Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 14 februari 2018.

Economiewoensdag, 14 februari 2018

BabyPlanet zet volgende stap vooruit in familiegeschiedenis

Drachten - Hielke en Boukje Klaver begonnen in 1953 een babywinkel in Drachten. Het echtpaar rekende met de komst van Philips op een goede boterham. Dat werd bewaarheid. De drie zonen maakten van de winkel een keten en nu wordt er verder uitgebreid.

Hoofdartikelwoensdag, 14 februari 2018

Rechtsstaatverdedigers zijn onontbeerlijk

Een staat die zichzelf serieus neemt heeft behoefte aan sterke krachten die los staan van de politieke waan van de dag. Vrijwel wekelijks is er reuring, bijvoorbeeld de afgelopen dagen over de leugens van minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken over zijn aanwezigheid bij een bijeenkomst in de datsja van president Poetin van Rusland. Zijn opstappen is er een teken van: onverwachte gebeurtenissen en de reactie daarop door politici kunnen een kabinet maken of breken.

Regiowoensdag, 14 februari 2018

Korting voor Friese student in Leeuwarden

Leeuwarden - Friese studenten kunnen met korting studeren bij de RUG Campus Fryslân, de nieuwe universitaire opleiding in Leeuwarden. De provincie Fryslân stelt per Friese student maximaal 3750 euro subsidie beschikbaar, als tegemoetkoming in de relatief hoge studiekosten.

Regiowoensdag, 14 februari 2018

Banenverlies verwacht door laagvliegroutes

Munnekeburen - De laagvliegroutes die Lelystad Airport de komende jaren in gebruik neemt, leiden tot een verlies van 5220 banen en een omzeverlies van 233 miljoen euro in de toeristische sector in Fryslân, Overijssel en Gelderland. Dat concludeert ingenieur Kees Baumann in een onderzoek naar de economische schade van de laagvliegroutes.

Regiowoensdag, 14 februari 2018

Een steuntje in de rug hebben Eritrese vluchtelingen wel nodig

Sneek - Na Syriërs vormen Eritreeërs de grootste groep vluchtelingen in Nederland. Maar hun integratie verloopt vaak moeizamer dan die van Syriërs. Vandaag start Vluchtelingenwerk Noord-Nederland een project om hen daarbij te helpen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties