Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 13 september 2017.

Economiewoensdag, 13 september 2017

Veel boeren miljonair, maar wel met een heel laag inkomen

Leeuwarden – Zo’n 20 procent van de Nederlandse miljonairs is boer, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren. Maar dan wel hele arme miljonairs, reageert Sieta van Keimpema van Dutch Dairymen Board.

Economiewoensdag, 13 september 2017

Molensteen Friesland Bank bezorgt Rabo een boekwinst

Leeuwarden - De verkoop van het aandelenpakket in de Bossche vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen heeft Rabobank gisteren 100,6 miljoen euro opgeleverd. Rabo verkreeg het belang bij de inlijving van Friesland Bank in 2012. Het bezit van de aandelen werd de Friese bank juist fataal.

Hoofdartikelwoensdag, 13 september 2017

Linkse samenwerking goed voor hele politiek

De Kamerleden Zihni Özdil, Bart van Kent en Gijs van Dijk werken aan een initiatiefwet om werknemers die betaald worden via een payroll-constructie evenveel rechten te geven als werknemers die op de loonlijst van een bedrijf staan. Het is geen baanbrekend wetsvoorstel, al gaat het wel om een typisch links onderwerp: baanzekerheid.

Regiowoensdag, 13 september 2017

Friese jongere krijgt nog vaak drank mee

Leeuwarden - De leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol wordt in de meeste gevallen in Fryslân nog niet goed nageleefd. Bij 52 procent van de aankooppogingen door jongeren onder de achttien lukt het nog om alcohol mee te krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van het platform Nuchtere Fries, waarbij onder andere GGD Fryslân en alle Friese gemeenten zijn aangesloten.

Regiowoensdag, 13 september 2017

Mobieltjes verraden aantal bezoekers

Leeuwarden Het aantal bezoekers van Culturele Hoofdstad wordt mogelijk gemeten op basis van de data van telefoonproviders. De gemeente Leeuwarden, de provincie Fryslân en Leeuwarden-Fryslân 2018 (LF2018) zien dat als een serieuze optie.

Regiowoensdag, 13 september 2017

Provincie machteloos bij vertrekregeling Alliander

Leeuwarden - De vertrokken topman van energienetwerkbedrijf Alliander heeft ruim een half miljoen euro meegekregen. Peter Molengraaf maakte onlangs, na een afwezigheid van een aantal maanden wegens een sabbatical, bekend per 1 september niet meer terug te keren bij Alliander. De provincie Fryslân, grootaandeelhouder, zei gisteren niets te kunnen doen aan de vertrekregeling.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties