Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 14 november 2008.

Cultuurvrijdag, 14 november 2008

Boek en gebouw voor Crescendo Opende

Opende - Het bekende wielrijderskorps Crescendo uit Opende is vanaf morgen een gebouw en een boek rijker. Burgemeester Dijkstra van Grootegast geeft morgen de sleutel van het gymlokaal aan het bestuur van de muziekvereniging. Het lokaal aan de Verbindingsweg wordt verbouwd tot een multifunctioneel muziekcentrum voor de Bicycle Showband. Hier worden de muziekstukken ingestudeerd en krijgen de slagwerkers les. Ook zal er een muziektheater en een museum over het wielrijderskorps in het pand komen. Begin 2010 moet de verbouwing gereed zijn.

Economievrijdag, 14 november 2008

Steun tuinder bij duurzame investeringen

Den Haag - Minister Verburg (Landbouw) wil de garantstelling voor duurzame investeringen door glastuinders verhogen van 1,2 miljoen naar 2,5 miljoen euro per aanvraag. Gisteren is een akkoord gesloten met Rabobank en landbouworganisatie LTO Nederland.

Hoofdartikelvrijdag, 14 november 2008

Het Elektronisch PatiŽnten Dossier...

Ziekenhuizen gaan slordig om met hun computersystemen, waardoor informatie over patiŽnten er niet veilig is, zo bleek uit een rapport van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dat deze week naar buiten kwam. Complete afdelingen werken met dezelfde inlognaam en wachtwoord. Verder blijven computerschermen vaak aan staan. Als het personeel weg is, kan iemand anders het systeem in. Ook is onduidelijk wie er verantwoordelijk is voor de beveiliging. Dat de privacy van patiŽnten niet in goede handen is bleek trouwens al eerder deze week. Zes ziekenhuizen in Zuid-Holland gaven een verslaggever die zich voordeed als medewerker van een ziekenhuis, zeer vertrouwelijke informatie over patiŽnten.

Regiovrijdag, 14 november 2008

Woorden zijn als zilveren appels op een gouden schaal

Broeksterwoude - Tijdens de derde landelijke Dag van Respect hebben tweeduizend basisscholen gisteren met speciale lessen stilgestaan bij waarden als tolerantie en respect. Op sommige scholen gaven politici gastlessen over dit onderwerp.

Regiovrijdag, 14 november 2008

School Lollum voor hele dorp

Lollum - Na negen maanden renovatie hebben de 46 kinderen van cbs De Gielguorde in Lollum een nieuw gebouw. In het vernieuwde pand hebben de christelijke basisschool, peuterspeelzaal De Stipkes en de bibliotheek onderdak. Gistermiddag werd het nieuwe logo onthuld door Antoinette van der Veen, voorzitter van De Stipkes. Bauke Syperda, in het dagelijks leven timmerman en als vrijwilliger betrokken bij de verbouw, verrichtte de openingshandeling.

Regiovrijdag, 14 november 2008

Zonder zwerfvuil is het aangenamer Ďverpoození

Leeuwarden - Wie vanaf vandaag de Prinsentuin in Leeuwarden binnenwandelt en kijkt naar het bord bij de ingang, kan zich even in de jaren twintig van de vorige eeuw wanen. Okť, de autogeluiden moeten weggedacht worden, maar dan is het ook echt weer, pak ím beet, 1923.

Regiovrijdag, 14 november 2008

Bijstanders flauw van het wantrouwen

Leeuwarden - Friezen met een uitkering zijn het beu dat ze door uitkeringsinstanties aan alle kanten worden gecontroleerd. Ze voelen zich behandeld alsof ze allemaal potentiŽle fraudeurs zijn. Door de strengere handhaving zou de privacy in het nauw komen.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 november 2008

Baptisten willen samenwerken met VU

Barneveld - De Unie van Baptistengemeenten wil vanaf volgend academiejaar voor haar predikantenopleiding samenwerken met de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Het voorstel van de Unieraad en het Bestuur Theologische Opleiding komt volgende week zaterdag aan de orde op de algemene vergadering van de Unie.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 november 2008

Gereformeerde student positief over de kerk

Utrecht - Gereformeerde studenten die op een gereformeerde studentenvereniging zitten zijn over het algemeen positief over de kerk. Dat blijkt uit een enquÍte die Sensor - een christelijke bezinningsorganisatie over geloof en samenleving - hield onder de studenten van de VGS (Verenigingen van Gereformeerde Studenten) en CSFR (Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato).

Geloof & Kerkvrijdag, 14 november 2008

Baptistengemeente De Vluchtheuvel uit Surhuisterveen bestaat 25 jaar


Geloof & Kerkvrijdag, 14 november 2008

Promotieonderzoek naar gemeenteopbouw in nieuwbouwwijken

Amersfoort - Waar de kerk in een nieuwbouwwijk als sociale beweging begint, krijgen toch hoe langer hoe meer de wensen van kerkmensen de overhand. Nieuwe vormen verworden dan al snel tot een traditionele gemeente. Dat concludeert Gert de Jong in zijn promotie over gemeente-opbouw in Amersfoort-Noord.

Sportvrijdag, 14 november 2008

Martina sprint tegen dominostenen

Leeuwarden De Antilliaanse sprinter Churandy Martina neemt het vandaag in Leeuwarden op tegen vallende dominostenen. Martina loopt 30 meter tijdens Domino Day in Leeuwarden. Op de tiende editie van Domino Day gaan 4,5 miljoen dominostenen tegen de vlakte. Het is de bedoeling dat de rennende Martina, vanuit de startblokken op een nagemaakte kunststofbaan, dat enige tientallen meters bijhoudt. In het verleden hebben sprinters ook wel eens tegen paarden hardgelopen. Martina is overigens nog in afwachting van behandeling van zijn olympische diskwalificatie door het internationaal sporttribunaal (CAS) op 5 december in Lausanne.

Sportvrijdag, 14 november 2008

Monsterscore voor Heerenveen-vrouwen

Kerkrade De vrouwen van SC Heerenveen hebben gisteravond geen enkele moeite gehad met Roda JC. De Friezinnen waren in Kerkrade met 6-1 te sterk voor de thuisclub. Bij rust stond het nog 0-0. Trainer Harry Sinkgraven zag vervolgens hoe zijn ploeg in de tweede helft op achterstand kwam, maar door een hattrick van zowel Sylvia Smit als Sherida Spitse werd het alsnog een forse uitoverwinning. Heerenveen is in de stand nu derde.

Sportvrijdag, 14 november 2008

Blessure Van der Heide valt mee

Leeuwarden De blessure die Sandor van der Heide van SC Cambuur-Leeuwarden woensdag in het bekertreffen met Sparta opliep, blijkt mee te vallen. De spelbepaler viel uit met een kwetsuur aan zijn rechterenkel na een zware overtreding van Spartaan Kevin Strootman. De Sneker trainde gisteren weer licht mee met de selectie. Hij hoopt op tijd klaar te zijn voor het belangrijke duel tegen MVV morgenvanavond. De directie van Cambuur verwacht dat het duel, dat belangrijk is in de strijd om de derde periode, wel eens uitverkocht zou kunnen raken.

Sportvrijdag, 14 november 2008

Kalou aantal weken uitgeschakeld

Heerenveen Sportclub Heerenveen kan een aantal weken niet beschikken over Bonaventure Kalou. De aanvaller liep woensdag in het bekerduel met Haaglandia een hamstringblessure op. Het is de tweede maal dit seizoen dat Kalou als gevolg van hamstringklachten moet toekijken. Een echo moet uitwijzen of er schade aan de spier is en hoe groot de eventuele schade is. Ook Tarik Elyounoussi raakte tegen Haaglandia geblesseerd. De Noor kreeg tegen de amateurs een tik op de enkel. Hij is mogelijk morgenavond tegen FC Utrecht wel inzetbaar. De blessure van Milan Kopic valt eveneens mee.

Sportvrijdag, 14 november 2008

Muurkaatsers stunten bijna

Ibarra Michel van der Veen en Pier Piersma hebben gisteren op het WK kaatsen bijna voor een daverende verrassing gezorgd. De muurkaatsers brachten titelkandidaat ArgentiniŽ in grote verlegenheid. Pas in drie sets bleken de Zuid-Amerikanen te sterk voor de Friezen. Nederland won wel de andere twee poulewedstrijden (Panama en Uruguay), maar omdat ArgentiniŽ alles won ging dat land door naar de finale. Piersma en Van der Veen wonnen tegen de Argentijnen de eerste set met 11-9 na een voorsprong van 9-3. De volgende set kwam het duo er niet aan te pas; 11-2. In de beslissende set namen de Friezen een 3-0 en 5-2 voorsprong. Het bleek niet genoeg.

Sportvrijdag, 14 november 2008

Playoffs ijshockey: acht in plaats van vier clubs

Heerenveen - Hajť Flyers kan zich gaan opmaken voor de playoffs. De Nederlandse ijshockeybond heeft besloten de playoffs aan het seizoen uit te breiden van vier naar acht clubs. Alleen de nummer negen kent dan een vroegtijdig einde van het seizoen. Voor de Friese club is de zo gewenste deelname aan de climax van het seizoen zo goed als zeker.

Sportvrijdag, 14 november 2008

Zorgen over agressie en alcoholbeleid

Wolvega - Het district Noord van de KNVB zit flink in zijn maag met de toegenomen agressie op de voetbalvelden en het alcoholbeleid in de kantines. Dat waren de speerpunten tijdens de jaarlijkse districtsvergadering, gisteren in Wolvega. Over de nog in te voeren Topklasse werd nauwelijks gerept.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties