Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 14 maart 2006.

Bijschriftdinsdag, 14 maart 2006

Helpen

Het is niet eenvoudig de ‘diepten van ellende’ te peilen, waarin mensen soms terechtkomen.

Hoofdartikeldinsdag, 14 maart 2006

Help, de Polen komen…

De lagelonenlanden in de Europese Unie bezorgen veel werknemers kopzorgen. Hun baan wordt regelrecht bedreigd door collega’s uit bijvoorbeeld Polen. Bijvoorbeeld in de transportsector gebeuren merkwaardige dingen. Transportbedrijven waren er snel bij om de voordelen van de toetreding van landen als Polen uit te buiten. Ze openen vestigingen in Polen en zetten Poolse chauffeurs in op Europese ritten. De stoel van Nederlandse chauffeurs wordt letterlijk bezet door Polen.

Regiodinsdag, 14 maart 2006

Provinciale Staten neigen naar ‘ja’ voor Fries Museum

Leeuwarden – Het lijkt erop dat het Fries Museum gaat verhuizen van de Turfmarkt naar het Zaailand in Leeuwarden. Morgen nemen Provinciale Staten het definitieve besluit over de verhuizing. De belangrijkste partijen die nog twijfelen, CDA en VVD, ‘neigen naar instemming’.

Regiodinsdag, 14 maart 2006

Afgekeurde hengsten blijven dat voor FPS

Drachten – Het Koninklijke Friesch Paarden-Stamboek in Drachten (KFPS) zal de twee Friese hengsten die onlangs in het Duitse Dillenburg werden goedgekeurd door het Friesenpferde-Zuchtverband (FPZV) niet accepteren. Dat heeft het stamboekbestuur besloten. Afgekeurd is afgekeurd, aldus het bestuur.

Regiodinsdag, 14 maart 2006

‘Lekker dan!’ zegt Sanne: geen Cito-uitslag

ARJEN BAKKER

Regiodinsdag, 14 maart 2006

Watersporters erg slordig met eigen veiligheid

Leeuwarden – Watersporters nemen het niet zo nauw met de veiligheid aan boord. In veel boten is geen EHBO-kist of reddingsboei. Ook bestaat er vaak gevaar voor koolmonoxidevergiftiging. Een derde van de schepen is niet geregistreerd en de meeste vaartuigen zijn amper tegen inbraak beveiligd.

Regiodinsdag, 14 maart 2006

Aantal exoten neemt toe

Leeuwarden – In Nederland leven steeds meer dieren en planten die hier van oorsprong niet thuishoren. Het aantal exoten is sinds 1900 meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook in Fryslân duiken steeds vaker ‘vreemde snuiters’ op, zoals de Japanse oester en de nijlgans.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 maart 2006

Sneker kerken hervormen

Sneek – De Protestantse Gemeente Sneek i.w. gaat opnieuw gebouwen afstoten. Nadat in juni 2001 de Noorderkerk dichtging, krijgen nu ook de Ichthuskerk en de Zuiderkerk een nieuwe bestemming.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 maart 2006

Conferentie over kerk en voedselbanken

Leeuwarden – De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA en Kerkinactie houden volgende maand in Utrecht een conferentie over ‘Meer dan voedsel alleen’.

Weerdinsdag, 14 maart 2006

Vrij zonnig


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties