Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 november 2009.

Economiezaterdag, 14 november 2009

Hebo heeft belang in asfalteerbedrijf PAN overgenomen

Scharsterbrug - Het bedrijf Hebo uit Scharsterbrug heeft het aandelenpakket van de Haarsma Groep (Tjerkwerd) in Produktie Asfaltverwerking Nederland (PAN) overgenomen. Daardoor is Hebo met de andere aandeelhouder, het Groninger weg- en waterbouwbedrijf De Wilde, eigenaar van PAN. Deze onderneming asfalteert voor overheden, aannemers en bedrijfsleven.

Economiezaterdag, 14 november 2009

‘Snel genetische productiedieren’

Wageningen - Het instituut voor voedselveiligheid Rikilt van Wageningen UR stelt dat gentechnologie bij landbouwhuisdieren in een vergevorderd stadium van ontwikkeling is en dat de dierlijke producten binnenkort op de markt komen. De onderzoekers pleiten dan ook voor nieuwe methoden om genetisch gemodificeerde dieren te kunnen opsporen.

Hoofdartikelzaterdag, 14 november 2009

Moraliteit...

Managers moeten meer moraliteit leren. Bankiers moeten voorzorg betrachten jegens hun klanten. Het pensioenfonds ABP mag niet investeren in de wapenindustrie. Jonge mensen willen uitsluitend een groene hypotheek. Zo maar een paar voorbeelden van veranderende opvattingen over wat oorbaar is.

Regiozaterdag, 14 november 2009

Na sms heeft de boer nog 24 uur om zijn vee weg te halen

Ferwert - Een sms of e-mail als het hoogwater wordt. Gisteren berichtte het Friesch Dagblad over deze nieuwe dienst voor boeren rond Ferwert. Hoe is het ontstaan?

Regiozaterdag, 14 november 2009

Muziekles duurder door bezuiniging

Dokkum - Ouders in Dongeradeel zullen veel meer moeten betalen voor de muzieklessen van hun kinderen. De gemeente wil bijna 40 procent bezuinigen op de bijdrage van muziekschool Opus 3. Als de plannen doorgaan, worden de lessen twee tot drie keer zo duur.

Regiozaterdag, 14 november 2009

Jurjen eet boerenkool en zegt: nu zit ik vol. Einde

Leeuwarden - Vooroordelen zijn er genoeg over jongeren in het hulpverleningscircuit. Met het filmproject Sterren uit de Jeugdzorg wil de groep nou eens iets positief laten zien. Met zes korte films gaven ze gisteren op het Noordelijk Filmfestival een kijkje in hun leven.

Regiozaterdag, 14 november 2009

Maximale werkstraf voor Cambuur-relschoppers

Leeuwarden - De rechter heeft gisteren de hoogst mogelijke taakstraffen (240 uur) opgelegd aan relschoppers die betrokken waren bij de ongeregeldheden rond de wedstrijd FC Cambuur-Roda JC, 3 juni dit jaar in Leeuwarden. Uit de rechtszitting valt op te maken dat een deel van de rellen - het gooien met stenen op de Mobiele Eenheid - georganiseerd verliep.

Regiozaterdag, 14 november 2009

Heropening kanaal bij Nij Beets onzeker

Nij Beets - De heropening van het Polderhoofdkanaal voor pleziervaart valt 1,8 miljoen euro duurder uit dan eerder beraamd. Smallingerland en Opsterland willen niet meer betalen dan de eerder toegezegde bedragen. Daarmee lijkt het project niet door te gaan.

Geloof & Kerkzaterdag, 14 november 2009

Door Hanneke Goudappel.

Synode wil geen brief over seksualiteitk

Geloof & Kerkzaterdag, 14 november 2009

Website stimuleert jeugd om dominee te worden

Lunteren - De nieuwe website Domineeworden.nl moet jeugd enthousiast maken voor het predikantschap. Gisteren werd in Lunteren op de synode van de Protestantse Kerk de site officieel gepresenteerd. Prof. Gerrit de Kruijf van de Protestantse Theologische Universiteit gaf aan dat bij het werven van theologen tot nu toe is ingezet op de studie en niet op het ambt van predikant. Het initiatief voor het werven van studenten lag vooral bij de universiteiten en niet bij de kerk. Daarom heeft de Protestantse Kerk in samenwerking met de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) een werkgroep ingesteld. De nieuwe website is het eerste middel waarmee de werkgroep onder jongeren wil gaan werven.

Sportzaterdag, 14 november 2009

Vlap volgt De Boer op bij ONS Sneek

Sneek Fred de Boer stopt na dit seizoen als trainer van zaterdageersteklasser ONS Sneek. De Boer verruilt in samenspraak met het bestuur zijn functie voor die van hoofd jeugdopleiding bij de Snekers. Hij zal de komende drie seizoenen in die hoedanigheid Wieger Sinnema opvolgen, wiens contract niet wordt verlengd. Als opvolger van De Boer heeft ONS, koploper in de eerste klasse E, inmiddels Jan Vlap gestrikt. De 42-jarige trainer keert daarmee terug bij de club waarvoor hij in acht seizoenen meer dan 250 wedstrijden speelde. Vlap, recentelijk als speler nog in het nieuws door een opgelopen beenbreuk bij een gestaakte wedstrijd van Waterpoort Boys, is sinds 2007 trainer van Gronitas. Met de zondagclub uit Groningen veroverde hij afgelopen seizoen de titel in de tweede klasse. In het verleden trainde Vlap Lemmer, LAC Frisia 1883 en Bergum.

Sportzaterdag, 14 november 2009

Knegt met nationaal record ronde verder

Marquette De Friese shorttracker Sjinkie Knegt (20) heeft gisteren tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in het Amerikaanse Marwquette het Nederlandse record op de 500 meter verbeterd. Het talent uit Bantega verbeterde de oude toptijd van Niels Kerstholt met drietiende van een seconde tot 41,423. Nog belangrijker was dat de Friese zich plaatste voor de heats van het toernooi op deze afstand. Knegt probeert zich, net als Daan Breeuwsma uit Aldeboarn, in Marquette te plaatsen voor de Olympische Spelen in Vancouver.

Sportzaterdag, 14 november 2009

Twee finaleplaatsen voor Zonderland

Stuttgart Turner Epke Zonderland uit Lemmer heeft gisteren bij wereldbekerwedstrijden in Stuttgart twee finaleplaatsen bereikt. Op rek, het toestel waarop hij tweede werd bij de wereldkampioenschappen in Londen, was Zonderland in de kwalificaties de beste: 15,100. Zijn tweede finaleoptreden in de Duitse stad - waar hij zich kwalificeerde voor de Olympische Spelen van 2008 - is op brug. Zijn waardering van 15,125 was goed voor de vierde plaats. Ook Jeffrey Wammes komt zaterdag twee keer in actie. De turner kwalificeerde zich op vloer (14,975, zesde) en rek (14,400, achtste). Op sprong was Wammes door een val kansloos. Bij de vrouwen kwalificeerden Marlies Rijken en Natasja Blind zich voor toestelfinales. Rijken op balk met 13,300 (zesde), Blind mocht als achtste (12,825) nog net naar de finale op vloer. Op dat toestel is Rijken reserve.

Sportzaterdag, 14 november 2009

Geen bijzondere leerling, wel een bijzonder schaaktalent

Leeuwarden - Hij is de jongste grootmeester ter wereld en de jongste Nederlands kampioen schaken aller tijden: Anish Giri. De vijftienjarige schaker uit Delft laat dit weekeinde zijn kunsten zien in Leeuwarden tijdens de tweede Haije Kramer zeskamp van de Koninklijke schaakclub Philidor 1847 uit Leeuwarden.

Sportzaterdag, 14 november 2009

Cambuur minst slechte in schiettent Oss

Oss - Cambuur en vreemde, doelpuntrijke duels zijn dit seizoen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gisteravond was weer de overtreffende trap van alles hiervoor. In Oss kwam Cambuur in een barslechte wedstrijd, met de hakken over de sloot na een krankzinnig scoreverloop als winnaar uit de bus.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties