Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 14 maart 2014.

Economievrijdag, 14 maart 2014

Haaima Leeuwarden, de vrouwvriendelijke garage

Leeuwarden | Open handel. Transparantie. Laten zien wat de monteurs in de werkplaats doen. Een inkijkje geven in de keuken van de garage. Daar draait het in de nieuwe vestiging van Auto Haaima in Leeuwarden om. Daarom zijn alle wanden in de nieuwe garage van Peugeot van glas. Morgen is de officiële opening van het bedrijf.

Hoofdartikelvrijdag, 14 maart 2014

Een rijk land waar veel extra ellende is

Nederland behoort tot de rijkste landen van de wereld. De discussies over lastenverzwaring, vermindering van subsidies of verhoging van (lokale) belastingen lijken in dat perspectief niet zo heftig. Maar in de beleving van veel mensen gaat het wel degelijk om iets. En dat is te begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die nu in een zorginstelling verblijven en die dreigen te worden overgeplaatst naar een andere voorziening die goedkoper is. Heel concreet: een man van 43 jaar verblijft in een instelling omdat hij ernstige mentale beperkingen heeft. In zijn ontwikkeling is hij op onderdelen ver achter gebleven - op het niveau van een kind van acht jaar - en hij lijdt aan autistische stoornissen.

Regiovrijdag, 14 maart 2014

Korter de tijd voor verkoop van vuurwerk

Heerenveen | De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) sluit zich gedeeltelijk aan bij het voorstel van de burgemeesters van de vier grote steden om het afsteken van vuurwerk te beperken. Een landelijke beperking is niet aan de orde, maar gemeenten moeten zelfstandig een beperking kunnen instellen.

Regiovrijdag, 14 maart 2014

Koopzondagen heikel punt in Smallingerland

Drachten | De zondagopenstelling van winkels in Drachten wordt een heikel punt bij de het vormen van een nieuw college van B en W in Smallingerland. Dat was een van de uitkomsten van het verkiezingsdebat van Smallingerland, gisteravond in het gemeentehuis in Drachten.

Regiovrijdag, 14 maart 2014

Huis zonder energienota in It Súd Hurdegaryp

Hurdegaryp | In Hurdegaryp begint binnenkort de verkoop van woningen in een energienotaloze wijk. Het Haltelânproject van 23 woningen komt in het uitbreidingsplan It Súd en wordt gebouwd door bouwbedrijf Van Wijnen uit Gorredijk.

Regiovrijdag, 14 maart 2014

Grondruil opent weg naar molencentrum in IJlst

IJlst | Met de aankoop van een stuk grond naast houtzaagmolen De Rat in IJlst kunnen de plannen voor een moleninformatiecentrum en een nieuw Kijk- en Doecentrum Nooitgedagt verder ingevuld worden. Ook ontstaan er bij de molen meer mogelijkheden voor watersporters om hun boot aan te leggen en wordt er een vaste plek voor de historische praam De houten bok gecreëerd.

Regiovrijdag, 14 maart 2014

Daklozenvoetbal helpt om clean te blijven

Leeuwarden | Het was wel even balen vorig jaar, na de kansloos verloren finale in de Dutch Street Cup tegen het team uit Amsterdam. Maar wat overheerst was de trots van het bereiken van de finale. Sibe Koning (32) uit Leeuwarden grijnst nog vol trots als hij eraan terugdenkt. ,,Het waren duidelijke cijfers: 5-0. Maar we stonden er toch maar mooi. Dat we de finale bereikt hadden was al een hele verrassing.”

Geloof & Kerkvrijdag, 14 maart 2014

Onderzoek: extra kerklocatie openen loont

Dallas | Kerken met meerdere vestingen zijn vitaler zijn dan andere kerken. Dat heeft onderzoek uitgewezen van het Amerikaanse Leadership Network (LN), een kerkelijke denktank uit Dallas. De uitkomsten zijn gebaseerd op de antwoorden van 535 kerken. De grote meerderheid van kerken met meer dan één vestiging groeit. Dat geldt voor zowel grote kerken van tweeduizend gelovigen of meer als voor kleine kerken van rond de vijftig leden.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 maart 2014

Ds. Jacolien de Lange: niet zuinig geven én niet zuinig bidden

Jezus volgen heeft een prijs, ook financieel. Dat hebben we de jongere generatie te weinig bijgebracht, zei ds. Jacolien de Lange donderdagavond tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Friese kerkrentmeesters.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties