Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 14 december 2017.

Economiedonderdag, 14 december 2017

Einde Abdij van Dokkum na geschil om pand

Dokkum - Hotel Abdij van Dokkum en restaurant De Refter zullen per 1 januari de deuren sluiten. Daartoe heeft uitbater Jurjen Raatjes, met zijn compagnon, besloten nadat hij het niet eens is geworden met de eigenaar van het voormalige kloostergebouw over renovatie en een nieuw huur- of koopcontract. Achttien mensen verliezen hun baan.

Hoofdartikeldonderdag, 14 december 2017

Geloven mag ook in het buurthuis

Waarom is er zo’n sterke tendens om godsdienst uit de openbare ruimte te verdrijven en tot privé-zaak te verklaren? Die terechte vraag stelde de katholieke priester Antoine Bodar tijdens de Huizingalezing 2017. Praktische voorbeelden zijn er te over.

Regiodonderdag, 14 december 2017

Verwarring over pistool in zaak-Thialf

Heerenveen - De verdachte van de schietpartij bij Thialf in januari van dit jaar zegt dat hij heeft geschoten met het pistool van het slachtoffer, ondernemer Bert Jonker. Dat bleek gisteren tijdens een pro-formazitting in de rechtbank in Leeuwarden. De 57-jarige man stelt dat het Bert Jonker was die hem bedreigde op het parkeerterrein van het ijsstadion, zo liet zijn advocaat Tim Vis gistermiddag weten.

Regiodonderdag, 14 december 2017

Ferwerter klas is klaar om voor Máxima op te treden

Ferwert - “Jongens, jullie moeten allemaal wel meezingen hoor!”, roept meester Nanne Douwes tijdens de laatste repetitie in het speellokaal van cbs Op Streek in Ferwert. “Je krijgt waarschijnlijk in je leven maar één kans om voor koningin Máxima te zingen en hier zul je over vijftig jaar nog over praten.”

Regiodonderdag, 14 december 2017

Bolswarder Zuivelschool als kennisnetwerk

Bolsward - Een eeuw lang was Bolsward het hart van het zuivelonderwijs in Fryslân. Generaties fabrieksdirecteuren zijn er opgeleid. Historicus Ronald Plantinga beschreef de geschiedenis van de Zuivelschool.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties