Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 juni 2017.

Cultuurdinsdag, 13 juni 2017

Vermakelijk locatietheater rond de grutto

Terschelling - In de Arjensdune op Terschelling, vlakbij het meertje van Hee, staat een tentoonstelling van uitgestorven objecten. Een telefoon met draaischijf, een filmknipper, een stapeltje flippo’s. Relieken uit een vergane tijd. Een oud theaterkostuum van een voorstelling van Tryater ('die u, als u hem destijds niet heeft gezien, ook nooit meer zult zien’, aldus het bordje) ligt in het zand en verwijst naar wat er hier staat te gebeuren: Tryater speelt straks Wie overleeft de grutto?

Economiedinsdag, 13 juni 2017

Plannen voor bierbrouwerij en coöperatie in Lollumer kerk

De gereformeerde kerk in Lollum stevent af op een niet alledaagse herbestemming. Er zijn plannen voor een bierbrouwerij én een coöperatie van uitvaartverenigingen in het gebouw. Maar er moet nog veel gebeuren.

Hoofdartikeldinsdag, 13 juni 2017

Hoe 'delen’door het kapitalisme is gekaapt

Het leek allemaal zo mooi. Delen met elkaar zou de basis worden van de nieuwe economie. Slogans als 'delen is krijgen’ gingen de wereld rond. We hoefden dankzij de digitale mogelijkheden niet meer afhankelijk te zijn van de grote ondernemingen met hun puur kapitalistische streven naar maximale winst.

Regiodinsdag, 13 juni 2017

Naam viaduct Sintrale As zorgt voor verwarring

Feanwâlden - De naam van de weg is simpelweg vertaald naar het Fries. Dat het viaduct over de Sintrale As bij Feanwâlden daarmee dezelfde naam heeft gekregen als de weg waarop de As verderop uitkomt, Wâldwei, is niet meer dan een toevallige bijkomstigheid. Dat laat woordvoerder Lydia Hoekstra van de gemeente Tytsjerksteradiel desgevraagd weten.

Regiodinsdag, 13 juni 2017

Nieuw kort geding dreigt in taxikwestie

Dokkum - Opnieuw dreigt een rechtszaak in de procedure rond de aanbesteding van het doelgroepenvervoer in Noordoost-Fryslân. Taxibedrijf VMNN uit Assen is het er niet mee eens dat de aanbesteding in grote lijnen hetzelfde blijft, na de uitspraak in het kort geding van anderhalve week geleden. Volgens VMNN-directeur Bert Jakobs worden op deze manier de verliezers, waaronder Taxicentrale Waaksma uit Kootstertille, sterk bevoordeeld.

Regiodinsdag, 13 juni 2017

Samenwerking Friese uitvaartverenigingen

Lollum - Uitvaartverenigingen in Fryslân hebben het moeilijk. Ze kunnen moeilijk vrijwilligers vinden, en hebben steeds minder leden. Een groep Friese verenigingen wil middels een coöperatie de handen ineen slaan, om zo het voortbestaan te verzekeren. De gereformeerde kerk in Lollum is in beeld als centrale plaats.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 juni 2017

Glossy 'Klooster!’geeft een indruk van contemplatief leven in Nederland

Religieuzen maken indruk met hun aandacht, gastvrijheid en hartelijkheid, schrijft hoofdredacteur Leo Fijen in het voorwoord van de glossy Klooster! De plekken, de mensen, het mysterie. 'Ze nemen doorgaans de tijd serieus. Ze hebben vaste tijden voor hun gebed en hun werk en houden daardoor tijd over. Daarom hebben zoveel gasten ook het gevoel dat ze even uit de tijd stappen. Kloosters geven je het gevoel even tijdloos te mogen leven. De aandacht en gastvrijheid van de religieuzen versterken dat gevoel. En de locatie doet de rest.’


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties