Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 augustus 2011.

Cultuurzaterdag, 13 augustus 2011

Lakkoker uit Fries Museum permanent naar Amsterdam

Leeuwarden - De zeventiende-eeuwse Japanse lakkoker van het Fries Museum wordt in permanente bruikleen gegeven aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Dat heeft directeur Saskia Bak gisteren gemeld. Het topstuk uit de VOC-tijd zal deel gaan uitmaken van de nieuwe vaste opstelling van het Rijksmuseum. ,,Het is zo’n belangrijk object uit de Nederlandse geschiedenis dat het bij voorkeur permanent aan het publiek moet worden getoond. Dat kan in het Rijksmuseum”, verklaart Bak de verhuizing naar Amsterdam.

Hoofdartikelzaterdag, 13 augustus 2011

Geloven en denken tegen de stroom in

Kerk en geloof verdwijnen steeds meer uit de samenleving. De instituties van het geloof hebben het moeilijk; heel wat kerkgebouwen worden gesloten. En wie vanuit geloofsovertuiging een opvatting heeft over een publieke zaak, wordt duidelijk gemaakt dat de burger het geloof thuis moet laten: geloof is een privé-zak.

Regiozaterdag, 13 augustus 2011

Cursus stoppen met roken plots erg in trek

Leeuwarden - Veel Friese rokers grijpen sinds begin dit jaar alle mogelijkheden aan om van hun verslaving af te komen. Sinds dit jaar vergoeden zorgverzekeraars zowel de anti-rookprogramma’s als de nicotinepleisters en andere middelen die het afkicken moeten ondersteunen. Dat het stoppen nu ‘gratis’ is geworden, trekt velen over de streep.

Regiozaterdag, 13 augustus 2011

Sneek de beste na een rommelig skûtsjesyl-seizoen

Na een chaotische en korte competitie is Douwe Visser van Sneek gisteravond gehuldigd als 67e skûtsjesyl-kampioen. Er werden dit seizoen twee wedstrijden afgelast.

Regiozaterdag, 13 augustus 2011

100 Afrikanen naar Fryslân

Leeuwarden - Fryslân gaat in september honderd van de vijfhonderd vluchtelingen die Nederland jaarlijks uitnodigt, opvangen. VluchtelingenWerk hamert er bij de gemeenten op dat deze groep intensief wordt begeleid.

Regiozaterdag, 13 augustus 2011

Goede sfeer op wat gezeur over ’t weer na

Sneek - Tijdens de 76e editie van de Sneekweek hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. Dat meldt de politie.

Regiozaterdag, 13 augustus 2011

De liefde achterna, maar nu het huis nog verkopen

Leeuwarden - Jan Jaap van den Hoek dacht járen vooruit te kunnen met zijn huis in Leeuwarden. Maar toen vond hij de liefde van zijn leven in zijn geboortestreek op de Noordwest-Veluwe. Nu woont hij daar samen met vriendin Jenine. Alles is perfect, alleen het huis in Fryslân moet nog worden verkocht.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 augustus 2011

Met lege handen, maar vol van God

God en geloof achterhaald voor jongeren? Je ziet ze niet altijd in de kerkbanken. Toch zijn er talloze Friese jongeren die op hun eigen wijze geloven. Vandaag: Paudwina Spiegelaar (20) uit Driesum.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 augustus 2011

Niks mooier dan zorgen voor kinderen in slums

Drie dagen sloppenwijken hebben een onuitwisbare indruk achter gelaten bij de deelnemers van de Keniareis van de hulporganisaties World Servants en Tear.

Sportzaterdag, 13 augustus 2011

Eén domme overtreding doet Cambuur de das om

Leeuwarden Van hero to zero; die gevleugelde Amerikaanse uitspraak was gisteravond van toepassing op Cambuur-verdediger Léon Hese. Maandag was hij in de seizoensouverture tegen AGOVV Apeldoorn (2-4 winst) nog de held met twee treffers, gisteren werd hij de schlemiel. Een onnodige overtreding leidde tegen FC Eindhoven de nederlaag in van Cambuur in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen: 0-1.

Sportzaterdag, 13 augustus 2011

Spelersrapport SC Cambuur

Bizot - 6

Sportzaterdag, 13 augustus 2011

Heerenveen gaat van eigen kracht uit in de ArenA

Heerenveen - Sportclub Heerenveen gaat morgenmiddag in de ArenA tegen landskampioen Ajax uit van de eigen kracht. Trainer Ron Jans wil de nare smaak van het gelijkspel thuis tegen NEC (2-2) wegspoelen met gedurfd aanvalsspel. ,,Wij gaan niet achterover hangen en de ballen alleen maar naar voren knallen richting spits Bas Dost”, verklaarde de oefenmeester gisteren.

Sportzaterdag, 13 augustus 2011

Narsingh wil het vertrouwen van de trainer terugbetalen

Heerenveen - Voor Luciano Narsingh (20) was het een bewogen week. De vleugelaanvaller van sc Heerenveen nam zaterdagavond tegen NEC de tweede Friese treffer voor zijn rekening, maar zag de Nijmegenaren in de slotfase nog terugkomen tot 2-2. Voorts speelde Narsingh woensdag een helft mee in de oefeninterland van Jong Oranje tegen Jong Zweden. Dat duel liep uit op een deceptie voor Nederland: 3-0. Ook zag Narsingh dat zijn concurrent Roy Beerens een grote stap zette richting een transfer naar AZ.

Sportzaterdag, 13 augustus 2011

Bondscoach zet Pranjic uit Kroatische selectie

Zagreb - Danijel Pranjic is niet meer welkom in de Kroatische selectie. De 29-jarige middenvelder van Bayern München was gisteren na de oefeninterland in Dublin tegen Ierland (0-0) ontevreden over zijn rol in het team. Bovendien weigerde de oud-speler van sc Heerenveen op het veld de hand te schudden van bondscoach Slaven Bilic. ,,Mijn besluit staat vast. Ik wens hem nog veel succes in zijn carrière toe”, liet Bilic een tikje cynisch weten. Pranjic speelde 39 interlands.

Sportzaterdag, 13 augustus 2011

Gebroeders Wassenaar terug op de kaatsvelden

Leeuwarden - Chris Wassenaar zal zijn rentree vieren op de kaatsvelden. Hij fungeert op de vrijeformatiepartijen van Bitgum en Marsum als opslager in het partuur van Herman Sprik en Folkert van der Wei. Het is dit jaar voor het laatst dat Wassenaar als vervanger in de hoofdklasse mag kaatsen. Ook broer Jacob Wassenaar zal weer eens te bewonderen zijn. Hij vervangt de komende weken de geblesseerde Karel Nijman in het partuur van Pieter van Althuis en Hans Wassenaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties