Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 13 juni 2007.

Agendawoensdag, 13 juni 2007

Klassiek

Cultuurwoensdag, 13 juni 2007

Niet-alledaags orgelprogramma

De bezoeker van een orgelconcert van Theo Jellema kan in de regel ervan uitgaan dat hem of haar een programma wordt voorgeschoteld waarover is nagedacht. De ene keer is dat een barokprogramma pur sang, een volgende keer viert de Franse romantiek hoogtij en een derde maal is er sprake van een combinatie van muzikale richtingen. Maar telkens verantwoord en kwalitatief hoogstaand of, om het in kerkelijke termen uit te drukken: altijd hoog-liturgisch en daarmee zelden laagdrempelig.

Economiewoensdag, 13 juni 2007

‘Vos Transport in Noorden opgedeeld’

Leeuwarden - De kans is groot dat de bedrijfsonderdelen van Vos Logistics in het Noorden, die te koop staan na grote financiële problemen bij het transportbedrijf, in delen worden verkocht. Dat zegt CNV-bestuurder A. Meijerman. ,,Een zeer slechte situatie”, zegt hij. ,,Het is voor het voortbestaan van al die vestigingen op de langere termijn veel beter dat de bedrijven als een geheel worden verkocht. Het goede bod dat er lag van een partij die alle onderdelen wilde overnemen, is van tafel geveegd. De geldschieters gaan alleen maar voor het geld.”

Economiewoensdag, 13 juni 2007

Moffet: veel werk, geen toekomst

Oude Leije - Bij Moffet, de fabrikant van mobiele heftrucks voor vrachtwagens, in Oude Leije is het smoordruk. De opdrachten komen maar binnen en de winstgevendheid is prima. Toch gaat de fabriek eind dit jaar dicht, vooral om de aandeelhouders tevreden te stellen. De directie heeft moeite het personeel tot die tijd binnen de deuren te houden.

Economiewoensdag, 13 juni 2007

‘Zuinig en prettig wonen kan samengaan’

Heerenveen - Extreem energiezuinige gebouwen en toch prettig om in te wonen of te werken, dat is de missie van de combinatie van installatiebedrijven Griek en Haskotherm uit Heerenveen. ,,Het is toch van de gekke dat een auto wel een goed binnenklimaat heeft en een huis niet”, zegt directeur Geert Aardema (41).

Expowoensdag, 13 juni 2007

Allingawier, Expositiekerk: expo kunstschilder Michiel Galama, t/m 28 juni.

Hoofdartikelwoensdag, 13 juni 2007

Rusland daagt uit...

Het beoogde Amerikaanse ruimteschild in Polen en Tsjechië als bedreiging voor Rusland is onzin. Daarvoor is het schild te klein en komt het op de verkeerde plaats. De Russische boosheid over dat schild is dan ook grotendeels gespeeld. Dat president Poetin het toch klaarspeelt om in de ruzie daarover de meeste punten te scoren, is een knap staaltje diplomatie.

Regiowoensdag, 13 juni 2007

Connexxion doet busvervoer in Leeuwarden

Leeuwarden - In Leeuwarden rijden vanaf 1 januari 2008 vijf jaar lang stadsbussen van Connexxion. De vervoerder was de enige inschrijver op de concessie voor het vervoer in de Friese hoofdstad, omdat andere inschrijvers gaandeweg de aanbesteding uitvielen. Desondanks is de provincie ervan overtuigd dat de concessie concurrerend is, omdat Connexxion hetzelfde niveau levert voor een lagere overheidsbijdrage. Connexxion laat weten dat er meer ritten in de spits komen, en minder in de daluren. Na de concessies voor Noordwest- en Zuidwest-Fryslân heeft het vervoersbedrijf nu ook Leeuwarden als tussenliggend gebied binnengehaald.

Regiowoensdag, 13 juni 2007

800 handgeschreven kaartjes voor ouderen

Leeuwarden - Als ze van het station naar school lopen, komen ze langs ouderenwoningen. Hoe zou het zijn om oud te zijn? Vanwege de weinige contacten en slechte mobiliteit kan dat best eenzaam zijn, vermoeden de vriendinnen Melissa Nakken (20) uit het Gelderse Stokkum en Maaike van den Akker (18) uit het Groningse Heiligerlee. Zo kwamen ze op het idee een kaartje te bezorgen. Eén handgeschreven kaartje met een bemoedigende spreuk zou een mens al goed kunnen doen, aldus de twee. Ze begonnen met tachtig kaartjes, en hebben inmiddels al achthonderd bezorgd. In Leeuwarden, Groningen en ’s Heerenberg.

Regiowoensdag, 13 juni 2007

Directeur van de provincie aan leiband

Leeuwarden - Gedeputeerde Staten gaan beter letten op het doen en laten van algemeen directeur Wibier. Hij mag nog maximaal 200.000 euro tegelijk uitgeven, zonder daarvoor toestemming aan GS te vragen. Bij uitgaven boven de 50.000 euro moet hij wel eerst ambtelijk advies inwinnen.

Regiowoensdag, 13 juni 2007

Laadbruggen eilanden nog steeds niet vrij

Terschelling/Vlieland - Rederij Doeksen mag voorlopig nog als enige vervoerder aanleggen bij de bruggen van het Rijk op Terschelling en Vlieland. Vorige week kreeg concurrent Waddentransport toestemming om een aantal keren op Vlieland aan te meren om zware asfaltwagens aan land te zetten. Dat blijkt echter een eenmalige meevaller, zegt reder F. Lakeman van Terschelling.

Regiowoensdag, 13 juni 2007

Aanpak onderwijs ‘Dokkum’

Dokkum - Met een ‘onderwijsoffensief’ wil Dongeradeel de kwaliteit van scholen in de gemeente opkrikken. Het college van B en W is voornemens 1,9 miljoen euro te investeren in de bestrijding van onderwijsachterstanden en betere huisvesting. Het geld moet deels vrijkomen uit de grote bezuinigingsoperatie, die begin dit jaar werd aangekondigd.

Sportwoensdag, 13 juni 2007

Op rand van prolongatie Friese schaaktitel


Sportwoensdag, 13 juni 2007

Heerenveen trekt Bogtstra aan

Heerenveen SC Heerenveen heeft tenniscoach Tjerk Bogtstra aangesteld als spelersbegeleider. De voormalige captain van het Nederlandse Davis Cup-team gaat zich bezighouden met de individuele, sociaal-maatschappelijke begeleiding van de voetballers van Heerenveen. Bogtstra zal zich in zijn rol niet bemoeien met technische of tactische zaken.

Sportwoensdag, 13 juni 2007

Tarvajärvi naar De Graafschap

Heerenveen Niklas Tarvajärvi speelt komend seizoen op huurbasis bij De Graafschap.

Sportwoensdag, 13 juni 2007

Berga wint in Leimuiden

Leimuiden Ingmar Berga uit Hoogeveen heeft gisteravond de open skeelerwedstrijd in Leimuiden gewonnen. Hij klopte in de eindsprint de Fries Willem Hut, tegenwoordig woonachtig in Groningen.

Weerwoensdag, 13 juni 2007

Grijs en nat

Het wordt vanmiddag vrij zonnig en we krijgen te maken met een enkele bui, bij temperaturen rond 21 graden. Morgen wordt het grijs en nat. De temperatuur schommelt rond 20 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties