Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 14 februari 2013.

Cultuurdonderdag, 14 februari 2013

Eastereiners in finale Oostenrijks Songfestival

Falco Luneau en Sytze Verbeek uit Easterein doen morgenavond mee aan de voorronde van het Oostenrijks Songfestival. Als ze winnen mogen ze meedoen aan het Eurovisiesongfestival in Zweden. En kunnen ze het opnemen tegen Anouk, de Nederlandse inbreng dit jaar op het Eurovisiesongfestival. Wie weet treffen ze elkaar op 18 mei in de grote finale in Malmö.

Economiedonderdag, 14 februari 2013

AutoSchat Burgum wil Van der Meij inlijven

Burgum | AutoSchat in Burgum heeft een intentieverklaring getekend voor de overname van collega Autobedrijf van der Meij in Ferwert. Dat maakten de autobedrijven gisteren bekend. Eigenaar Jan Schat verwacht door de samenvoeging synergievoordelen te kunnen behalen en de positie in de Friese autobranche te verstevigen. Bij AutoSchat, dat in 1969 begon in Tytsjerk en zich gespecialiseerd heeft in Mercedes, werken achttien mensen. Autobedrijf Van der Meij telt elf werknemers. Binnen enkele maanden moet de definitieve overname worden beklonken.

Economiedonderdag, 14 februari 2013

Lametco mogelijk bij werf Welsec gevoegd

Leeuwarden | De oud-eigenaren van de Langhout Groep willen de voormalige werkmaatschappij Lametco uit die bv samenvoegen met het straal-, schilder- en classificeerbedrijf Welsec in Harlingen. Dat zegt curator Evert-Jan Rotshuizen. Metaalbewerkingstak Lametco is eind 2012, vlak voor het bankroet van Langhout Groep Beheer, verkocht. De curator stelt hier een onderzoek naar in. De werf Welsec, tegenwoordig Strametco, werd vorig jaar gekocht door de eigenaren van Langhout. Bij het bankroet van Langhout gingen zestig banen verloren.

Hoofdartikeldonderdag, 14 februari 2013

VVD en PvdA kunnen het niet met z’n tweeën

Minister Blok (Wonen) sloot gisteren met D66, ChristenUnie en SGP een akkoord over de woningmarkt. Dat was nodig omdat de coalitie van VVD en PvdA geen meerderheid in de Eerste Kamer heeft. Let wel: Blok sprak met fractievoorzitters uit de Tweede Kamer. Terwijl de coalitie daar wel een meerderheid heeft. Moet Blok dan niet met de Eerste Kamer praten?

Regiodonderdag, 14 februari 2013

Nieuwe actie voor aanleg van aquaduct in A6

Scharsterbrug | De provincie Fryslân en gemeente Skarsterlân leggen zich niet neer bij het besluit van minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu om geen aquaduct in de A6 onder de Skarster Rien aan te leggen. ,,We litte it der net by sitte”, aldus wethouder Durk Durksz van Skarsterlân.

Regiodonderdag, 14 februari 2013

Vervuiling Strandheem komt niet van vee

Opende | De bacteriële vervuiling van de zwemwaterplas bij Strandheem bij Opende is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van watervogels. Dit blijkt uit een rapport van ingenieursbureau Grontmij, dat het vervuilde water onderzocht. De uitwerpselen van rustende vogels bij het zwemstrand veroorzaken de hoge concentratie van E.coli-bacteriën, die al enkele jaren in het water voorkomt.

Regiodonderdag, 14 februari 2013

Femke is het Valentijnscadeau van Duitse Kerstin en Fries Jelle

Geen chocolade dit jaar met Valentijn voor Kerstin Koschel (24) uit Lioessens. Ook hoeft ze geen kaart of bos bloemen van haar partner Jelle van der Wagen (25). ,,Us grutste Valentijnskado leit dêr”, wijzen ze beide naar de wieg.

Geloof & Kerkdonderdag, 14 februari 2013

Paus roept op Aswoensdag op tot eenheid kerken

Vaticaanstad | Paus Benedictus XVI is woensdagavond in de Sint-Pieter voorgegaan in een indrukwekkende Aswoensdagmis. Hij riep daarin nadrukkelijk op tot meer eenheid tussen kerken, zo meldt het Vaticaanse persbureau Ansa. De kerkvorst riep op ,,het individualisme en de rivaliteit’’ te overwinnen.

Geloof & Kerkdonderdag, 14 februari 2013

Ondanks logica blijft geloven een sprong

Leiden | Hoe je God kunt leren kennen, is een spannende vraag. Uit de Bijbel natuurlijk, maar toch ook in de natuur? Of in de ontmoeting met mensen, die immers naar Gods beeld geschapen zijn? Onder theologen lopen de meningen hierover behoorlijk uiteen: sommigen leggen alle nadruk op de bijbel als enige bron van godskennis, anderen zien het liever breder.

Sportdonderdag, 14 februari 2013

Drachten oefent tegen Duits nationaal team

Drachten | KV Drachten speelt zaterdag in de Korfbalhal een oefenwedstrijd tegen het nationale team van Duitsland. Die Mannschaft behoorde jarenlang tot de beste teams van Europa, maar is de laatste tijd een beetje teruggevallen. Bij het laatste wereldkampioenschap, in 2011 in China, eindigde het op een teleurstellende negende plaats.

Sportdonderdag, 14 februari 2013

Bob de Vries start op de 10 kilometer worldcup Erfurt

Heerenveen | Bob de Vries uit Haule heeft zich gisteravond bij een selectiewedstrijd in Heerenveen op de 10 kilometer geplaatst voor de wereldbekerwedstrijden in Erfurt. Hij won de afstand in een tijd van 13.20,40, voor Rob Hadders (13.25,22) en Ted-Jan Bloemen (13.26,67).

Weerdonderdag, 14 februari 2013

Met fusie verdwijnt stukje Leeuwarder voetbalhistorie

Leeuwarden | Het was gisteravond een gedenkwaardige avond voor het Leeuwarder amateurvoetbal. De beide voetbalverenigingen vv Leeuwarden en Rood Geel zullen met ingang van het seizoen 2013-2014 verder gaan als één club en daarmee verdwijnt een stukje Leeuwarder voetbalhistorie. De leden van beide clubs spraken zich gisteravond op een bijzondere ledenvergadering unaniem uit voor een fusie. Bij Nicator, de beoogde derde partij om op te gaan in de nieuwe vereniging, werd het fusievoorstel met een ruime meerderheid van tafel geveegd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties