Een dakkapel bijvoorbeeld hoort niet boven in de dakpartij. ,,Dat ziet eruit als een kind met een waterhoofd. Het huis wordt dan topzwaar.’’

Regiodinsdag, 14 juni 2005

Asielzoekerscentra

Joure – De asielzoekerscentra (azc’s) in Fryslân zitten allemaal zo goed als vol, terwijl op korte termijn honderden asielzoekers moeten verhuizen. Vluchtelingenwerk Fryslân vraagt zich af waar de 454 asielzoekers uit het te sluiten azc Appelscha naartoe moeten. Vrijwilligers maken zich zorgen over de bezetting van de azc’s, bleek gisteravond op de algemene ledenvergadering van GrienLinks.

Regiodinsdag, 14 juni 2005

Minister beziet subsidie-eisen gruttoboeren

Leeuwarden - Minister Veerman (Natuurbeheer) onderzoekt of de subsidieregeling voor landbouwers om grutto’s (skriezen ) te beschermen aangescherpt moet worden. Het komt nogal eens voor dat gruttoboeren kuikens doodmaaien.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 juni 2005

Compassion ondersteunt nu 10.000 kinderen

Apeldoorn – De Nederlands-Vlaamse tak van de christelijke hulpverleningsorganisatie Compassion, die honger lijdende kinderen in de Derde Wereld ondersteunt, sponsort inmiddels 10.000 kinderen. Dit maakte Compassion-directeur H. van der Lee bekend. Tijdens een concert van Compassion-ambassadeurs Reni en Elisa Krijgsman in Apeldoorn werd de sponsor van het 10.000ste kind verwelkomd.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 juni 2005

Een zoektocht naar een nieuw evenwicht

Wat is de betekenis van de ‘nieuwe vrijwilliger’ voor het protestantse kerkenwerk? Deze nieuwe vrijwilliger is, volgens het rapport Landelijk verenigd van het Sociaal en Cultureel Planbureau, jong, ambitieus, wil in een uitdagende omgeving werken en wil weten wat hij of zij ‘ervoor terug krijgt’. Peet Valstar, stafmedewerker van het Protestants Landelijk Dienstencentrum, pleit voor een actief vrijwilligersbeleid in gemeenten.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 juni 2005

Oradea

Het was nog voor de omwenteling en in Roemenië had Ceausescu nog steeds de macht en de Securitate hield het land in een ijzeren greep. Vanuit ons Europese hoofdkantoor probeerden wij het toch voor elkaar te krijgen dat de Continentals in al die Oostblok landen konden reizen om kerken, jongeren en gelovigen te bemoedigen. Voor ieder land hadden wij een strategie ontwikkeld.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 juni 2005

Ontmoeting voor jongeren

WaskemeerMeeting & Message is een ontmoeting voor jongeren vanaf 12 jaar, waar op eigentijdse manier en in een laagdrempelige locatie het Evangelie wordt gebracht. In Waskemeer vindt zondag de eerste M&M plaats. Het is een initiatief van diverse PKN-gemeenten uit de omgeving. En natuurlijk krijgen alle bezoekers van de eerste M&M een zakje M&M’s.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 juni 2005

‘Jij bent Gods kostbare parel’

Arnhem - ,,Als jij op zoek bent naar leven, dan heb je Jezus nodig. Zonder Hem leef je wel, maar heeft je leven geen inhoud’’, zei Constantijn Geluk zaterdag ten overstaan van 32.000 enthousiaste jongeren op de EO-Jongerendag in Arnhem. ,,Jij bent Gods kostbare parel.’’

Geloof & Kerkdinsdag, 14 juni 2005

Premier Balkenende voelt zich thuis op EO-Jongerendag

Arnhem - ,,In een tijd van ontkerkelijking is wat jullie hier laten zien een boodschap voor de wereld.’’ Met die woorden kreeg minster-president Balkenende zaterdag tienduizenden handen op elkaar in het Gelredome in Arnhem tijdens de 31ste EO-Jongerendag.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 juni 2005

‘De EO-Jongerendag is vet stoer’

32.000 bezoekers uit heel Nederland waren zaterdag bij de EO-Jongerendag in Arnhem. Naar het evenement komen alle leeftijdscategorieën. Hun mening over de Jongerendag.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 juni 2005

900 mensen bij tweede dienst over wederkomst

Drachten – De tweede dienst in de Bethelkerk in Drachten over de wederkomst heeft zaterdagavond ongeveer negenhonderd bezoekers getrokken.

Sportdinsdag, 14 juni 2005

Harkemase Boys wil Marc Hegeman

Leeuwarden – Marc Hegeman, oud-verdediger van SC Heerenveen, heeft deze week een gesprek met Harkemase Boys om daar de selectie komend seizoen te versterken.

Sportdinsdag, 14 juni 2005

Nieuwe speler voor Woon!Aris

Leeuwarden – Woon!Aris heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de 23-jarige Tim Whitworth.

Sportdinsdag, 14 juni 2005

Bij de Leij wint snookertoernooi in Groningen

Groningen – Met een ‘dubbel’ op de laatste zwarte bal, heeft Gerrit bij de Leij uit Appelscha dit weekeinde het Open Piccadilly Snooker gewonnen.

Weerdinsdag, 14 juni 2005

Zonnig 

We hebben zowel vandaag als morgen zonnig weer en het blijft droog. De middagtemperaturen komen vanmiddag te liggen tussen 17 en 19 graden, bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Morgen wordt het wat warmer met middagtemperaturen tussen 19 en 21 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties