Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 13 oktober 2003.

Bijschriftmaandag, 13 oktober 2003

Diepe put

‘Zo, ben je weer thuis uit het ziekenhuis’. ‘Ja man, gelukkig wel. Maar praat me er niet van. Er had maar weinig bij hoeven te komen of ik was er niet meer geweest. Ik heb wel geluk gehad, zeg. Als ik niet net de goede dokter was tegengekomen’.

Cultuurmaandag, 13 oktober 2003

Sútelaksje levert 7000 euro meer op dan vorig jaar

Leeuwarden - De Sútelaksje van de Stichting It Fryske Boek heeft dit jaar 226.631 euro opgeleverd. Dat is zo’n 7000 euro meer dan vorig jaar. Dat heeft de stichting zondag laten weten.

Cultuurmaandag, 13 oktober 2003

Topbands imponeren niet op dertigste editie van Taptoe Leeuwarden

Leeuwarden - Afwisselend, leuk en bomvol was de dertigste editie van Taptoe Leeuwarden zaterdagavond in een met 5500 toeschouwers uitverkocht FEC.

Cultuurmaandag, 13 oktober 2003

Verrassende presentaties workshops

Het Friese theatergezelschap Tryater heet deze week iedereen welkom tijdens het Wolkomfestival . Tryater stelt het publiek voor aan nieuwe regisseurs en projecten. Ook de nieuwe artistiek leider Hans Man in ’t Veld introduceert zich bij het publiek. Voor het Friesch Dagblad houdt hij de komende dagen een dagboek bij.

Cultuurmaandag, 13 oktober 2003

Zeldzame schoonheid Nederlandse Big Band

Met de inswinger van dit nieuwe jazzseizoen, een concert met het jazzorkest van het Concertgebouw, is Hothouse Redbad niet alleen voorbeeldig van start gegaan.

Cultuurmaandag, 13 oktober 2003

Winsemius speelt vlot en gedreven programma

In de Hervormde kerk van Minnertsga staat het enige Robustelly-orgel, een Frans getint barokorgel van Belgische makelij, dat Fryslân rijk is.

Hoofdartikelmaandag, 13 oktober 2003

De kwestie Mabel…

Hoe resoluut het besluit was van minister-president Balkenende ook was in de kwestie Mabel Wisse Smit, de zaak is nog lang niet van de agenda. Met name de oppositie, met GroenLinks voorop, zal alles willen weten van de AIVD; wat die wel en niet wist en waarom die dienst niet meer wist.

Regiomaandag, 13 oktober 2003

Angstig zoeken in een tent vol discorook

Lemmer – Rustig blijven ademen. Voel met je armen en benen waar de meubels staan. Raak niet in paniek en zoek de wand. Maar de rook beheerst alles. Het prikkelt de keel en de ogen. Het gevoel opgesloten te zijn overvalt me volledig. De ademhaling is niet meer in bedwang te houden. Waar is de uitgang? Ik moet hier uit.

Regiomaandag, 13 oktober 2003

Skylge wil meer geld uit toerisme

Terschelling - De gemeente Terschelling overweegt de toeristenbelasting voortaan via de logiesverstrekkers te gaan innen. Tot nu toe betalen vakantiegangers 3,70 euro bij vertrek vanuit Harlingen. Een heffing per overnachting zou wellicht meer opbrengen, denkt het college van burgemeester en wethouders.

Regiomaandag, 13 oktober 2003

Slapen in de bedstee in Fleremaheerd

Sebaldeburen – Slapen in de bedstee kan sinds gisteren in de eeuwenoude boerderij aan het Westerzand in Sebaldeburen. De twee jaar geleden opgestapte wethouder Koos Fleer van Grootegast en zijn partner Trije Niks exploiteren in de kop en de hals van de monumentale boerderij De Fleremaheerd twee plekken voor erfgoedlogies.

Regiomaandag, 13 oktober 2003

Fries, kwart Groninger, halve Wieringer

Leeuwarden - ,,Ik ben een kwart Fries, kwart Groninger en een halve Wieringer.’’ De zestigjarige Nan Mulder uit Grootebroek stelt zich op de tiende Friese Genealogische Contactdag in het gebouw van Tresoar in Leeuwarden op gepaste wijze voor.

Regiomaandag, 13 oktober 2003

Tien nieuwe modelmerries in Drachten

Drachten – Ruim 2500 enthousiaste toeschouwers, prachtige kampioenen, tien nieuwe modelmerries en een nieuwe jeugdkampioen bij de dekhengsten (Monte). De centrale keuring van het Friesch Paarden-Stamboek (FPS) heeft de laatste jaren niet zo’n uitstraling gehad als afgelopen zaterdag in het Paardencentrum Fryslân (het voormalige Fries Paardencentrum) in Drachten.

Geloof & Kerkmaandag, 13 oktober 2003

Genezingsdienst: ‘Jezus in actie’

Friesch Dagblad -redacteur Berber Bijma verblijft drie maanden in India om daar haar afstudeerscriptie culturele antropologie te maken. Het onderwerp is de groei van de pinksterkerken. Vanuit de Zuid-Indiase stad Bangalore doet ze regelmatig verslag. Deel 2.

Sportmaandag, 13 oktober 2003

Tweemaal tweemaal rood voor één speler

Het kan verkeren. Soms gaan spelers naar het inzicht van de arbiter zodanig over de schreef dat ze niet eenmaal, maar tweemaal rood krijgen voorgeschoteld. Dit was dit weekeinde het geval bij de wedstrijden Blue Boys tegen De Wilper Boys en Rijperkerk – Ropta Boys, allebei in de vijfde klasse B. Martijn Reinkema van De Wilper Boys kreeg tweemaal rood van scheidsrechter Jan Brink.

Sportmaandag, 13 oktober 2003

ONS Sneek is dit seizoen gegroeid

Heerenveen – Daar waar ONS Sneek afgelopen seizoen nog wel eens een steekje liet vallen, lijkt de formatie van trainer Marcel Valk afgerekend te hebben met dat probleem. Na een kwart van de competitie mag al voorzichtig geconcludeerd dat de titelkandidaat numero één is gegroeid. Dat bleek zaterdag in Heerenveen waar ook de gelijknamige Boys de oranjehemden niet een halt konden toeroepen.

Sportmaandag, 13 oktober 2003

‘De Readsjes’ van roze wolk

Zwaagwesteinde - Gepromoveerd via de nacompetitie en na vijf wedstrijden in de vierde klasse ook weer om de bovenste plaatsen meedoen. Het leek niet op te kunnen voor de Westereinders . Duur puntverlies zaterdag tegen het laag geklasseerde De Lauwers zette de thuisclub weer met beide benen op de grond.

Sportmaandag, 13 oktober 2003

’t Fean’58 koploper na zege

Surhuisterveen - De confrontatie tussen ’t Fean ’58 en Friese Boys was er eentje met vele interessante aspecten. Allebei een goede seizoenstart, ongeveer dezelfde kwaliteiten en een trainer die het opnam tegen zijn oude ploeg. Het enige verschil? De Feansters toonden zich een stuk alerter dan Friese Boys en juist dat aspect bleek van doorslaggevend belang.

Sportmaandag, 13 oktober 2003

Harkemase Boys blijft geschiedenis schrijven

Urk – Harkemase Boys wist zaterdag voor het eerst drie punten vanaf Urk mee naar huis nemen. Trainer Sjoerd Jan Eppinga en zijn succesformatie blijven maar geschiedenis schrijven. En passant namen de Harkemasters de leiding in de hoofdklasse C over van Be Quick’28. De titelverdediger is weer op kampioenskoers.

Weermaandag, 13 oktober 2003

Zonnig en schraal

Het blijft vanavond en vannacht vrijwel helder en droog. De temperatuur zakt tot 3 à 4 graden, aan zee ligt het kwik een paar graden hoger. Morgen is het opnieuw zonnig en schraal. Het wordt ongeveer 12 graden, bij een matige tot krachtige oostenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties