Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 14 mei 2014.

Economiewoensdag, 14 mei 2014

Prijs voor FrieslandCampina

Amsterdam | Zuivelconcern FrieslandCampina en maritieme dienstverlener Kotug zijn de winnaars 2014 van de ondernemingsprijs die om de twee jaar wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting.

Hoofdartikelwoensdag, 14 mei 2014

Rutte, verkiezingen en spelen met vuur

Waar gaan de verkiezingen op 22 mei over? Over Europa, lijkt het logische antwoord. Nee, zegt Rutte: de verkiezingen gaan over Nederland. De betekenis van Europa wordt gevormd, aldus Rutte, door het belang ervan voor Nederland. We zitten in Europa voor het Nederlandse belang. Dat belang wordt gedomineerd door banen en export in de visie van Rutte. Rutte noemt deze houding pragmatisch. En hij vindt uitspraken als ‘Europa als project van vrede’ te verheven.

Regiowoensdag, 14 mei 2014

Gewoon laten zitten, die ‘zielige’ kleine uiltjes

Ureterp | Beheerder Hetty Sinnema van De Fûgelhelling in Ureterp begrijpt het wel: die jonge uiltjes die verkleumd en koud op de grond zitten, zien er zo aandoenlijk uit. Veel mensen denken dat deze dieren hulp nodig hebben en brengen de vogels bij De Fûgelhelling. ,,Maar het is een natuurlijk proces dat jonge uilen uit hun nest klimmen. Daar is niets zieligs aan”, benadrukt Sinnema.

Regiowoensdag, 14 mei 2014

Info over Wmo in Dantumadiel moet beter

Dâmwald | De communicatie rond het Wmo-beleid van de gemeente Dantumadiel schiet tekort. De informatie aan burger én gemeenteraad kan beter. Gebeurt dit niet, dan loopt de controle op het beleid gevaar. Dit concludeert de Rekenkamercommissie Noordoost-Fryslân in het evaluatierapport over het functioneren van het Wmo-beleid in de gemeente Dantumadiel.

Regiowoensdag, 14 mei 2014

Realisatie van poppodium komt in grote tijdnood

Leeuwarden | Als de gemeenteraad van Leeuwarden in juni niet akkoord gaat met de plannen voor een nieuw poppodium in het Harmoniekwartier, dan kan het pand niet op tijd opgeleverd worden. Volgens de planning moet het nieuwe poppodium in augustus 2015 klaar zijn. Het is een deadline die gehaald moet worden omdat het Friesland College onderdak in het nieuwe gebouw huurt en dan het nieuwe schooljaar begint.

Geloof & Kerkwoensdag, 14 mei 2014

Pastoraat bieden bij aardbevingen, én opkomen voor getroffenen

Kerken in Oost-Groningen zoeken naar manieren om er te zijn voor mensen in het aardbevingsgebied. Maar wat kun je doen? Daarover ging gisteren een themamiddag in Groningen: Kerk op een bevende aarde.

Geloof & Kerkwoensdag, 14 mei 2014

Tsjerkepaad krijgt Duitse visite

Oppenhuizen | De Friese kerkenroute Tsjerkepaad staat in de belangstelling van andere landen. Zaterdag 5 juli komt een groep uit Ost-Friesland naar Fryslân om mee te doen aan een fietstocht in Noordwest-Fryslân. Dat meldt Frida Nauta, secretaris van Tsjerkepaad.

Sportwoensdag, 14 mei 2014

QVC duwt TOP’63 een niveau omlaag

Oudemirdum | QVC mag blijven hopen op een langer verblijf in de derde klasse A. De club uit Stavoren won in Oudemirdum het beslissingsduel om rechtstreekse degradatie met 3-2 van TOP’63. De equipe uit Oppenhuizen daalt daardoor na twee seizoenen af naar het vierde niveau.

Sportwoensdag, 14 mei 2014

Cambuur-stadion krijgt 300 plaatsen extra

Leeuwarden | SC Cambuur gaat het stadion deze zomer met 300 plaatsen uitbreiden. Daarmee stijgt de capaciteit van 9700 plaatsen naar 10.000. De uitbreiding vindt plaats door op de Zuid-tribune twee extra rijen met toeschouwersplaatsen te creëren. Aanvankelijk was het de bedoeling van Cambuur om de hoofdtribune te verlengen tot aan de rand van het veld. Die ingreep zou 500 extra plaatsen hebben moeten opleveren, maar bleek niet haalbaar.

Sportwoensdag, 14 mei 2014

Overstap Leeuwin naar Utrecht levert Cambuur grootste transfersom in jaren op

Leeuwarden | Verdediger Ramon Leeuwin verkast zo goed als zeker naar FC Utrecht. De 26-jarige aanvoerder van SC Cambuur moet enkel nog tot persoonlijke overeenstemming komen met de Domstedelingen en de medische keuring doorstaan.

Sportwoensdag, 14 mei 2014

Schrijver volgt Lodeweges van Cambuur naar Heerenveen

Heerenveen | De technische staf van sc Heerenveen voor het komende voetbalseizoen is compleet. Het aantrekken van Hans Schrijver als hoofd jeugdopleidingen en trainer van de A1 maakt de weg vrij voor Johnny Janssen - die die taken tot nu toe vervulde - om als assistent van hoofdtrainer Dwight Lodeweges aan de slag te gaan. Schrijver is net als Lodeweges afkomstig van SC Cambuur waar hij het afgelopen seizoen werkzaam was als technisch coördinator.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties