Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 14 april 2010.

Cultuurwoensdag, 14 april 2010

Friese platenzaken doen mee aan Record Store Day

Leeuwarden - Friese platenzaken laten zaterdag van zich horen tijdens de Record Store Day 2010, een dag voor platenwinkels om de kunst van de muziek te vieren. Onafhankelijke platenwinkels hebben deze dag activiteiten gepland, zoals exclusieve releases en optredens van artiesten. Doel van de jaarlijkse Record Store Day, een Amerikaans initiatief, is om stil te staan bij de beleving van het bezoek aan een platenzaak. Dat bezoek loopt sterk terug doordat er steeds meer muziek via internet gedownload wordt.

Cultuurwoensdag, 14 april 2010

Winnaar Boekenweekquiz bibliotheken bekend

Leeuwarden - De hoofdprijs van de Boekenweekquiz van de bibliotheken in Boarnsterhim, Leeuwarden en Tytsjerksteradiel is gewonnen door mevrouw Kooistra uit Ureterp. Kooistra kreeg de prijs, een beauty- en verwenarrangement, gisteren uitgereikt.

Hoofdartikelwoensdag, 14 april 2010

Verzoening

De vliegramp die zaterdag Polen heeft beroofd van een groot deel van de bestuurlijke elite, legt paradoxaal genoeg de basis voor een betere verstandhouding tussen Polen en Rusland. In de afgelopen jaren kwam het geregeld tot botsingen tussen beide landen over de bouw van een raketschild op Poolse bodem, de aanleg van een gaspijnlijn door de Oostzee, haperende Russische gasleveranties en de Russische boycot van Pools vlees.

Regiowoensdag, 14 april 2010

Gemeente kan Jeugdzorg er niet bij doen

Leeuwarden - De meeste Friese gemeenten zijn niet klaar voor de manier waarop demissionair minister Rouvoet de Jeugdzorg wil gaan regelen. Het lokale bestuur wordt in zijn plan hoofdverantwoordelijk voor de hulp aan kinderen met problemen. Dat vraagt veel vakkennis, maar die is er nu nog niet. Samenwerking lijkt de enige oplossing.

Regiowoensdag, 14 april 2010

Eerste ontmoetingsavond geeft het positieve FD-gevoel

Oudega (S.) - De eerste van acht Friesch Dagblad-ontmoetingsavonden was gisteravond in Oudega (S.) een succes. Ontmoeting heeft altijd een grote rol gespeeld in de Friesch Dagblad-gemeenschap, en dat bleek gisteren ook.

Regiowoensdag, 14 april 2010

‘Wy yn Aldegea kinne ússels wol in plűmke jaan’

Oudega (S.) - Al acht jaar is er gesteggel over de bouw van een nieuw mfc in Oudega. Het dorp bracht het proces zelf in een stroomversnelling door er een burgerinitiatief over in te dienen.

Regiowoensdag, 14 april 2010

Het geld is op voor bouw in Heerenveen

Heerenveen - In Heerenveen wordt flink minder gebouwd dan was voorgenomen. De gemeente heeft te weinig geld om het centrum goed aan te pakken, laten burgemeester en wethouders weten. Daarnaast trekt Woningcorporatie WoonFriesland zich terug uit meerdere projecten in Heerenveen. Inwoners zijn niet blij met de ontwikkelingen.

Regiowoensdag, 14 april 2010

Wethouderkandidaat houdt CDA uit coalitie

Wolvega - In tegenstelling tot vier jaar geleden houdt het CDA in Weststellingwerf vast aan Jan From als wethouderkandidaat. Dan maar niet in het college.

Regiowoensdag, 14 april 2010

Politieke leven in Zuidwest-Fryslân wordt door fusie opgeblazen, meent hoogleraar Elzinga

‘Fusie in Zuidwesthoek te groot’

Geloof & Kerkwoensdag, 14 april 2010

NBV is een brontekstgetrouwe vertaling

Prof. dr. Rochus Zuurmond laakte maandag in deze krant hoe de discussie rond De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) op de synode gevoerd gaat worden. Hij vindt tevens dat NBV mensen een bepaalde, onjuiste vertaling oplegt. Dr. Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) reageert.

Geloof & Kerkwoensdag, 14 april 2010

De Korte neemt ‘zorgbrief’ katholieken in ontvangst

Zeist - ,,Een positief geluid in deze moeilijke tijd voor de kerk.” Dat zegt bisschop De Korte van het bisdom Groningen-Leeuwarden over de brief waarin katholieken schrijven dat ze zich schamen voor de misbruikschandalen binnen de Rooms-Katholieke Kerk, maar ondanks alles katholiek willen blijven.

Sportwoensdag, 14 april 2010

Roorda is door schade en schande wijs geworden

Heerenveen - Geert Arend Roorda, die afgelopen zaterdag in Enschede tegen FC Twente zijn rentree maakte als basisspeler, is vanavond in het duel tegen PSV niet van de partij. De 22-jarige middenvelder zal plaatsnemen op de tribune. Het is ditmaal niet de rechterknie van Roorda, die hem tot de orde roept, maar de technische en medische staf hebben in overleg met de speler besloten om een keertje over te slaan. Uit voorzorg.

Sportwoensdag, 14 april 2010

Svec terug in basis bij Heerenveen

Heerenveen - Michael Svec zal vanavond bij sc Heerenveen, in het duel tegen PSV, als vervanger van Geert Arend Roorda mogen opdraven. Het is de eerste keer sinds 2 februari dat de Tsjech in de basis begint, na respectievelijk een hamstring- en teenblessure.

Sportwoensdag, 14 april 2010

PSV zonder Koevermans

Heerenveen - PSV kan vanavond in het uitduel met Heerenveen geen beroep doen op Danny Koevermans. Hij heeft een kuitblessure.

Sportwoensdag, 14 april 2010

Tuitert start bij inline-skaten in Wolvega

Wolvega - Schaatser Mark Tuitert maakt vanavond een uitstapje naar het inline-skaten. De olympisch kampioen op de 1500 meter doet in Wolvega mee aan de openingswedstrijd van de landelijke KPN-baancompetitie. Tuitert rijdt in ieder geval de 300 meter.

Sportwoensdag, 14 april 2010

Aris zet in aanloop naar play-offs Amsterdam opzij

Leeuwarden - De Friesland Aris heeft gisteravond zonder al te grote problemen met Amsterdam afgerekend: 90-77. Het veredelde oefenduel werd door coach Pete Miller gebruikt om zoveel mogelijk spelers uit zijn selectie speeltijd te gunnen. Omdat de Leeuwarder basketballers al verzekerd zijn van de zesde plaats, waarmee ze de play-offs instromen, hoopte Miller daarbij dat zijn ploeg scherp zou blijven spelen. Die respons kreeg de Amerikaanse oefenmeester.

Sportwoensdag, 14 april 2010

Harkemase Boys redt titelkans

Rijssen - Harkemase Boys wordt kampioen. Trainer Henk de Jong zei het gisteravond na de titelkraker met Excelsior’31 in Rijssen met een stalen gezicht. Hij zag zijn ploeg in de blessuretijd de gelijkmaker scoren. En dat was reden genoeg om onverminderd optimistisch te blijven over de titelkansen.

Sportwoensdag, 14 april 2010

Historische promotie Veenwouden als opmaat voor de titel

Veenwouden - Na de veertiende seizoenzege van SC Veenwouden, in het inhaalduel tegen Haulerwijkse Boys (4-1), werd er gisteravond op sportpark De Kemphaan al een bescheiden feestje gevierd. Voor het eerst in de clubhistorie verzekerde de club zich van promotie naar de tweede klasse. Met twee bosjes bloemen en de felicitaties van de speaker werd er heel even stilgestaan bij het heuglijke feit, al is de historische promotie slechts een opmaat voor het kampioenschap in de derde klasse B.

Sportwoensdag, 14 april 2010

ONS Sneek verrassend onderuit bij Grijpskerk

Leeuwarden - In de hoofdklasse C kwam Flevo Boys niet dichter in de buurt van de hoger gerangschikte ploegen van Excelsior’31 en Harkemase Boys. De formatie van Willem Brouwer speelde gelijk bij HHC Hardenberg: 0-0.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties