Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 14 maart 2003.

Bijschriftvrijdag, 14 maart 2003

De meeste

We spreken graag in de overtreffende trap: de beste, de slimste, de handigste.

Cultuurvrijdag, 14 maart 2003

Interesse uit Japan voor Spanner

Hilversum - Zanger Syb van der Ploeg vertrekt vandaag naar Japan om zijn nieuwe Engelstalige rockband Spanner te presenteren aan diverse belangstellenden uit de Japanse muziekindustrie. Dat heeft het management van de band laten weten.

Hoofdartikelvrijdag, 14 maart 2003

Op eieren lopen in de Kamer

Premier Balkenende nam dinsdagavond niet deel aan het slotdebat van de statenverkiezingen. De reden was dat hij tijd nodig had om zich goed voor te bereiden op het debat van woensdag met de Tweede Kamer over de kwestie Margarita. Het zou een moeilijke sessie worden.

Regiovrijdag, 14 maart 2003

Veenwouden krijgt dit najaar winkelcentrum

Veenwouden – Woningstichting Dantumadeel hoopt in het najaar te beginnen met de bouw van winkels en appartementen in het centrum van Veenwouden.

Regiovrijdag, 14 maart 2003

200 ideeën voor vaarroutes

Sneek – Voor het derde traject in het Friese Merenproject zijn tweehonderd projecten ingediend. De vijftig ‘best scorende’ ideeën van deze de groslijst belanden op een projectenlijst. Het gaat om projecten voor de vaarroutes van Sneek naar Stavoren en van de Galamadammen naar het Slotermeer.

Regiovrijdag, 14 maart 2003

‘Verspil geen energie meer voor promotie’

Groningen - De Drentse oud-gedeputeerde drs Ryan Schepers (51) uit Witteveen is deze week begonnen als voorzitter van het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT). Ze moet ervoor zorgen dat het noordelijk toerismeburau weer in rustig vaarwater komt. Mevrouw Schepers geeft leiding aan een engelstalig opleidingsinstituut in Groningen.

Regiovrijdag, 14 maart 2003

‘Fries? Nee, dat schrikt alleen maar af’

Leeuwarden - Bedrijven en gemeenten gebruiken de Friese taal niet wanneer ze informatie willen overbrengen. Dit stelt Minke van der Ploeg-Posthumus (66) in haar onderzoek ‘Taal yn it Lânskip’. Gisteren studeerde ze af in de Friese taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Regiovrijdag, 14 maart 2003

Wacht waakt over boomgaard

Jonkersvaart – Een beschrijving van elke boom in haar boomgaard en een gedegen onderhoudsplan. Atie Pranger-van der Craats is maar wat blij met haar abonnement op de Vruchtbomenwacht van Landschapsbeheer Groningen.

Regiovrijdag, 14 maart 2003

Beknibbelen op gehandicapten

Buitenpost – De gemeente Achtkarspelen gaat flink snijden in de financiële tegemoetkomingen aan gehandicapte burgers. Wethouder Van der Wal wil de komende tijd diverse bezuinigingsmaatregelen uitwerken om zo het financiële gat in het beschikbare budget te dichten. Van der Wal denkt onder meer aan het instellen van eigen bijdragen.

Regiovrijdag, 14 maart 2003

Chinees gezin moet na zestien jaar weg uit Nederland

Wolvega – Al zestien jaar woont de Chinese familie Ku in Nederland; de laatste vier jaar in Wolvega. Beide kinderen, een dochter van elf en een zoon van acht, zijn hier geboren en spreken perfect Nederlands. De Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) heeft besloten dat het gezin weg moet. De Ku’s zijn uitgeprocedeerd en zijn woensdag op straat gezet. Ze moeten weg uit Nederland. Terug naar China – of waar ook maar naartoe.

Regiovrijdag, 14 maart 2003

Politie lost insluipingen bij bejaarden op

Leeuwarden – De politie heeft met de aanhouding van vier verdachten zeventig gevallen van insluiping bij bejaarden opgelost. De misdrijven hebben plaatsgevonden in Noord- en Oost-Nederland.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 maart 2003

‘Ambtsdragersconferentie voor het eerst echt SoW’

Leeuwarden - Al jarenlang komen er op de Friese Ambtsdragersconferentie vertegenwoordigers uit zowel de hervormde als gereformeerde kerken. Toch was het echter nog steeds een gereformeerde aangelegenheid. Vanaf de editie van 2003 is dat voorbij, vertelt voorzitter van het comité, A. Ploegstra uit Leeuwarden.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 maart 2003

‘Roeping komt van God, die genereer je niet’

Leeuwarden - Dwars tegen de secularisatie in is het aantal priesterwijdingen in Nederland sinds de jaren tachtig gestaag gestegen. Maar de groei schiet tekort om de tientallen priesters die binnen tien jaar hun werk neerleggen, te vervangen. Wat doet de Rooms-Katholieke Kerk om haar parochianen niet als wezen achter te laten? ,,Roepingen genereer je niet.’’

Weervrijdag, 14 maart 2003

Schitterend

Het blijft vannacht helder en het kan licht vriezen met minima rond -1 graad. De wind is zwak tot matig uit het oosten. Het wordt morgen en zondag schitterend weer met veel zon en temperaturen rond 9 ŕ 10 graden .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties