Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 13 juli 2006.

Agendadonderdag, 13 juli 2006

Klassiek

Blokfluit Zaterdag vindt van 10.00 uur tot 12.00 uur in het Centrum voor de Kunsten te Sneek een samenspeelochtend plaats voor blokfluit. Mensen die blokfluit spelen worden door docente Lies van der Grient van harte uitgenodigd mee te komen spelen deze ochtend. Er is slechts één eis: men moet meer dan een half jaar blokfluit bespelen om mee te kunnen doen. Aanmelden kan bij het Centrum voor de Kunsten, telefoonnr. 0515-431400.

Economiedonderdag, 13 juli 2006

Mobiel bellen in het buitenland volgende zomer goedkoper

Brussel - Vakantiegangers kunnen vanaf de volgende zomer goedkoper mobiel bellen vanuit het buitenland.

Economiedonderdag, 13 juli 2006

‘Laat de Senseo maar vallen van 1,5 meter’

Franeker - Geregeld valt hoogwaardige elektronica bij Huhtamaki op de grond. Senseo-apparaten, dvd-spelers en printers moeten met het verpakkingsmateriaal van Huhtamaki maar bestand zijn tegen een val. ,,Want dat is het doel van ons product. Materiaal maken dat er voor zorgt dat de producten een val kunnen overleven”, vat directeur Gabriël Spruijt samen. De doosjes voor eieren, waar het bedrijf er jaarlijks tientallen miljoenen van produceert, hoeven niet meer zo uitgebreid getest te worden. Die hebben hun sporen al lang en breed verdiend.

Expodonderdag, 13 juli 2006

Allingawier, Kerk: expo Antje van der Werf 'Pur Sang', t/m 31 okt.

Hoofdartikeldonderdag, 13 juli 2006

Waterschap: oud verschijnsel...

Drie jaar geleden brak, zomaar op een mooie zomerdag, de dijk van de ringvaart bij Wilnis door. Het water uit de vaart stroomde de lagergelegen, deels bebouwde polder in. Tweeduizend burgers liepen waterschade op, overigens zonder dat een van hen een moment in levensgevaar verkeerde. Zoals dat gaat bij calamiteiten, volgde op de overstroming direct een publieke discussie over de vraag wie hier verantwoordelijk (of liever: schuldig) was. Landelijke media probeerden in Jip-en-Janneke-taal uit te leggen wat eigenlijk een waterschap is en hoe dat bestuurd wordt. Lastig; moeilijker nog dan het technische verhaal wat veengrond is en hoe een veendijk juist door droogte kan verzwakken. De suggestie van veel berichten was dat waterschappen (rond Wilnis heet het zelfs ’hoogheemraadschap’, nog archaïscher) een superouderwets fenomeen zijn en ’dus’ niet opgewassen tegen moderne problemen.

Regiodonderdag, 13 juli 2006

Beter contact tussen school en politie

Leeuwarden - Scholen voor beroepsonderwijs en de politie gaan hun onderlinge relatie verbeteren. Zowel op de scholen als bij de politie worden vaste contactpersonen aangesteld. De beide partijen tekenden hiertoe gisteren een ’convenant veiligheid en veiligheidsgevoelens op scholen’.

Regiodonderdag, 13 juli 2006

Bilker is niet bang voor herindeling

Kollum - Burgemeester Bilker van Kollumerland, voorzitter van het NOFA-samenwerkingsverband, voelt zich geenzins onder druk gezet om te fuseren met Dongeradeel, Dantumadeel en Achtkarspelen.

Regiodonderdag, 13 juli 2006

Onderzoek naar fraude in thuiszorg

Leeuwarden - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verdenkt grote thuiszorginstellingen van fraude. De instellingen huren soms goedkope bedrijven in om het eigenlijke werk te doen, terwijl ze wel het volle bedrag doorrekenen aan de zorgverzekeraar. Het verschil steken ze in eigen zak. De NZa kondigt nader onderzoek aan.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 juli 2006

De borstel van de bezem

Thema’s die te maken hebben met het werk van de Geest staan in het middelpunt van de belangstelling. Waar werkt de Geest? Hoe maakt God zich door zijn Geest merkbaar? Op die vragen zoekt Kees van der Kooi een antwoord in zijn nieuwe boek Tegenwoordigheid van Geest. Voor het Friesch Dagblad schreef hij naar aanleiding hiervan een zomerserie. Vandaag deel 1.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 juli 2006

Minder hebben, meer zijn

Leeuwarden - Veel mensen vragen zich af hoe ze iets goeds, iets moois van hun leven kunnen maken. Levenskunstenaars willen we allemaal wel zijn. Maar hoe word je dat? Is levenskunst alleen maar ’alles uit het leven halen wat erin zit’, of hoort er ook bij dat we onze grenzen kennen en van ophouden weten? Om deze vragen gaat het in de Scheppingsperiode 2006, van 1 september tot 4 oktober, die in het teken staat van levenskunst.

Weerdonderdag, 13 juli 2006

Warm zomerweer

Vandaag hebben we warm zomerweer met temperaturen rond 24 en 25 graden. Morgen is het iets minder warm met 21 graden. Dit komt door de stevige; matige tot krachtige wind uit het noorden tot noordoosten. Verder komt er vandaag en morgen af en toe bewolking voor.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties