Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 13 juni 2013.

Cultuurdonderdag, 13 juni 2013

Meer publiek voor Noord Nederlands Orkest

Leeuwarden | Het Noord Nederlands Orkest (NNO) heeft vorig jaar 96.757 bezoekers getrokken. Dat is 11 procent meer dan in 2011, toen er ook al 11 procent meer mensen kwamen dan het jaar daarvoor. Dat heeft directeur Ingeborg Walinga gisteren gemeld. ,,De stijging heeft heel erg te maken met het feit dat we meer in de openlucht zijn gaan spelen”, aldus Walinga. Zo speelde het NNO vorig jaar onder meer het 5 meiconcert in Amsterdam en een opera in Hoogeveen.

Economiedonderdag, 13 juni 2013

Friese hybride fluistertechniek voor stroomvoorziening

Een rondvaartboot, de koelkast in schip en camper, of een zendwagen: Whisperpower in Drachten voorziet ze van energie met slimme, zuinige en stillere systemen.

Hoofdartikeldonderdag, 13 juni 2013

Krachteloos kabinet houdt land in crisis

De boodschap van eurocommissaris Olli Rehn dat Nederland bij verdere economische tegenwind mogelijk langer de tijd krijgt om het begrotingstekort op de Europese norm van 3 procent te krijgen, leverde deze week nauwelijks enthousiaste reacties op. Het bezuinigingsdoel van zes miljard voor volgend jaar blijft gewoon staan en dat zullen we als burgers merken. De ombuigingen worden bezuinigingen genoemd, maar het zijn vooral lastenverzwaringen die de economische groei negatief zal beďnvloeden.

Regiodonderdag, 13 juni 2013

De Friese identiteit is helemaal niet in beton gegoten

Leeuwarden | Eigenlijk vindt Erik Betten (37) zichzelf een ‘Friese Nederlander’. ,,Want ik voel me niet sterk genoeg verbonden met Nederland om mij alleen Nederlander te noemen en ook te weinig Fries om helemaal Fries te zijn.”

Regiodonderdag, 13 juni 2013

Peuterspeelzaal blijft in alle dorpen in Achtkarspelen

Buitenpost | Achtkarspelen gaat het peuterspeelzaalwerk opnieuw aanbesteden. De gemeenteraad wil hiermee tenminste honderdduizend euro bezuinigen en meer aanbieders de kans geven. De huidige subsidie wordt in 2014 stopgezet.

Regiodonderdag, 13 juni 2013

Wetterskip snijdt in eigen organisatie

Leeuwarden | Wetterskip Fryslân gaat bezuinigen op de eigen organisatie en op de uitvoering van de waterschapstaken. De bezuinigingen zijn onvermijdelijk, zegt het dagelijks bestuur. Het waterschap krijgt er veel taken bij en raakt langzamerhand door zijn reserves heen. ,,We moeten ingrijpen”, aldus dijkgraaf Paul van Erkelens.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 juni 2013

Geschil ontbinding Kerk en Wereld

Utrecht | Stichting Kerk en Wereld moet worden ontbonden en de werkzaamheden dienen te worden voortgezet als geďntegreerd onderdeel binnen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Dat is het voorstel van het moderamen van de landelijke kerk. Het wordt volgende week vrijdag besproken op de Kleine Synode.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 juni 2013

Filosofen VU pleiten voor ‘echte’ vrije universiteit

Amsterdam | Een groep VU-filosofen roept studenten en medewerkers op om gezamenlijk een toekomstvisie te ontwikkelen voor de Vrije Universiteit.

Sportdonderdag, 13 juni 2013

Francisco maakt team Harkemase Boys rond

Harkema | Hoofdklasser Harkemase Boys heeft haar team voor volgend seizoen al rond. Met Paulo Francisco (20) werd de laatste aanwist aangetrokken. De verdediger is afkomstig van de beloften van FC Groningen en bracht daar ook de jeugdopleiding door. De A-selectie wordt daarnaast aangevuld met de talenten Erwin de Wind en Joery Brouwer en Sake de Haan, die eerder al voor Harkemase Boys uitkwam. Hij komt over van v.v. Buitenpost.

Sportdonderdag, 13 juni 2013

WK Allround in 2015 afsluiting van seizoen

Heerenveen | De internationale schaatsunie (ISU) heeft een aantal wijzigingen aangebracht in de internationale wedstrijdkalender langebaan voor het seizoen 2014-2015. Zo zal het WK afstanden in 2015 niet langer de seizoenafsluiting zijn, maar dat jaar in Nederland al half februari worden verreden. Met het WK sprint en het WK allround, in de niet olympische jaren vaak gehouden half februari, wordt in maart 2015 het schaatsseizoen vervolgens afgesloten.

Sportdonderdag, 13 juni 2013

Joure door nederlaag Deurne wellicht zondag nog in actie

Joure | De onzekerheid blijft maar voortduren voor de voetballers van SC Joure. De eersteklasser speelt in de strijd om promotie naar de hoofdklasse een kleine nacompetitie, maar weet nog steeds niet zeker wanneer het haar laatste duel met Deurne moet uitvechten. De vraag is zelfs of die wedstrijd wel ooit afgewerkt zal worden. De KNVB wil hoofdklasser Alphense Boys immers straffen voor ongeregeldheden rondom de wedstrijd tegen Haaglandia met degradatie. Wanneer die straf bekrachtigd wordt promoveren Joure én Deurne.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties