Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 13 augustus 2015.

Cultuurdonderdag, 13 augustus 2015

Als je durft, begint het te zinderen

Zeventien jongeren werken deze week onder leiding van Kees van der Meer en Maartje Ghijsen op multidisciplinaire wijze aan het thema 'passie'. Het Friesch Dagblad volgt het Friesch Dagblad- atelier op de voet. Vandaag deel 3.

Economiedonderdag, 13 augustus 2015

Dorp brengt geld bijeen voor behoud dorpssupermarkt

Drachtstercompagnie - Dankzij een crowdfundactie behoudt Drachtstercompagnie een buurtsupermarkt. Dankzij een startkapitaal van 65.000 euro kan zorgboerderij Helianthus Zathe de Attent-winkel zeer waarschijnlijk in oktober overnemen van de huidige eigenaren.

Economiedonderdag, 13 augustus 2015

Ondernemer is nog niet af van rentederivaat

Leeuwarden - Ondernemers moeten niet veel verwachten van de herbeoordeling van hun rentederivaten door banken. De banken menen dat problemen ontstaan bij slechts een paar mkb'ers die het risicovolle product hebben afgesloten bij een bankkrediet. Dat blijkt uit de laatste meldingen van banken en uit gesprekken met financieel adviseurs. Bij onderhandelingen erkennen banken nu wel sneller fouten bij de verstrekking van het derivaat.

Hoofdartikeldonderdag, 13 augustus 2015

1308 hoofdartikel - Handelsverdrag en WikiLeaks: treurigheid

Het is een wel heel bijzonder bericht: het klokkenluiderscollectief WikiLeaks, met als spil Julian Assange, looft honderdduizend euro uit aan degene die de concept-tekst lekt van het TTIP-verdrag. Dat is het omstreden vrijhandelsverdrag tussen Europa en de Verenigde Staten. De oproep om te lekken gaat uit naar betrokkenen: alleen zij hebben toegang tot de teksten en zijn op de hoogte van de onderhandelingen.

Regiodonderdag, 13 augustus 2015

Wijkverpleegkundige komt in alle dorpen

Leeuwarden - In alle dorpen en wijken in Fryslân komen vanaf volgend jaar 'algemene' wijkverpleegkundigen, die activiteiten organiseren en overleggen met huisartsen en andere zorgverleners. Zorgverzekeraar De Friesland heeft besloten om de anderhalf miljoen euro die hiervoor beschikbaar is, vanaf volgend jaar te verdelen over de gehele provincie. Nu wordt het geld nog ingezet voor dertig specifieke achterstandswijken en -dorpen en zijn de wijkverpleegkundigen dus voornamelijk daar actief.

Regiodonderdag, 13 augustus 2015

Huisvesting van vluchtelingen in het gedrang

Leeuwarden - Friese gemeenten lukt het steeds minder om mensen te huisvesten die met een verblijfsvergunning op zak uit een azc komen. Het laatste maandoverzicht van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) laat zien dat de Friese gemeenten in een paar maanden tijd hun voorsprong hebben omgezet in een achterstand. Per 1 juli van dit jaar hadden 71 mensen méér onderdak moeten krijgen dan is gebeurd. En het gaat niet om een tijdelijk probleem: de instroom van asielzoekers blijft toenemen en dus zullen de gemeenten ook de komende maanden en jaren meer nieuwe inwoners moeten herbergen dan ze tot dusver gewend zijn.

Regiodonderdag, 13 augustus 2015

Verzet tegen centrale opstap

Balk - Ouders van zeker zes basisschoolkinderen die naar het speciaal onderwijs gaan, zijn verbolgen over de gemeente De Fryske Marren. Hun kinderen - en andere leerlingen van het speciaal onderwijs - moeten zich na de vakantie verzamelen op een gezamenlijke opstapplek voor de taxibusjes naar hun scholen. Volgens Angela Kuipers uit Balk raakt haar autistische zoon (6) daar overprikkeld van.

Regiodonderdag, 13 augustus 2015

Wetterskip in april verder in één gebouw

Leeuwarden - De eind deze maand te beginnen herinrichting, renovatie en verduurzaming van het hoofdkantoor van Wetterskip Fryslân wordt naar verwachting met lichte vertraging op 1 april afgerond. De hoofdopdracht is gegund aan het Bolswarder bouwbedrijf Dijkstra Draisma, zo is deze week bekend geworden. Pranger-Rosier uit Dokkum gaat de werktuigbouwkundige installaties doen en BAM uit Groningen de elektrotechniek. In totaal is ruim 12,5 miljoen euro gemoeid met de klus, waar ook de bouw van een werkplaats bijhoort.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties