Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 14 maart 2016.

Hoofdartikelmaandag, 14 maart 2016

Veranderingen energie bieden kans op werk

Eerst werd er wat lacherig gedaan over de dreigende ineenstorting van de bedrijven voor fossiele energie. De ontwikkeling naar duurzaamheid zou veel langzamer gaan dan optimisten wilden. De energiereuzen in Europa hebben zich vergist. De overgang naar andere vormen van energie dan via kerncentrales, kolencentrales en gasgestookte energiecentrales gaat snel. En de olie-industrie zucht onder de lage prijs en de omschakeling naar andere energiebronnen.

Regiomaandag, 14 maart 2016

Turen naar velduil bij het Lauwersmeer, lekker ontspannen

Anjum - 'Pioewie, pioewie. Een kievit laat van zich horen terwijl hij rondjes vliegt in polder Ezumakeeg aan de westkant van het Lauwersmeer, vlakbij Anjum. Er is publiek in de buurt (een stuk of tien vogelliefhebbers) maar dat staat met de rug naar de kievit toe. Hun cameras zijn gericht op het weiland aan de andere kant van de weg, op de velduil die zich hier ophoudt.

Regiomaandag, 14 maart 2016

Tvs en stereos: natuur blijkt dumpplaats

Lauwersoog - Televisies, oude stereo-apparaten, koffiemachines: de vijftig vrijwilligers die zaterdag meehielpen tijdens de schoonmaakactie in het Lauwersmeergebied hebben voor vijftien kuub rotzooi bij elkaar gezocht. ,,It measte is rekreatyf ffal", zoals boswachter Rinus de Jong het noemt. ,,In blikje dat nder it riden t e auto goaid wurdt of rotsoai dyt mei it wetter oanspielt."

Regiomaandag, 14 maart 2016

Verven op Burgumer azc bij De Vrolijkheid

Burgum - Op de bril en het gezicht van Nico Lijkelema (60) uit Burgum zitten kleine verfspikkels. Van het witten van het plafond in de hal bij De Vrolijkheid. De stichting heeft een ruimte in een van de gebouwen van het asielzoekerscentrum (azc) in Burgum. Die was toe aan een opknapbeurt en grote schoonmaak, en dus werd de klus aangemeld bij NLdoet, het jaarlijks terugkerende tweedaagse vrijwilligersevenement van het Oranjefonds.

Sportmaandag, 14 maart 2016

Flyers voor het eerst sinds 1983 Nederlands kampioen

Heerenveen/Geleen - Feest in Heerenveen: de ijshockeyers van UNIS Flyers hebben zich gisteren verzekerd van de eerste Nederlandse titel sinds 1983. Het kampioenschap waarop de club al drie decennia wachtte, is een feit nog voordat de finale van de BeNeliga is begonnen. Dat Flyers zeker is van de Nederlandse titel komt doordat de ploeg zich gisteren zelf plaatste voor de eindstrijd. Tegenstander daarin wordt het Belgische Herentals.

Sportmaandag, 14 maart 2016

Huizing maakt onuitwisbare indruk als debutant tegen PSV

Op het moment dat Willem Huizing drie minuten voor tijd debuteerde voor sc Heerenveen sloeg niemand daar acht op in het Philipsstadion. Een dikke minuut later kreeg hij de hoon van 27.000 PSV-fans over zich heen, toen hij iets te lang treuzelde met de bal terug te geven aan de Eindhovenaren na een scheidsrechtersbal. Even sloeg de vlam in de pan; het was derhalve een debuut om nooit meer te vergeten.

Sportmaandag, 14 maart 2016

Heracles als voorbeeld voor Leeuwarder droom

Wr mocht Cambuur even hopen op winst, wr keerden de Leeuwarders met lege handen huiswaarts. Na de nederlaag bij Heracles (3-1) is de ploeg opnieuw hekkensluiter. In de degradatiestrijd kan Cambuur nog wat leren van de Almelors


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties