Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 september 2005.

Economiedinsdag, 13 september 2005

Inkomen boer Nederland daalt het meest

Voorburg - De inkomens van de boeren in Nederland daalden vorig jaar van alle landen in de Europese Unie het sterkst. Het exploitatieoverschot, een indicator voor het inkomen, daalde met ruim 11 procent. Dit blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De inkomens daalden vooral door de lagere prijzen. Vooral door de grotere internationale oogsten daalden de opbrengstprijzen gemiddeld 3,5 procent vergeleken met een jaar eerder.

Economiedinsdag, 13 september 2005

Total Safety Supply samen met De Blinde

Harlingen/Heerenveen - Total Safety Supply uit Harlingen en wasserij De Blinde uit Heerenveen gaan samen hun producten verkopen. Total Safety Supply levert bedrijfskleding, De Blinde reinigt deze. Beide bedrijven willen met de samenwerking de klant een totaalpakket kunnen bieden voor de levering en het reinigen van bedrijfskleding.

Economiedinsdag, 13 september 2005

Lotusbloemen, soja en oregano in Fryslân

Buitenpost – Lotusbloemen, sojabonen, koolzaad en zonnebloemen. De mogelijkheden nemen toe voor de Friese boeren, dankzij de opwarming van de aarde.

Regiodinsdag, 13 september 2005

Hille Vlasman schreef boek over verongelukte zoon Daniël (12)

Hallum - ‘Ik ga nu de moeilijkste zin van mijn leven opschrijven: Daniël is overleden.’ Zo begint het aangrijpende boek dat Hille Vlasman (40) uit Hallum schreef na de dood van zijn zoon Daniël.De twaalfjarige Daniël kwam op 17 september 2003 om het leven bij een ongeval bij Britsum. Het boek wordt zaterdag - op de dag af twee jaar na het overlijden van de jongen - gepresenteerd in het kerkje van Westernijkerk. Dan wordt ook de titel van het boek bekendgemaakt.

Regiodinsdag, 13 september 2005

De Oost-Vlieland in ere hersteld

Terschelling - Het is jammer dat rederij Carolina failliet is, anders kon de Terschellinger familie Rijf zich tot in lengte van jaren bezatten op de partyschepen van dit bedrijf uit Zwijndrecht. In het bemanningsverblijf van de Carolina liggen nog honderden consumptiebonnen, naast een hele hoop andere papieren. In de stuurhut hangt zelfs nog een foto van de kapitein en zijn vrouw. ,,Je kunt wel zien dat ze het schip halsoverkop hebben verlaten’’ť, zegt Iemke Rijf. ,,Of liever: dat de bank ze ervan af heeft gestuurd. Het was hier een verschrikkelijke puinhoop.’’€ť De Carolina ligt sinds twee weken in de rijkshaven van Terschelling. Opgekocht door de familie Rijf vanuit het faillissement, als mogelijke vervanger van hun rondvaartschip de Stortemelk. Maar in eerste instantie vooral omdat Iemke en zijn zoon Frank niet wilden dat het schip naar de sloop zou gaan: de Carolina voer jarenlang als veerboot Oost-Vlieland tussen Vlieland en Harlingen. ,,We hebben nog wel wat nostalgische gevoelens voor dit schip’’, legt Frank uit. ,,Of we er ook iets mee kunnen, zien we later wel weer.’’

Regiodinsdag, 13 september 2005

Hoger peil tegen verzilting

Franeker – Wetterskip Fryslân overweegt de waterpeilen te verhogen in het bodemdalingsgebied bij Oosterbierum en Tzummarum. De peilverhoging moet de verzilting in het gebied tegengaan. Die verzilting is het gevolg van de zoutwinning in het gebied. Verhoging van de waterpeilen kan wel leiden tot waterschade op landerijen.Dat gevaar van wateroverlast denkt het Wetterskip te verkleinen door het verbreden van verschillende sloten en het inrichten van een beperkt aantal waterbergingspercelen. Er is ook aandacht voor de schade die de peilverhoging kan aanrichten aan huizen, tuinen en rioleringen in het bodemdalingsgebied. Dit bleek gisteravond tijdens een informatieavond over het aanpakken van de verzilting in het gebied Barradeel II. In dit gebied mag zoutwinner Frisia z’n derde en vierde put slaan. Door de zoutwinning wordt het grondwater zouter en dat schaadt de landbouw.

Regiodinsdag, 13 september 2005

Geen otters voorhanden; herintroductie vertraagd

Ossenzijl – De herintroductie van de otter ligt zo goed als op zijn gat. Staatsbosbeheer heeft geen otters voorhanden die dit jaar nog in het wild kunnen worden uitgezet in natuurgebieden in Overijssel.

Regiodinsdag, 13 september 2005

Kwaliteit kinderopvang onvoldoende

Witmarsum – De kwaliteit van 40 procent van de kinderdagverblijven in Nederland is onvoldoende. Het schort vooral aan het opleidingsniveau van de leidsters, laat hoogleraar L. Tavecchio in een toelichting op zijn onderzoek weten. Kinderopvang Zuidwest Fryslân onderschrijft zijn bevindingen over het niveau van de leidsters.Het Nederlands Consortium Kinderopvang Onderzoek (NCKO) deed het onderzoek begin dit jaar in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Doel was het in kaart brengen van de kwaliteit van de kinderopvang rondom de invoering van de nieuwe Wet Kinderopvang die afgelopen januari van kracht ging.

Weerdinsdag, 13 september 2005

Regen 


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties