Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 13 oktober 2011.

Economiedonderdag, 13 oktober 2011

Houtindustrie Van de Witte failliet verklaard

Leeuwarden - Houtindustrie Van de Witte uit Buitenpost is failliet. Het faillissement over het ruim negentig jaar oude bedrijf is deze week door de rechtbank in Leeuwarden uitgesproken. Het faillissement is door de directeur van het bedrijf aangevraagd. Bij het Buitenposter bedrijf werken twintig mensen. Hen is ontslag aangezegd. Het bedrijf richtte zich voornamelijk op de bouw van nieuwe woningen. Deze markt is het afgelopen jaar bijna stilgevallen.

Hoofdartikeldonderdag, 13 oktober 2011

De laffe Kamerleden over handhaving

Veel leden van de Tweede Kamer zijn verontwaardigd over de vele bekeuringen die zijn uitgedeeld op de A2, de weg tussen Amsterdam en Utrecht. De politie hield veel snelheidscontroles op die druk bereden weg en noteerde liefst 75.000 automobilisten die te snel reden.

Regiodonderdag, 13 oktober 2011

Breed water tussen Pikmar en Wide Ie


Regiodonderdag, 13 oktober 2011

Zorgen over uitblijven van plannen voor Thialf

Leeuwarden - De traagheid waarmee de nieuwe plannen voor Thialf in Heerenveen worden ontwikkeld baart de VVD en GrienLinks in Provinciale Staten van Fryslân zorgen. Zij vrezen dat tegen de tijd dat Fryslân precies weet wat ze in Heerenveen wil neerzetten, er in Den Haag geen geld meer is voor co-financiering. Of dat elders in Nederland dan al een nieuwe schaatstempel wordt ontwikkeld.

Regiodonderdag, 13 oktober 2011

CDA: coöperatie voor beheer van de vaarwegen

Leeuwarden - Voor het beheer en onderhoud van de Friese vaarwegen kan het beste een coöperatie worden opgericht. Die zou op termijn ook het bedienen van bruggen in Fryslân moeten gaan aansturen. Dit voorstel van de Statenfractie van CDA is een reactie op het voornemen van Gedeputeerde Staten om het beheer onder te brengen bij de provincie en Wetterskip Fryslân.

Regiodonderdag, 13 oktober 2011

Machtigen promoten Fryslân

Appelscha - Vooraanstaande Friese beleidsbepalers uit bedrijfsleven, overheid, cultuur, onderwijs en sport steken de hoofden bijeen om buiten Fryslân de provincie te promoten. Gisteren is daartoe de Club Diplomatique Fan Fryslân heropgericht.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 oktober 2011

Proces Iraanse voorganger Nadarkhani moet over

Den Haag - De Iraanse pastor Youcef Nadarkhani krijgt een nieuw proces. Zijn rechtszaak is door het Iraans Hooggerechtshof verwezen naar een lagere rechter. De doodstraf die hij had opgelegd gekregen, is daarmee voorlopig van de baan.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 oktober 2011

Kopten betogen in Amsterdam vanwege geweld

Den Haag - Nederlandse koptische christenen demonstreren zaterdag op het Museumplein in Amsterdam om hun medeleven te betuigen aan de slachtoffers van het geweld afgelopen zondag in Egypte. Na een vreedzame betoging kwamen 25 kopten om het leven en raakten ruim tweehonderd gewond.

Sportdonderdag, 13 oktober 2011

Windsurfen: het is alsof je de ene goal na de andere scoort

Ferwert - Met zestig kilometer per uur over het water scheren, haren in de wind en als je zin hebt zomaar naar de overkant van het IJsselmeer knallen. Surfen geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Maar dat zijn we vergeten, vindt Aris-Pieter de Jong (47) uit Ferwert. Daarom heeft zijn windsurfvereniging uit Oostmahorn de finale van het NK naar Fryslân gehaald. Komend weekeinde strijden de grote mannen op het Lauwersmeer om Nederlandse titels, maar krijgen ook recreanten de mogelijkheid om te genieten van de wind in de zeilen. De Jong: ,,We moeten laten zien hoe mooi het is om op zo’n plank te staan.”

Sportdonderdag, 13 oktober 2011

Heerenveen knikkert SCO uit het bekertoerooi

Heerenveen - Eersteklasser Heerenveen heeft gisteravond in het bekertoernooi voor een stunt gezorgd door hoofdklasser SCO uit Oldeholtpade na verlenging met 14-13 te verslaan. LDODK maakte geen fout. In Sneek won de ploeg van Gerald Aukes met 15-21 van De Waterpoort.

Sportdonderdag, 13 oktober 2011

DFD stopt per direct met trainer Venekamp

Oentsjerk - Het bestuur van korfbalvereniging DFD uit Oentsjerk en trainer/coach Jan Willem Venekamp hebben besloten om de samenwerking per direct te beëindigen. Dit besluit komt na overleg met de spelersgroep, dat het vertrouwen in Venekamp had opgezegd. De taken van Venekamp zullen vooralsnog worden overgenomen door Edgar Vellinga, trainer/coach van DFD 2. Met acht punten uit zes duels staat DFD op dit moment vierde in de eerste klasse D.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties