Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 juli 2004.

Bijschriftdinsdag, 13 juli 2004

Als je naaste een wolf blijkt

‘Sla mijn vijanden op de kaak, sla ze de tanden uit’.

Economiedinsdag, 13 juli 2004

Geruisloze bedrijfsopvolging vergt veel voorwerk

Zo’n drie weken geleden mochten mijn vrouw en ik een zoon krijgen. Ieder die dat heeft meegemaakt, weet dat dit één van de mooiste gebeurtenissen in iemands leven is. Als trotse vader meld ik aan wie het horen wil dat ‘de bedrijfsopvolging nu in elk geval verzekerd is’. Een opmerking met een serieuze ondertoon, want bedrijfsopvolging dreigt ook in onze regio een groot probleem te worden.

Economiedinsdag, 13 juli 2004

Uitbreiding Jetten scheepsinstallaties

Sneek - Jetten Scheepsinstallaties blijft groeien. Het Sneker bedrijf heeft een nieuwe 40 tons kraan en een nieuwe hydraulische bootwagen aangeschaft. Daar was ruimte voor omdat onlangs het pand en de terreinen van de buurman bij het bedrijf gevoegd waardoor de bedrijfsoppervlakte twee keer zo groot is geworden en een totale oppervlakte heeft van 3.200 vierkante meter.

Hoofdartikeldinsdag, 13 juli 2004

De nieuwe emigratie…

Is het een luxe, of juist een noodzaak? Jaarlijks trekken zo’n vierduizend Nederlanders de deuren van hun huizen definitief dicht om te verhuizen naar België en Duitsland. Het zijn vooral financiële redenen, in combinatie met bijvoorbeeld de betaalbaarheid van een mooie woning, die mensen doen besluiten om ons land te verlaten. Ze denken dat ze de laatste levensfase beter elders kunnen doorbrengen.

Regiodinsdag, 13 juli 2004

‘Bedrijfssteun voor Noorden niet effectief’

Den Haag – Investeringspremie voor bedrijven in de drie noordelijke provincies (IPR) hebben nauwelijks effect. Dat concluderen ambtenaren van diverse ministeries. Staatssecretaris Van Gennip baseert zich op dit rapport bij haar besluit de steun aan het Noorden na 2006 te willen stoppen.

Regiodinsdag, 13 juli 2004

Torenwachters houden baan

Terschelling - De vuurtorenwachters op Terschelling en Schiermonnikoog houden hun baan. De bezetting van de torens van Ameland en Texel wordt afgebouwd. Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat zal de Tweede Kamer adviseren de verkeerscentrale Brandaris uit te bouwen tot een hightech maritiem centrum.

Regiodinsdag, 13 juli 2004

Nooit meer vergaderen in de huiskamer

Surhuizum – Negen jaar hebben de inwoners van Surhuizum er op moeten wachten, maar maandag was het dan zover: de voorbereidingen voor de bouw van het dorpshuis zijn begonnen.

Regiodinsdag, 13 juli 2004

Vertrek SP-ers ‘spijtig fenomeen’

Leeuwarden – Het is een spijtig fenomeen, zegt landelijk partijsecretaris Paulus Jansen over het vertrek van weer een raadslid van de Socialistische Partij in Fryslân. Afgelopen weekeinde legde fractievoorzitter Jurgen van der Wal van de Leeuwarder SP zijn functie neer. Hij claimt de combinatie tussen raadswerk, zijn baan én privé niet te kunnen combineren.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 juli 2004

‘Wij gaan samen vissen op mensen’

Wijckel - Eeuwenlang werd er in de omgeving van Sloten en Wijckel uitgevaren om de beste vis te vangen. De protestantse gemeenten van Wijckel en Sloten gooien het nu over een andere boeg. ,,We gaan vissen op mensen’’, vertelt ds Klaas van Marrum (45). Dit najaar wordt vanuit beide gemeenten een grote evangelisatiecursus van liefst twee maanden aangeboden voor de gehele regio. Evangelisatie mag én moet weer, vinden de kerkelijke gemeenten.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 juli 2004

Willow Creek begroet 10.000ste partnergemeente

Leeuwarden - De 10.000ste kerk heeft zich ingeschreven als partnergemeente van Willow Creek Community Church (WCCC). Het betreffen drie gemeentes uit de Verenigde Staten.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 juli 2004

Motorrijders komen met eigen bijbel

Leeuwarden – De bijbel is sinds kort beschikbaar in een speciale uitvoering voor motorrijders. De Nederlandse uitgave is een initiatief van de Christian Motorcyclist Association (CMA). CMA Nederland is een motorclub met ongeveer 170 leden.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 juli 2004

Klussen aan wc’s in een Russisch ziekenhuis

Zes jongeren uit Sumar, Burgum en Earnewâld zijn drie weken in de Russische stad Sint-Petersburg waar ze kansarme kinderen helpen in kindertehuizen en ziekenhuizen. Dit doen ze met de Stichting Sviatoslav uit Scharnegoutum. Ze vertellen wekelijks over hun ervaringen.

Sportdinsdag, 13 juli 2004

Ervaring opdoen in het mondiale toptennis

Leeuwarden – Het was maandag een gezellige boel bij tennispark De Molen in Leeuwarden. 128 kinderen uit de hele wereld deden wat 14-jarigen horen te doen: lol maken. Maar pas op: de meeste van hen meppen de beste Friese tennissers zo van de baan. Ooit hopen deze talenten op Wimbledon te staan.

Sportdinsdag, 13 juli 2004

Koen Brack heeft het nu al goed naar zijn zin bij Cambuur

Scharnegoutum – Regen, regen en nog eens regen. Dat was het hoofdingrediënt van het oefenduel waarmee Cambuur Leeuwarden maandagavond in en tegen het naar de derde klasse gepromoveerde Scharnegoutum de eerste trainingsweek van het nieuwe seizoen afsloot. Gelukkig voor de Leeuwarders komt er na regen nog altijd zonneschijn. Zowel ‘oude’ Cambuurspelers – zoals Jan Bruin - als ‘nieuwe’ – onder wie Koen Brack - geloven daar in.

Weerdinsdag, 13 juli 2004

Warmer

Het blijft vanmiddag droog en vrij zonnig met temperaturen rond 18 graden. Morgen wordt het warmer met middagtemperaturen die komen te liggen rond 20 à 21 graden. Het is daarbij vrij zonnig, maar later volgt vanuit het westen regen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties