Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 14 maart 2011.

Cultuurmaandag, 14 maart 2011

‘Bedobbe’ giet oer grinzen

It stik Buried Child fan Sam Shepard belibbe yn 1978 syn earste útfiering. Foar de Fryske ferzje, Bedobbe, wie dat ôfrűne freed by toanielselskip Jounswille yn Stynsgea op lokaasje.

Hoofdartikelmaandag, 14 maart 2011

De ramp...

De beelden van de ramp in Japan geven een sterk besef van het leed dat vele duizenden mensen is overkomen. De gedachten staan stil als we ons proberen in te denken wat er is gebeurd. De verschrikkingen van de aardbeving en van de tsunami geven aan hoe betrekkelijk het leven is. Tegen de krachten van de natuur is niets bestand; de grond wordt letterlijk onder mensen weggeslagen en het water is niets ontziend in zijn onvoorstelbare kracht. De werkelijkheid van de verschrikkingen is zelfs voor ons als ‘toeschouwers’ niet te bevatten: het water speelde met auto‘s alsof het speelgoedautootjes waren. Des te meer is de ramp niet te bevatten voor de mensen die er middenin hebben gezeten.

Regiomaandag, 14 maart 2011

Strenge jury deelt toch veel eerste prijzen uit

Surhuisterveen - ,,It befoel my poerbęst. Der sieten sels noch wol tweintich, tritich man yn ’e seal. It mei om my hjir wol faker.” Voorzitter Wiltsje Wijtsma van cmv Advendo uit Morra Lioessens is tevreden over de alternatieve concourslocatie.

Regiomaandag, 14 maart 2011

Nieuwbouw voor Polem in Lemmer

Lemmer - Polyesterverwerker en silobouwer Polem in Lemmer heeft plannen voor nieuwbouw van twee fabriekshallen. Directeur Tim Berger hoopt dit jaar nog één van deze nieuwe hallen in gebruik te nemen. Op 8 februari richtte een brand grote schade aan bij het bedrijf.

Regiomaandag, 14 maart 2011

Recordaantal huurders kan huis kopen

Leeuwarden - Steeds meer huurders kunnen een woning kopen via Koopgarant. Vaak gaat het om het huis waar ze al in wonen. Het aantal verkochte woningen steeg met 30 procent ten opzichte van 2008. Koopgarant is een kortingsregeling van de corporaties, die prima heeft gewerkt, vindt stichting Opmaat.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties