Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 14 april 2017.

Economievrijdag, 14 april 2017

Obstakels bij de innovatie van een schoenmakerij

Dokkum - Plannen voor vernieuwing van het aloude schoenmakersbedrijf Zwart in Dokkum zaten in een vergevorderd stadium toen een toegezegd deel van de financiering werd uitgesteld. Het familiebedrijf moest noodgedwongen stoppen, maar maakt een half jaar later een doorstart.

Hoofdartikelvrijdag, 14 april 2017

Vóór juli een kabinet, dat kan en moet

Het is nu vier weken - of in dagen: 28 - na de verkiezingen en er is nog geen kabinet. Geen nood: in Nederland duren formaties altijd lang. Na 21 verkiezingen sinds 1945 staat het gemiddelde aantal dagen tussen verkiezingen en beëdiging van een nieuw kabinet in Nederland op 87,5 dagen.

Regiovrijdag, 14 april 2017

Leeuwarden stroomt vol voor The Passion

Leeuwarden - Met touringcarbussen vol komen de bezoekers van The Passion vandaag vanuit heel Nederland naar Leeuwarden. Arriva zet bovendien extra treinen en zo nodig bussen in. De ANWB adviseert bezoekers die op eigen gelegenheid komen ruim op tijd te vertrekken.

Regiovrijdag, 14 april 2017

Slachtoffer vraagt vaker hulp voor claims

Leeuwarden - Slachtoffers van misdrijven laten zich steeds vaker juridisch bijstaan in het strafproces. Vorig jaar heeft Slachtofferhulp Nederland in Fryslân meer dan 700 keer juridische ondersteuning verleend aan slachtoffers. In 2015 was dat zo´n 650 keer en in 2014 rond de 500. Als gevolg van de toenemende vraag naar juridische ondersteuning is Slachtofferhulp Nederland in Fryslân naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Regiovrijdag, 14 april 2017

Noordelijke rechtbank werkt aan tekort rechters

Leeuwarden - Rechters uit andere rechtsgebieden springen bij op de afdeling strafrecht om te voorkomen dat strafzittingen vertraging oplopen als gevolg van een tekort aan strafrechters. Dat zegt de nieuwe noordelijke rechtbankpresident Maria van de Schepop vandaag in een interview met het Friesch Dagblad. ,,Gelukkig springen ze bij, want verdachten wachten op berechting en slachtoffers willen duidelijkheid. Die kun je niet onnodig lang laten wachten."

Regiovrijdag, 14 april 2017

Friese jongeren tevreden over gezondheid

Leeuwarden - Friese jongeren zijn tevreden over hun eigen gezondheid. Jongeren die roken, blowen, overgewicht hebben of worden gepest vinden zichzelf wel veel minder gezond dan leeftijdgenoten zonder die problemen of leefstijl. Van de eerste groep zegt 69 tot 79 procent de eigen gezondheid goed te vinden, bij de tweede groep is dat 91 procent.

Regiovrijdag, 14 april 2017

Het MCL heeft nu een school binnen de ziekenhuismuren

Leeuwarden - Op school kun je best veel leren over het verpleegvak, maar het beste leer je natuurlijk 'aan het bed´. 45 mbo-leerlingen leren het vak bij het MCL. Docenten geven les in het ziekenhuis, er is een eigen om het inbrengen van een maagsonde of andere praktische vaardigheden te oefenen, én echte klaslokalen. Vanaf september schuiven ook hbo´ers van NHL Hogeschool aan in het MCL.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties