Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 13 juli 2016.

Hoofdartikelwoensdag, 13 juli 2016

Bij het honderdste jaar na de dood van Talma

Het was gisteren honderd jaar geleden dat Aritius Sybrandus (Syb) Talma is overleden. Talma, de eerste architect van de Nederlandse verzorgingsstaat, had nauwe banden met Fryslân. Zijn vader, net als hijzelf predikant, was geboren op een herenboerderij bij Engwierum. Syb, de man die de christelijke vakbeweging volwassen maakte (de 'Leeuw van Patrimonium’), werd door Friezen in de Tweede Kamer gekozen tijdens een geruchtmakende verkiezingsstrijd tegen de socialist Pieter Jelles Troelstra in diens thuisdistrict Tietjerksteradeel. Talma was de grote man achter de oprichting van de niet-kerkelijk gebonden CNV. Het borstbeeld van Talma is te zien in Burgum, en er zijn (verzorgings)instellingen naar hem vernoemd.

Regiowoensdag, 13 juli 2016

Investeerders melden zich bij Weduwe Joustra

Sneek - Ze heeft ze niet allemaal kunnen lezen, want het aantal steunbetuigingen loopt in de duizenden schat directeur Heleen Sonnenberg (zesde generatie) van Weduwe Joustra in Sneek. ,,Hartverwarmend." Maar nog belangrijker: er hebben zich ook potentiële investeerders gemeld.

Regiowoensdag, 13 juli 2016

Pokémon is terug

Ze waren een enorme hype in de jaren negentig en zijn nu terug van weggeweest. De bekende Pokémonfiguren, in alle kleuren van de regenboog. Ook Fryslân is in de ban van de fantasiebeesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties